Ο Ολυμπιακός συνέντριψε την Κράσνονταρ και έβαλε πλώρη για τους ομίλους

Ο Ολυμπιακός συνέντριψε την Κράσνονταρ και έβαλε πλώρη για τους ομίλους

O Ολυμπιακός παίζοντας κατά διαστήματα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο επικράτησε της Κράσνονταρ με το εμφατικό 4-0 και έκανε τεράστιο βήμα για τους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, του Champions League. 

Σε μία βραδιά βγαλμένη από τα... αστέρια μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ραντζέλοβιτς. Μπήκε αλλαγή, έβαλε δύο γκολ και τις βάσεις για τον «ερυθρόλευκο» θρίαμβο. Οπως και με την Μπασακσεχίρ, όταν κέρδισε το πέναλτι για το 2-0, σε φάση καρμπόν με εκείνη του 68'. 

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τον Σα κάτω από τα γκολπόστ, τους Ομάρ, Μεριά, Σεμέδο, Τσιμίκα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπουχαλάκη, Γκιγιέρμε στον άξονα, τον Ποντένσε στο δεξί «φτερό», τον Μασούρα στο αριστερό και τον Βαλμπουενά σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γκερέρο. 

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός πήρε... άριστα. Όχι μόνο γιατί σε αυτό το διάστημα άνοιξε το σκορ με το εξαιρετικό σουτ του Γκερέρο στο 31' (ωραίο στοπ και στρώσιμο της μπάλας μετά από μεταβίβαση του Μασούρα και εξαιρετικό τελείωμα), αλλά επειδή οδήγησε την αναμέτρηση εκεί ακριβώς που ήθελε. Για την Κράσνονταρ τα καρέ του Σα ήταν... απλησίαστα (ο Πορτογάλος χρειάστηκε να επέμβει μόνο στο 12' σε ένα σουτ του Βάντερσον) και την ίδια στιγμή οι «ερυθρόλευκοι» έλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα.

Πολλές φορές ο Ποντένσε πέρναγε στο πλευρό του Γκερέρο, ο Μασούρας κάλυπτε πολύ σωστά τον Τσιμίκα, η δεξιά πλευρά των Ρώσων ήταν... νεκρή και λόγω του ερυθρόλευκου πρέσινινγκ ψηλά, οι παίκτες της Κράσνονταρ δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν. Με εξαίρεση 1-2 φορές που υπήρξαν ατομικά λάθη στον άξονα και δημιουργήθηκαν επικίνδυνες προϋποθέσεις για λογαριασμό τους, οι γηπεδούχοι έλεγχαν τον ρυθμό και από τα δεξιά πλαγιοκοπούσαν. Οταν ο Ποντένσε συνέκλινε, ο Ελαμπντελαουί έρχοταν σαν τρέιλερ και εκεί που ο αγώνας είχε «σβήσει», στα τελευταία λεπτά πριν την ανάπαυλα οι παίκτες του Μαρτίνς ανέβασαν κατακόρυφα ρυθμό. 

Ο Πορτογάλος στο 44' ξεμαρκαρίστηκε και σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής λίγο άουτ και δευτερόλεπτα πριν το φινάλε έδωσε ωραία στον Βαλμπουενά, που έκανε πάνω-κάτω από το ίδιο σημείο το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Ετσι φτάσαμε στην ανάπαυλα, με τους Πειραιώτες να πατάνε καλύτερα και είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτό το διάστημα οι τελικές ήταν 12-2 υπέρ τους. 

Στο δεύτερο μισό ο Ολυμπιακός έκανε την κατάλληλη διαχείριση. Λογικό αφού οι φιλοξενούμενοι έχουν περισσότερα ματς στα πόδια τους και διαθέτουν μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας.

Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός ήθελε πρωτίστως να κρατήσει το μηδέν και τα πρώτα λεπτά κύλησαν... ήρεμα. Στο 59' όμως το πρώτο λάθος του Σεμέδο στον αγώνα παραλίγο να κοστίσει, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Σουλεϊμάνοφ που μόλις είχε μπει στον αγώνα και ήταν «κρύος» και γι' αυτό σούταρε ψηλά άουτ.

Η συγκεκριμένη φάση αφύπνισε τους γηπεδούχους που απείλησαν στο 66' με τον Τσιμίκα, που άδειασε δύο αντιπάλους του, αλλά ο  Σαφόνοφ μπλόκαρε το σουτ του. Αμέσως μετά (68') ο Μπεργκ βγήκε για πρώτη φορά κάθετα στην πλάτη της «ερυθρόλευκης» άμυνας, αλλά έχασε το κοντρόλ και σούταρε άουτ, ενώ στο 70' ο Ποντένσε έκανε την κλειστή ντρίμπλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά από καλή θέση αστόχησε. 

Και κάπου εκεί μίλησε η κλάση του Βαλμπουενά, αλλά και το θράσος του Ραντζέλοβιτς. Ο Ολυμπιακός στο 68' βγήκε στην κόντρα και ο Γάλλος με μαγική μπαλιά βρήκε τον νεαρό Σέρβο σε θέση βολής. Εκείνος σούταρε μέσα από τα καρέ του Σαφόνοφ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Σαφόνοφ.

Ο Σέρβος, όμως, είχε και άλλο για τη  συνέχεια. Στο 85' δοκίμασε τα πόδια του έξω από την περιοχή και με ένα τρομερό σουτ διπλασίασε τα τέρματά τουβάζοντας τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη- πρόκριση. 

'Ομως, ο Ολυμπιακός δεν είχε πει την... τελευταία του λέξη. Ο Ποντένσε στο 89' με ένα εξαιρετικό σκάψιμο της μπάλας έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και διαμόρφωσε το τελικό, εντυπωσιακό 4-0. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά (87' Καμαρά), Ποντένσε (92' Τοροσίδης), Γ. Μασούρας (75' Ρατζέλοβιτς), Γκερέρο. 

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ: Σαφόνοφ, Ραμίρες, Φιόλουσον, Σπάιτς, Πετρόφ, Καμπόλοφ, Καμπελά (25 λ.τ. Ολσον), Βιλένα, Ναμλί (59' Σουλεϊμάνοφ), Βάντερσον, Μπεργκ (69' Ιγκνάτιεφ).  

ΠΗΓΗ: filathlos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα