Ο Ολυμπιακός ζήτησε εξηγήσεις από ΕΡΤ φωτογραφίζοντας τον ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός ζήτησε εξηγήσεις από ΕΡΤ φωτογραφίζοντας τον ΠΑΟΚ

Η νέα τηλεοπτική στέγη του πρωταθλητή ΠΑΟΚ είναι ένα θέμα που απασχολεί τα Μέσα ενημέρωσης (σ.σ. ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο του με NOVA). Αρκετά είναι μάλιστα τη δημοσιεύματα που εμφανίζουν την ΕΡΤ να βρίσκεται σε… ανοικτή γραμμή με τον δικέφαλο του Βορρά, με τους Θεσσαλονικείς να αξιώνουν ένα ποσό που φτάνει τα 7 με 8 εκατ. ευρώ.

Τα δημοσιεύματα αυτά προκάλεσαν την αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Με επιστολή τους προς την ΕΡΤ, οι “ερυθρόλευκοι” ζητούν εξηγήσεις από την Κρατική Τηλεόραση, τονίζοντας πως σε περίπτωση που ισχύει η προσπάθεια της για απόκτηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων ΠΑΕ από την Superleague 1 και Superleague 2 “με οικονομικούς όρους που υπερβαίνουν κατά πολύ τις συνθήκες της αγοράς”, τότε θα υπάρχουν προβλήματα ηθικής και νομικής φύσεως.

Από τον Ολυμπιακό μάλιστα αναρωτιούνται γιατί δεν έχουν δεχθεί και οι ίδιοι πρόταση από την ΕΡΤ, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ομάδας και καλεί το κανάλι να γνωστοποιήσει με ποια κριτήρια “… η Διοίκησή σας δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ έστω να συζητήσει με την ΠΑΕ Ολυμπιακός το ενδεχόμενο της συνεργασίας διά της υποβολής μίας οποιαδήποτε πρότασης, ενώ αντιθέτως το έπραξε με άλλους συλλόγους”. “Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας” έγραψαν οι Πειραιώτες, ολοκληρώνοντας την επιστολή τους

Απ’ τη μεριά της, η ΕΡΤ απάντησε στην συγκεκριμένη επιστολή, τονίζοντας πως δεν έχει καταθέσει καμία πρόταση και πως απλά συζητά, εξετάζει και θα συνεχίσει να εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας της με ΠΑΕ.

Μάλιστα, επισήμανε ότι τα όσα αναφέρει ο Ολυμπιακός στηρίζονται «… σχεδόν ολοκληρωτικά σε αορίστως αναφερόμενα δημοσιεύματα” και προέρχονται από εσφαλμένη πληροφόρηση.

“Η ΕΡΤ είχε υπογράψει την γνωστή και σε σας Σύμβαση με την Super League (εκ μέρους της οποίας υπέγραψε στις 28.12.2018 ο τότε Πρόεδρός της κ. Μπαταγιάννης) και επτά ΠΑΕ για την απόκτηση των τηλεοπτικών του δικαιωμάτων για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 με ρήτρα ενδεχομένου ανανέωσής της και για την νέα περίοδο, καθώς και αντίστοιχη σύμβαση, επεκτεινόμενη όμως αυτομάτως και στην αγωνιστική περίοδο 2019-2020 με την Football League. Επομένως γνωρίζετε.

Έκτοτε η ΕΡΤ δεν έχει υπογράψει καμία απολύτως σύμβαση ούτε με οποιαδήποτε ΠΑΕ είτε της Super League 1, είτε της Super League 2, αλλά ούτε και με τις Super League 1 ή Super League 2.” τονίζεται.

Τέλος, η ΕΡΤ εξέφρασε την απορία της για τον “…προειδοποιητικό τόνο της επιστολής” των “ερυθρολεύκων”.

  Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα