Ελλάδα - Αρμενία απόψε στο ΟΑΚΑ: Οι αλλαγές στην μάχη της πρόκρισης

Ελλάδα - Αρμενία απόψε στο ΟΑΚΑ: Οι αλλαγές στην μάχη της πρόκρισης

Αλλαγές σε πρόσωπα και διάταξη για την Εθνική στην αναμέτρηση με την Αρμενία (21:45), όπου η νίκη αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη στη μάχη της πρόκρισης.

Το παιχνίδι με την Ιταλία αποτελεί παρελθόν για την Εθνική μας ομάδα, η οποία οφείλει να κοιτάξει μπροστά, αν θέλει να μη χάσει το τρένο της πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2020. Η ήττα από τους "ατζούρι" δεν συνιστά καταστροφή, αν και περισσότερο αυτό που ενόχλησε, ήταν η εικόνα αποσύνθεσης της γαλανόλευκης και λιγότερο το αποτέλεσμα. Πλέον, οι διεθνείς αυτό που πρέπει να κάνουν, είναι να πάρουν το τρίποντο στο αποψινό ματς με την Αρμενία στο ΟΑΚΑ (21:45).

Ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι δεδομένο πως θα προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων και σχήματος, προκειμένου η γαλανόλευκη να έχει καλύτερη εικόνα στο χορτάρι και να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα κόντρα σε έναν πιο αδύναμο αντίπαλο. Βέβαια, έχει να αντιμετωπίσει και τα προβλήματα τραυματισμού του Τάσου Δώνη και του Κώστα Σταφυλίδη. Και αν ο πρώτος είναι νοκ άουτ εδώ και λίγες ημέρες, ο δεύτερος αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στο ισχίο και είναι αμφίβολος.
ΜΕ 4-2-3-1 ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Όσον αφορά στα πρόσωπα της ενδεκάδας, ο Μπάρκας αναμένεται να υπερασπιστεί εκ νέου τα γκολπόστ, προερχόμενος από μια καλή εμφάνιση με την Ιταλία παρά το βαρύ 0-3, με τον Κούτρη να ξεκινάει αριστερά αντί του Σταφυλίδη και τον Μαυρία στα δεξιά. Ο Παπασταθόπουλος θα είναι ο ένας σέντερ μπακ και ο δεύτερος ο Μανωλάς, εκτός αν μείνει στον πάγκο και δούμε τον Σιόβα στο πλάι του "Πάπα". Ο Ζέκα επιστρέφει στον άξονα δίπλα στον Σάμαρη, με τον Φορτούνη να κινείται πίσω από τον σέντερ φορ, ο οποίος αναμένεται να είναι ο Κουλούρης. Δεξιός εξτρέμ θα είναι ο Μασούρας και αριστερός ένας εκ των Μπακασέτα και Μάνταλου.

Ο Αναστασιάδης, ο οποίος έχει προς το παρόν την στήριξη της ΕΠΟ, γνωρίζει ότι τα πράγματα ζορίζουν αρκετά σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος ή μιας νέας κακής εμφάνισης. Ναι μεν ζητούμενο είναι οι τρεις πόντοι, αλλά παράλληλα η Εθνική θα πρέπει να δείξει πράγματα στο χορτάρι. Γι' αυτό το λόγο, θα πρέπει να πάει σε πιο safe επιλογές και κυρίως σε πρόσωπα που μπορούν να υπηρετήσουν το πλάνο. Οι Αρμένιοι, που προέρχονται από το 3-0 απέναντι στο Λιχτενστάιν, θέλουν προσοχή και ιδίως ο Χένρικ Μχιταριάν της Άρσεναλ, ένας παίκτης εγνωσμένης αξίας, που μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα, αν βρει τους χώρους να το κάνει.
ΕΣΘΟΝΟΣ ΡΕΦΕΡΙ ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΟΚ

Ο Εσθονός, Κρίστο Τόχβερ, θα διευθύνει τον αγώνα του ΟΑΚΑ. Ο συγκεκριμένος ρέφερι έχει σφυρίξει δυο φορές παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Φέτος, ήταν ο άρχων του αγώνα με την Τσέλσι στο Λονδίνο (4-0), για την 5η αγωνιστική του Europa League. Τον Αύγουστο του 2011 ήταν διαιτητής στη Τούμπα για την αναμέτρηση με την Βαλερένγκα, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου η ελληνική ομάδα είχε επικρατήσει με 3-0. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του, Σίλβερ Κόιβ και Άρον Χάρσινγκ, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Γιούρι Φρίσερ.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Ιταλία 9 (11-0)

2. Φινλανδία 6 (4-2)

3. Ελλάδα 4 (4-5)

4. Βοσνία 4 (4-5)

5. Αρμενία 3 (4-4)

6. Λίχτενσταϊν 0 (0-11)
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

Θυμίζουμε ότι η τελική φάση θα διεξαχθεί σε δώδεκα ευρωπαϊκές πόλεις. Γι' αυτό και στα προκριματικά παίρνουν μέρος όλες οι χώρες, αφού δεν υπάρχει κάποια διοργανώτρια. Οι αγώνες θα γίνουν στο Λονδίνο, στο Άμστερνταμ, στο Μπακού, στο Μπιλμπάο, στο Βουκουρέστι, στη Βουδαπέστη, στην Κοπεγχάγη, στη Γλασκώβη, στο Μόναχο, στη Ρώμη και στην Αγία Πετρούπολη.

(23/3) Λιχτενστάιν-Ελλάδα 0-2

(26/3) Βοσνία-Ελλάδα 2-2

(8/6) Ελλάδα-Ιταλία 0-3

(11/6) Ελλάδα-Αρμενία

(5/9) Φινλανδία-Ελλάδα

(8/9) Ελλάδα-Λιχτενστάιν

(12/10) Ιταλία-Ελλάδα

(15/10) Ελλάδα-Βοσνία

(15/11) Αρμενία-Ελλάδα

(18/11) Ελλάδα-Φινλανδία

.sport24.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα