Europa League: Οι υποψήφιοι αντίπαλοι ΑΕΚ, Άρη και Ατρόμητου

Χθες, ο Άρης και ο Ατρόμητος έκαναν το καθήκον τους και πέρασαν στον γ' προκριματικό γύρο του Europa League, κάτι που κατάφεραν με νίκες (διπλή μάλιστα οι Περιστεριώτες), 0-1 στην Κύπρο επί της ΑΕ Λεμεσού οι «κίτρινοι» και 3-2 εντός έδρας επί της Ντουνάισκα Στρέντα οι «κυανόλευκοι».

Έτσι, οι δύο αυτές ελληνικές ομάδες θα συναντήσουν την ΑΕΚ στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και τη Δευτέρα το μεσημέρι, στις 14:30, θα μάθουν τους αντιπάλους τους που θα προκύψουν από την κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της UEFA, στη Νιόν της Ελβετίας.

 

Ο Ατρόμητος θα είναι στους ισχυρούς, καθώς τον «τραβάει» μαζί του η Λέγκια Βαρσοβίας. Έτσι, σε περίπτωση που προκριθεί επί των Πολωνών, θα έχει θεωρητικά λίγο πιο εύκολο έργο. Αντίθετα, η ΑΕΚ και ο Άρης θα είναι στους ανίσχυρους, με τις πιθανότητες να πετύχουν κάποιο «μεγάλο» όνομα να είναι σαφώς περισσότερες.

 

Όσον αφορά τις δύο ομάδες με τα κίτρινα, οι πιθανοί τους αντίπαλοι δεν θα είναι δεκατρείς, αλλά έντεκα γιατί η Ένωση δεν μπορεί να κληρωθεί με το ζευγάρι Λέγκια Βαρσοβίας-Ατρόμητος, όπως και με το ζευγάρι Στεάουα Βουκουρεστίου-Μλάντα Μπόλεσλαβ, γιατί σε αυτήν τη φάση δεν μπορεί να υπάρξει σύγκρουση ομάδων από την ίδια χώρα. Ο περιοριστικός όρος που αφορά τον Ατρόμητο ισχύει και για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι λόγω Μόλντε αποφεύγουν το ζευγάρι Αϊντχόφεν-Χάουγκεσουντ.

 

Όσο για την ομάδα του Περιστερίου, θα προτιμούσε να μην πέσει σε κάποιο από τα ζευγάρια Τουν - Σπαρτάκ Μόσχας και Τορίνο - Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ, με τους Ρώσους και τους Ιταλούς να είναι τα μεγάλα φαβορί.

 

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι ΑΕΚ και Άρη:

 

Αϊντχόφεν-Χάουγκεσουντ (δεν μπορεί να κληρωθεί ο Άρης)

Σπάρτα Πράγας–Τράμπζονσπορ

Βικτόρια Πλζεν-Αντβέρπ

Μπρόντμπι-Μπράγκα

ΑΕΚ Λάρνακας-Γάνδη

Βαντούζ-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης

Φέγενορντ-Ντιναμό Τιφλίδας

Λουκέρνη-Εσπανιόλ

Μάλμε-Ζρίνσκι

Παρτιζάν-Μαλάτιασπορ

Στεάουα Βουκουρεστίου- Μλάντα Μπόλεσλαβ (Δεν μπορεί να κληρωθεί με την ΑΕΚ)

Πιούνικ Ερεβάν-Γουλβς

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ατρόμητου:

 

Τουν - Σπαρτάκ Μόσχας

Τορίνο - Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ

Μίντιλαντ - Ρέιντζερς

Ριέκα - Αμπερντίν

Αούστρια Βιέννης - Απόλλων Λεμεσού

Χάποελ Μπερ-Σέβα - Νόρκεπινγκ

Λοκομοτίβ Πλόβντιβ - Στρασμπούρ

Ζόρια Λουχάνσκ -  ΤΣΣΚΑ Σόφιας

Μάριουπολ - Άλκμααρ

Νέφτσι Μπακού - Μπνέι Γέχουντα

Βέντσπιλς - Γκιμαράες

Το πρωί της Δευτέρας (05/08) θα γίνουν ακόμη πιο ξεκάθαρα τα πράγματα για τους πιθανούς αντιπάλους, καθώς θα σχηματιστούν και τρία υπο-γκρουπ, εκ των οποίων τα δύο θα είναι με οχτώ ομάδες (άρα με τέσσερις υποψήφιους αντιπάλους) και το ένα με δέκα (με πέντε υποψήφιους).

Πηγή: Newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα