Champions League Πόλο: Λύγισε στα πέναλτι ο Ολυμπιακός, 13-14 από την Φερεντσβάρος

Champions League Πόλο: Λύγισε στα πέναλτι ο Ολυμπιακός, 13-14 από την Φερεντσβάρος

Ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο σερί Champions League, όμως ο τελικός με την Φερεντσβάρος πήγε στα πέναλτι και εκεί οι Ούγγροι κατάφεραν να επικρατήσουν με 14-13 και να στερήσουν από τους «ερυθρόλευκους» την κούπα

Οι Ούγγροι όπως και στο σούπερ καπ έτσι και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ πήραν την κούπα στα πέναλτι. Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε θρίλερ με τον Αργυρόπουλο να χάνει το τελευταίο πέναλτι για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου που παραδίδει τα σκήπτρα στην ομάδα από την Ουγγαρία. Η Φερεντσβάρος κατέκτησε το Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έδειξαν τις προθέσεις τους από την αρχή του αγώνα. Ο Μέζεϊ με γκολ από την θέση του φουνταριστού άνοιξε το σκορ στην πρώτη κιόλας επίθεση των Μαγυάρων. Ο Γενηδουνιάς ισοφάρισε (1-1) στον παίκτη παραπάνω, ενώ Μίτροβιτς και Βάργκα διαμόρφωσαν το 1-3 που ήταν το σκορ του πρώτου οκταλέπτου. 

Ο Ολυμπιακός με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γενηδουνιά μείωσε σε 2-3 με το ξεκίνημα του δευτέρου οκταλέπτου. Οι Ούγγροι όμως απάντησαν αμέσως και με γκολ των Γιάνγκερ και Βάμος έφτασαν στο 2-5, έξι λεπτά πριν το τέλος του δευτέρου οκταλέπτου. Φουντούλης και Αργυρόπουλος μείωσαν και πάλι στο γκολ (4-5) για τον Ολυμπιακό αλλά οι τυπικά φιλοξενούμενοι ήταν ασυναγώνιστοι στον παίκτη παραπάνω. 

Με Μίτροβιτς και Νίκιτς η Φερεντβάρος έφτασε στο 4-7, αλλά ο Ομπράντοβιτς μείωσε σε 5-7 για τον Ολυμπιακό 37 δεύτερα πριν το τέλος του δευτέρου οκταλέπτου. Ο Βάμος με σουτ και πάλι στον παίκτη παραπάνω διαμόρφωσε το 5-8 που ήταν το σκορ της δεύτερης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός με δύο γρήγορα γκολ από τους Γενηδουνιά και Μουρίκη μπήκε ξανά στο ματς (7-8) στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου. Ο Μίτροβιτς όμως ξανά στον παίκτη παραπάνω έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους Ούγγρους για το 7-9 σε φάση που στοίχισε την τρίτη και οριστική αποβολή του Σκουμπάκη για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να σκοράρουν στην υπόλοιπη περίοδο και ο Γιάνγκερ πάλι στον παίκτη παραπάνω διαμόρφωσε το 7-10 του τρίτου οκταλέπτου.

Οι Πειραιώτες δεν παραδόθηκαν στη μοίρα τους. Με απίστευτη εμφάνιση στο τέταρτο οκτάλεπτο και κρατώντας το μηδέν στην άμυνα ο Ολυμπιακός με τους Γενηδουνιά (2) και Φουντούλη ισοφάρισε σε 10-10 και οδήγησε τον τελικό στα πέναλτι.

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία ο Πάβιτς ξεκίνησε με απόκρουση στην εκτέλεση του Γιάνσικ. Στη συνέχεια ο Αργυρόπουλος ευστόχησε για τον Ολυμπιακό αλλά δύο χαμένα πέναλτι από Γούνα και Μυλωνάκη έδωσαν το πάνω χέρι στους Ούγγρους. Όμως ο Κάλαϊ εκτέλεσε στο δοκάρι κι έτσι οδηγηθήκαμε στην διαδικασία του ξαφνικού θανάτου. Ο Γιάνσικ ευστόχησε για το 13-14 και ο Αργυρόπουλος δεν κατάφερε να βρει δίχτυα με αποτέλεσμα το τρόπαιο να καταλήξει σε ουγγρικά χέρια.

Η διαδικασία των πέναλτι:

10-10: Ο Πάβιτς απέκρουσε το πέναλτι του Γιάνσικ

11-10: Εύστοχος ο Αργυρόπουλος

11-11: Εύστοχος ο Σεντλμάγερ

11-11: Στο δοκάρι η εκτέλεση του Γούνα

11-12: Εύστοχος ο Γιάνγκερ

11-12: Στο δοκάρι η εκτέλεση του Μυλωνάκη

11-12: Στο δοκάρι η εκτέλεση του Κάλαϊ

12-12: Εύστοχος ο Δερβίσης

12-13: Εύστοχος ο Γιάκσιτς

13-13: Εύστοχος ο Γενηδουνιάς 

13-14: Εύστοχος ο Γιάνσικ

13-14: Στο δοκάρι η εκτέλεση του Αργυρόπουλου - Η Φερεντσβάρος πρωταθλήτρια Ευρώπης

Οκτάλεπτα: 1-3, 4-5, 2-2, 3-0 πέναλτι 3-4

Ολυμπιακός (Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 6, Φουντούλης 2, Κάκαρης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας, Αργυρόπουλος 2, Ομπράντοβιτς 1, Ζερδεβάς

Φερεντσβάρος (Βάργκα): Γκαρντόνι, Σεντλμάγιερ 1, Καλάι, Πολ, Βάμος 2, Μέζεϊ 1, Νίκιτς 1, Γιάκσιτς 1, Γιάνγκερ 3, Βάργκα 1, Γιάνσικ 1, Μίτροβιτς 3, Βόγκελ 

 

 

 filathlos.gr

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα