Την πρόκριση στα play off του Europa League εξασφάλισε η ΑΕΚ

Την πρόκριση στα play off του Europa League εξασφάλισε η ΑΕΚ

Την πρόκριση στα play off του Europa League εξασφάλισε ουσιαστικά από σήμερα η ΑΕΚ, που επικράτησε 2-0 της Κραϊόβα στη Ρουμανία, στο πρώτο ματς του Γ΄ προκριματικού. Ο Μάνταλος στο 60΄ και ο Λιβάγια στο 85΄ πέτυχαν τα γκολ τα οποία μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της 15ης Αυγούστου.

Ο αγώνας διεξήχθη στο «Ιον Ομπλεμένκο» κεκλεισμένων των θυρών και παρουσία περίπου 2.000 μαθητών.

Με το σημερινό, η Ενωση συμπλήρωσε 12 συνεχόμενα ματς αήττητη στο Europa League, έχοντας ηττηθεί μόνο από τη Σεντ Ετιέν (1-0) στη Γαλλία τον Αύγουστου του 2016.

Μία έκπληξη επεφύλασσε ο Μιγκέλ Καρντόσο στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ, δίνοντας στον Στράτο Σβάρνα το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο και αφήνοντας στον πάγκο τον Μάριο Οικονόμου. Παράλληλα, επιβεβαίωσε το αναμενόμενο τοποθετώντας στην κορυφή της επίθεσης τον Βίκτωρα Κλωναρίδη, αντί του Μάρκο Λιβάγια. Όμως, ο τραυματισμός του «Κλώνα» έφερε τον Κροάτη σχετικά νωρίς στο γήπεδο και η παρουσία του αποδείχθηκε καταλυτική. Ηταν αυτός ο οποίος στο 60΄ έβγαλε «μαγική» ασίστ στον Μάνταλο και ο αρχηγός με έξοχη κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Μέχρι τότε, παρακολουθούσαμε ένα παιχνίδι το οποίο δεν ήταν ποιοτικό, κάτι απολύτως λογικό. Η θερμοκρασία ήταν στα ύψη, ενώ για την ΑΕΚ ήταν το πρώτο επίσημο, συνεπώς φυσιολογικά δεν μπορούσε να «ρολάρει». Ωστόσο, οι μοναδικές καλές στιγμές του α΄ ημιχρόνου της ανήκαν, με τον Μάνταλο να αποτυγχάνει να αξιοποιήσει την σπουδαία προσπάθεια και την πάσα του Παουλίνιο στο 20΄ και τον Βράνιες να στέλνει τη μπάλα με κεφαλιά ελάχιστα άουτ μετά από σέντρα του Σιμάο στο 40’.

Στο β΄ ημίχρονο και πριν σκοράρει η ΑΕΚ, καρδιοχτύπησε για πρώτη και μοναδική φορά, όταν ο Ρομάν έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία, αστοχώντας μετά από σέντρα του Μπάρμπουτ. Η υπόθεση-πρόκριση κρίθηκε οριστικά στο 85΄ με τον Παουλίνιο να κλέβει στο χώρο του κέντρου και να περνάει την ασίστ στον Λιβάγια ο οποίος με διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Διαιτητής: Χίγκλερ (Ολλανδία)

Κίτρινες: Βαταγέλου – Μάνταλος

ΚΡΑΪΟΒΑ (Κορνέλιου Παπούρα): Πιλιατσέλι, Μπρικεάγκ, Βαταγέλου, Ρομάν (73΄ Φόρτες), Κέλιτς, Τσικαλντάου, Μπάρμπουτ (73΄ Ιονίτσα), Άτσκα, Ιβάνοφ (66΄ Τσάκα), Μπάνκου, Ματέιου

ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο): Μπάρκας, Παουλίνιο, Χουλτ, Βράνιες, Σβάρνας, Σιμόες, Σιμάο (83΄ Κρίστιτσιτς), Μάνταλος, Βέρντε (64΄ Ολιβέιρα), Ζεράλντες, Κλωναρίδης (39΄ λ.τρ. Λιβάγια)

* Σφίξιμο στους κοιλιακούς προσαγωγούς αισθάνθηκε ο Κλωναρίδης και ζήτησε αλλαγή. Η κατάστασή του θα εκτιμηθεί τις προσεχείς ημέρες

* Τραυματίας αποχώρησε και ο Νταβίντ Σιμάο και έδειξε να πονάει πολύ στο γόνατο…

* Με λογότυπο της εταιρίας Make a wish αγωνίστηκε η ΑΕΚ, καθώς η νομοθεσία της Ρουμανίας απαγόρευε τη χρήση του ΟΠΑΠ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα