Μπεργκ: Γι' αυτό δεν πήγα στον Ολυμπιακό

Μπεργκ: Γι' αυτό δεν πήγα στον Ολυμπιακό

Δεδομένο και ζεστό το καλοκαιρινό ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Μάρκους Μπεργκ. Διαπραγματεύσεις που κράτησαν καιρό, πρωτοσέλιδα και αρκετές αντιδράσεις.

Όμως ο Σουηδός επιθετικός δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα των "Ερυθρόλευκων". Όλο αυτό το διάστημα... σιωπούσε και ποτέ δεν εξήγησε λεπτομερώς την απόφαση του να αρνηθεί την πρόταση του "αιώνιου" αντίπαλου του Παναθηναϊκού.

Ο Μάρκους Μπεργκ "έσπασε" τη σιωπή του, μίλησε στο novasports.gr και αναφέρθηκε στο καλοκαιρινό μεταγραφικό "θρίλερ" και στο ρόλο που έπαιξε ο Παναθηναϊκός στην συναισθηματική του απόφαση. Ο Σκανδιναβός φορ σχολίασε στο novasports.gr και το "ναυάγιο" της Κράσνονταρ στο "Γ. Καραϊσκάκης", αλλά και το ενδεχόμενο να φορέσει και πάλι τη φανέλα με το Τριφύλλι στο στήθος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάρκους Μπεργκ:

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" και τη ρεβάνς στη Ρωσία:

"Ήταν κάτι που δεν περιμέναμε, γιατί δεν παίξαμε σύμφωνα με το επίπεδο μας. Ίσως να μην μας έχετε δει στα πρόσφατα παιχνίδια, όμως μας αρέσει να παίζουμε ποδόσφαιρο, να έχουμε την κατοχή μπάλας και να κάνουμε επίθεση με πολλούς παίκτες. Όμως δεν ξέρω τι έγινε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Δεν είχαμε καλή επιθετική παρουσία και το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν στο "κλείσιμο" του αγώνα. Ακόμα και αν έχεις μια κακή βραδιά, δεν μπορείς να επιτρέπεις στον αντίπαλο να σκοράρει τρία γκολ στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο του αγώνα. Ιδιαίτερα σε τόσο μεγάλο παιχνίδι. Το 1-0 δεν ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα, όμως μπορείς να κάνεις ένα κακό παιχνίδι και να χάσεις. Τους επιτρέψαμε να σκοράρουν τρία γκολ στο τελευταίο 15λεπτο και αυτό δεν είναι αποδεκτό. Όμως θα δούμε... Έχουμε συμβεί μεγαλύτερα πράγματα στο ποδόσφαιρο από μια ανατροπή ενός 4-0. Πρέπει να το πιστέψουμε, να παλέψουμε για τις πιθανότητες μας και θα δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα".

Για το κίνητρο που είχε να σκοράρει:

"Είχα κίνητρο για πολλούς λόγους. Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι και έχεις την ευκαιρία να παίξεις στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό είναι ένα από τα όνειρα που έχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές".

Για το αν ήταν το πιο "πιεστικό" καλοκαίρι της καριέρας του, εξαιτίας του θορύβου που υπήρξε με το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού:

"Ήταν κάτι που έκανε μεγαλύτερη φασαρία στο μίντια, παρά σε μένα. Είμαι ήρεμος ως παίκτης και δεν σκέφτομαι τόσο πολύ. Αφήνω τους άλλους να μιλούν και δεν ασχολούμαι τόσο, όμως πάντα έχω ξεκάθαρη σκέψη γι' αυτά που θέλω και αυτά που δεν θέλω. Όταν είσαι ελεύθερος στην ποδοσφαιρική αγορά, πρέπει να εξετάσεις όλες τις επιλογές που έχεις, πάντα με σεβασμό στον εαυτό σου και σε άλλους. Όμως ήξερα τι θέλω και τι όχι. Ήμουν σε καλή θέση, δεν είχα στρες και η Κράσνονταρ ήρθε ως μια καλή επιλογή. Είχα και άλλες επιλογές που έπρεπε να σκεφτώ, όμως στο τέλος η Κράσνονταρ πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη".

Για την απόφαση του να μην αγωνιστεί στον Ολυμπιακό και το γεγονός ότι έβαλε μπροστά το συναίσθημα:

"Δεν ξέρω με ποιον θα μπορούσα να συγκριθώ, όμως πέρασα πραγματικά μια ξεχωριστή περίοδο στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Με κάθε σεβασμό για τη Ζανκτ Πάουλι, αν και έχω παίξει στο Αμβούργο για τέσσερα χρόνια, θα μπορούσα να αγωνιστώ και στη Ζανκτ Πάουλι. Όμως εδώ είναι διαφορετικά. Κάποιες φορές είναι διαφορετικά".

Για το ότι τα ελληνικά ΜΜΕ θεωρούσαν δεδομένη τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό:

"Πως να το πω; Αν κάποιος πραγματικά σε θέλει, τότε προσπαθεί και προσπαθεί και προσπαθεί... Επίσης υπήρχαν και άλλοι σύλλογοι που έλεγαν: "θα υπογράψει αύριο". Όμως δεν είχα στο μυαλό μου να πάω εκεί..."

Για το ρόλο που έπαιξε ο κόσμος του Παναθηναϊκού στην απόφαση του να μην αγωνιστεί στον "αιώνιο" αντίπαλο:

"Ασφαλώς και έπαιξε ρόλο. Αν δεν είχα αυτή τη σχέση με τον κόσμο, τότε θα ήταν διαφορετικά. Τότε δεν έχεις αυτό το συναίσθημα... Όμως πραγματικά αισθάνθηκα και αισθάνομαι την αγάπη που μου δείχνουν, το σεβασμό και τη στήριξη. Το έκανα για μένα και γι΄αυτούς. Θα ήταν σαν να πρόδιδα την αγάπη τους. Είναι δύσκολο να μιλήσω γι΄αυτό. Δεν θέλω να μιλήσω και να φανεί ότι "γλύφω", όμως όταν μένεις σε ένα σύλλογο για τόσα χρόνια, όταν έχεις το ρόλο που είχα ως ένας από τους αρχηγούς, όταν ήσουν τόσο καιρό με τους ανθρώπους της ομάδας και όταν έχεις παλέψει για το κλαμπ, τότε αυτό σε επηρεάζει. Οι οπαδοί τραγουδούσαν το όνομα μου σε κάθε παιχνίδι, γράφουν στην οικογένεια μου... Αισθάνεσαι ότι μπορείς να το καταστρέψεις..."

Για τον Παναθηναϊκό:

"Θέλω να τους ευχηθώ τα καλύτερα για τη νέα σεζόν. Να έχουν επιτυχίες. Δείχνουν καλύτερα και τους εύχομαι να πάνε καλύτερα φέτος, αλλά και τα επόμενα χρόνια".

Για το αν έχει στο μυαλό του το ενδεχόμενο να αγωνιστεί μελλοντικά και πάλι στον Παναθηναϊκό:

"Δεν ξέρω. Δεν μπορείς ποτέ να πεις ναι ή όχι και δεν μπορείς ποτέ να κλείσεις μια πόρτα. Τώρα πρέπει να επικεντρωθώ στην Κράσνονταρ, γιατί συμβαίνουν πολλά πράγματα στο σύλλογο. Πρέπει πρώτα να συγκεντρωθώ στην Κράσνονταρ, να παίξω καλά για το σύλλογο και μετά ακολουθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τη Σουηδία. Μετά από αυτό, θα δω".

Για το αν του λείπει η Ελλάδα:

"Ασφαλώς και μου λείπει η Ελλάδα. Είναι κάτι το φυσιολογικό. Πέρασα τέσσερα χρόνια σε αυτή τη χώρα και αυτό που λέω σε όλους είναι ότι η Ελλάδα είναι το καλύτερο μέρος για να ζήσεις. Είναι απίστευτη χώρα".

Για το αν θα μείνει μόνιμα στην Ελλάδα μετά το τέλος της καριέρας του:

"Πρέπει να σκεφτώ την οικογένεια μου και τα παιδιά μου. Ιδιαίτερα για τα παιδιά, πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ένα μέρος στο οποίο θα μένεις το περισσότερο διάστημα και νομίζω ότι θα μείνουμε στο Γκέτεμποργκ. Γιατί είναι ασφαλέστερο για τα παιδιά και εκεί πέρασα το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής μου. Τα παιδιά δεν έχουν ζήσει πραγματικά στη Σουηδία, ενώ θέλουμε να είμαστε κοντά στην οικογένεια μας και τους φίλους μας. Ο πατέρας μου, η μητέρα μου, ο αδερφός μου και η οικογένεια του, η αδερφή μου, όλοι ζουν εκεί και νομίζω ότι θα μείνουμε εκεί. Όμως ποτέ δεν ξέρεις! Έχουμε το διαμέρισμα μας στην Αθήνα, έχουμε ένα σπίτι στο Γκέτεμποργκ και θα αποφασίσουμε".

   
   
   
   
       
       
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα