Στην 4η θέση η Εθνική Νεανίδων

Στην 4η θέση η Εθνική Νεανίδων

Την 4η θέση κατέλαβε η Εθνική ομάδα των Νεανίδων, στο Πυθία Καπ που ολοκληρώνεται στο κολυμβητήριο της Ιτέας, μετά την ήττα με 8-7 από την Ουγγαρία.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή με την Εθνική να μπαίνει πολύ καλά και να προηγείται με 3-0, με γκολ των Μπόβαλη, Νίνου και Τριχά. Κάποια λάθη στην άμυνα, έδωσαν την ευκαιρία στις Μαγυάρες να αντιδράσουν και να μειώσουν αρχικά σε 3-2 και στη συνέχεια να ισοφαρίσουν σε 3-3, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μισό είχαμε ακόμη μια μάχη γκολ-γκολ, για τις δύο ομάδες, αλλά αυτή τη φορά με την Εθνική να προηγείται και την Ουγγαρία να ισοφαρίζει. Το σκορ στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου ήταν ισόπαλο 6-6. Στο τελευταίο οκτάλεπτο η εικόνα άλλαξε καθώς η Ουγγαρία προηγήθηκε για πρώτη φορά, στις αρχές της περιόδου με 7-6, με την πρώτη σκόρερ της στο σημερινό παιχνίδι την Πέτσε (τρίτο προσωπικό), αλλά την Μπόβαλη να απαντά και να ισοφαρίζει σε 7-7.

Στην τελευταία περίοδο, τρία λεπτά πριν το τέλος η Ντόμσοντι με το δεύτερο προσωπικό της γκολ διαμόρφωσε το τελικό 8-7, καθώς τα δοκάρια και οι αποκρούσεις της Νέσμελι στέρησαν, αρχικά, την ισοφάριση από τα κορίτσια του Κώστα Δήμου, ώστε στη συνέχεια να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο, στα πέναλτι.

ΕΛΛΑΔΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ 7-8

Οκτάλεπτα: 1-0, 2-3, 3-3, 1-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Δήμου): Λάζαρη, Καϊάφα, Μουστακαρία, Σιούτη 1, Φουντωτού, Τσιμάρα, Νίνου 3, Μπόβαλη 1, Τορνάρου, Μπιτσάκου, Τριχά 1, Χέλμη 1, Καρίτσα.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Τσαντλάινερ): Νέσμελι, Ντόμπι, Μπόρζι, Φόργκατς 1, Σάμπο, Νταβίντ, Πέτσε 3, Αλάκτσα 1, Ραμοζάι 1, Μέγιεζι, Τσαντλάινερ, Ντόμσοντι 2, Μάγκιαρι.

Κώστας Δήμου: “Αρχίσαμε καλά δεν συνεχίσαμε καλά”

Στα λάθη της ομάδας σε κομβικό σημείο που οδήγησαν στην ήττα με 8-7 από την Ουγγαρία, αναφέρθηκε ο Ομοσπονδιακός προπονητής: “ Αυτή τη φορά αρχίσαμε καλά, αλλά δεν συνεχίσαμε το ίδιο καλά. Από λάθη δικά μας δεχθήκαμε κάποια γκολ και στη συνέχεια δεν είχαμε το καθαρό μυαλό για να συνεχίσουμε. Αμυντικά πήγαμε καλύτερα, αλλά το κομβικό σημείο είναι ότι άλλαξε η ψυχολογία μας, από κάποια λάθη και δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε, όπως στο προηγούμενο παιχνίδι με την Ουγγαρία”.

Όσο για τη συνέχεια και αν έχει καταλήξει στην ομάδα του Βόλου, τόνισε: “Έχουμε καιρό. Δεν έχω καταλήξει ακόμη στις παίκτριες, που θα πάρω, καθώς ακόμη έχουμε τις κοινές προπονήσεις με τη Νέα Ζηλανδία, τις ομάδες της Ρωσίας, του Ισραήλ, της Ελλάδος, με μεγαλύτερες σε ηλικία παίκτριες έχουμε καιρό ακόμη, για να αποφασίσουμε¨.

Στην 5η θέση η Σερβία

Στο παιχνίδι που άνοιξε τους αγώνες της τελευταίας ημέρας της διοργάνωσης η Σερβία επικράτησε 9-7 της Νέας Ζηλανδίας και κατέλαβε την 5η θέση.

Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ 7-9

Οκτάλεπτα: 3-6, 1-1, 2-1, 1-1.

Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑ (Ουιντάνρι-Σμιθ): Κουίν 4, Σπινλέιν 1, Γκόλτ 1, Μπόις 1.

ΣΕΡΒΙΑ (Ίβκοβιτς): Αβντιτς 2, Ρόντσεβιτς 2, Γκάριτς 1, Τεοντόροβιτς 1, Λούγιτς 1, Καπλάρεβιτς 1, Ίλιτς 1.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα