Champions League: Χαμόγελα στον Ολυμπιακό από την κλήρωση. Ποια είναι η Βικτόρια Πλζεν;

Champions League: Χαμόγελα στον Ολυμπιακό από την κλήρωση. Ποια είναι η Βικτόρια Πλζεν;

Τον αντίπαλο του στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League έμαθε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς φιλοδοξεί να επιστρέψει φέτος στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με το «ερυθρόλευκο» ταξίδι να ξεκινάει από την Τσεχία.

Οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν τη Βικτόρια Πλζεν, αποφεύγοντας την ισχυρή PSV Αϊντχόφεν.

Τα παιχνίδια του Ολυμπιακού θα διεξαχθούν στις 23 και 30 Ιουλίου.

Κόντρα στην Πλζεν θα παίξει ο Ολυμπιακός στον β' προκριματικό γύρο του Champions League. Οι "ερυθρόλευκοι" θα συναντήσουν στο δρόμο τους την ομάδα από την Τσεχία, όπως προέκυψε από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας το μεσημέρι της Τετάρτης (19/6).

 

Η Πλζεν είναι η δευτεραθλήτρια Τσεχίας την οποία θα προσπαθήσει να αποκλείσει η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, με στόχο να συνεχίσει στον γ' προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στις 23 ή 24 Ιουλίου και η ρεβάνς στις 30 ή 31 Ιουλίου.

 

Αν ο Ολυμπιακός αποκλειστεί από τον β' προκριματικό γύρο του Champions League, δεν θα αποκλειστεί αυτόματα από την Ευρώπη, αλλά θα συνεχίσει στον γ' προκριματικό γύρο του Europa League.

 

Υπενθυμίζεται ότι τη σεζόν που ολοκληρώθηκε οι "ερυθρόλευκοι" "πέταξαν" εκτός συνέχειας τη Μίλαν, έφτασαν στους "32" του Europa, αλλά αποκλείστηκαν από τη Ντινάμο Κιέβου και δεν κατάφεραν να φτάσουν στους "16" του θεσμού.

Πρόκειται για την Βικτόρια Πλζεν, την οποία θα πρέπει να αφήσουν εκτός οι "ερυθρόλευκοι", προκειμένου να συνεχίσουν να διεκδικούν την είσοδό τους στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ

Η Βικτόρια Πλζεν έχει κάνει σταθερά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, έχει πλέον καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Τσεχία και πέρυσι διεκδίκησε τον τίτλο του πρωταθλητή μέχρι το τέλος. Τελικά, ο τίτλος κατέκτησε στην Σλάβια Πράγας, η οποία μέτρησε 72 βαθμούς σε 30 αγώνες, έναντι 68 της αντιπάλου του Ολυμπιακού. Η Βικτόρια Πλζεν είχε 21 νίκες, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες, με τα τέρματα να είναι 47 υπέρ και 27 κατά.

Στο Κύπελλο δεν κατάφερε να μακριά. Έμεινε εκτός από τη φάση των “16”, με την Μπάνικ Οστράβα να επικρατεί με 3-2 στην παράταση και να πανηγυρίζει την πρόκριση στην έδρα της Βικτόρια Πλζεν.

Όσον για την Ευρώπη; Ήταν πρωταθλήτρια Τσεχίας κι έπαιξε απευθείας στους ομίλους του Champions League. Βρέθηκε στο ίδιο group με την Ρεάλ Μαδρίτης, τη Ρόμα και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και με 7 βαθμούς (2-1-3) κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση και να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της συνέχεια στο Europa League. Πάντως, είχε την χειρότερη άμυνα με 16 τέρματα παθητικό σε 6 παιχνίδια.

Στο Europa League αντιμετώπισε τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στους “32” και παρά το 2-1 εντός έδρας, έχασε με 0-3 στην Κροατία και αποκλείστηκε.

ΤΟ ΠΑΛΜΑΡΕ

Η Βικτόρια Πλζεν ιδρύθηκε το 1908. Έχει κατακτήσει συνολικά 5 πρωταθλήματα Τσεχίας, όλα από το 2000 κι έπειτα, το πρώτο το 2011 και το πιο πρόσφατο το 2018. Κοινώς, τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί στην Τσεχία. Επίσης, έχει κατακτήσει μία φορά το Κύπελλο Τσεχίας, το 2010.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

Η μεγαλύτερη απειλή για την άμυνα του Ολυμπιακού είναι ο Μίκαελ Κρμέντσικ. Ο 26χρονος Τσέχος επιθετικός ανήκει στην Βικτόρια Πλζεν από το 2011 κι έπειτα από αρκετές χρονιές που πέρασε σε άλλες ομάδες ως δανεικός, έχει καταφέρει να καθιερωθεί στην προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού. Μάλιστα, από το 2016 είναι και διεθνής με την Εθνική Τσεχίας, έχοντας 8 τέρματα σε 19 συμμετοχές.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Στον πάγκο της Βικτόρια Πλζεν βρίσκεται ο Πάβελ Βρμπα. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Η προηγούμενη ήταν από το 2008 έως το 2013, ενώ τώρα επέστρεψε στον πάγκο της ομάδας το καλοκαίρι του 2017 και συνεχίζει. Γνωρίζει καλά την ομάδα, έχει φτάσει σε τίτλους, ενώ έχει φτάσει και σε ατομικές διακρίσεις. Συγκεκριμένα, είναι 7 φορές καλύτερος προπονητής στην Τσεχία.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

 

 

 

ΓΥΡΟΣ ΗΜΕΡ. ΚΛΗΡΩΣΗΣ 1ο ΜΑΤΣ 2ο ΜΑΤΣ
1ος προκριματικός 18 Ιουνίου 9-10 Ιουλίου 16-17 Ιουλίου
2ος προκριματικός 19 Ιουνίου 23-24 Ιουλίου 30-31 Ιουλίου
3ος προκριματικός 22 Ιουλίου 6-7 Αυγούστου 13 Αυγούστου
playoffs 5 Αυγούστου 20-21 Αυγούστου 27-28 Αυγούστου

 

Η ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

 

(κλήρωση στις 29 Αυγούστου στο Μονακό)

 

1η αγωνιστική 17-18 Σεπτεμβρίου
2η αγωνιστική 1-2 Οκτωβρίου
3η αγωνιστική 22-23 Οκτωβρίου
4η αγωνιστική 5-6 Νοεμβρίου
5η αγωνιστική 26-27 Νοεμβρίου
6η αγωνιστική 10-11 Δεκεμβρίου

 

Η ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΝΟΚ ΑΟΥΤ

 

 

 

ΓΥΡΟΣ ΗΜΕΡ. ΚΛΗΡΩΣΗΣ 1ο ΜΑΤΣ 2ο ΜΑΤΣ
"16" 16 Δεκεμβρίου 18/19 & 25/26 Φεβρ. 10/11 & 17-18 Μαρτ.
"8" 20 Μαρτίου 7-8 Απριλίου 14-15 Απριλίου
"4" 20 Μαρτίου 28-29 Απριλίου 5-6 Μαΐου

ΤΕΛΙΚΟΣ

30 Μαΐου, Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ, Κωνσταντινούπολη

Ο Ολυμπιακός θα βρει μπροστά του την ομάδα από την Τσεχία με το πρώτο ματς να γίνεται εκτός έδρας και να ακολουθεί η ρεβάνς στο "Γ. Καραϊσκάκης". 
Αϊντχόφεν - Βασιλεία 

Ολυμπιακός - Βικτόρια Πλζεν 

Βαλούρ Ρέκιαβικ ή Μάριμπορ - Αραράτ ή Αρμενία
Σλόβαν Μπρατισλάβας ή Σουτέσκα - ΑΠΟΕΛ
Σούντοβα ή Ερυθρός Αστέρας - Ελσίνκι ή Τορσβάν 
Σέλτικ ή Σαράγεβο - Νόμε Κάλου ή Σκέντια 
Σερίφ Τιρασπόλ ή Σαμπουρτάλο - Ντίναμο Ζάγκρεμπ 
Περάσαμε στο δεύτερο γκρουπ τώρα. 
Ντουντάλκ ή Ρίγα - Παρτιζάν ή Καραμπάκ
Φερεντσβάρος ή Λουντογκότετς - Ντουντελάνζ ή Βαλέτα 
Αστάνα ή Κλουζ - Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα