Τσιτσιπάς - Βαβρίνκα στο Ρολάν Γκαρός με φόντο τους 8

Τσιτσιπάς - Βαβρίνκα στο Ρολάν Γκαρός με φόντο τους 8

Πλέον σε κάθε τουρνουά που συμμετέχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς φροντίζει να δημιουργεί κι ένα νέο ρεκόρ και να ανεβάζει τον πήχη όλο και πιο ψηλα.

Ήδη η πορεία του στο Ρολάν Γκαρός είναι η κορυφαία του στο Παρίσι, όπου μέχρι πριν είχε φτάσει έως τον δεύτερο γύρο και σήμερα απέναντι στο άλλοτε Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης (ναι νικητή του γαλλικού Όπεν το 2015) Σταν Βαβρίνκα θέλει να πανηγυρίσει την ιστορική του πρόκριση στους «8», σε μια χρονιά όπου το τουρνουά είναι τρομερά ανταγωνιστικό.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι για μόλις 3η φορά (οι άλλες δυο ήταν το 1969 στο Ρολάν Γκαρός και το 1970 στο Αυστραλιανό Όπεν) οι δέκα πρώτοι αθλητές του κυρίως ταμπλό έχουν προκριθεί στους 16 κι ανάμεσα τους φυσικά είναι κι ο Έλληνας πρωταθλητής.

Τσιτσιπάς και Βαβρίνκα βρίσκονται για πρώτη αφορά αντιμέτωποι στην καριέρα τους κι αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο (ο Ελβετός την τελευταία διετία είχε προβλήματα τραυματισμών).

Για τον Στέφανο είναι μία ακόμη πρόκληση από τις πολλές που έχει αντιμετωπίσει τους τελευταίους μήνες (με τρομερή επιτυχία) αν και όπως παραδέχθηκε το Ρολάν Γκαρός είναι κάτι διαφορετικό.

«Το Ρολάν Γκαρός σίγουρα είναι πιο σημαντικό τουρνουά σε σχέση με τα υπόλοιπα. Οπότε μπορεί να είμαι κάπως πιο σφικτός, να το θέλω πιο πολύ, αν δεν σκέφτομαι που είμαι και παίζω σε κάθε τουρνουά το ίδιο θα μου βγει σίγουρα σε καλό.», ήταν τα λόγια του λίγο μετά τη νίκη του επί του Κραΐνοβιτς, ενώ αναφερόμενος στη μάχη του με τον Βαβρίνκα τόνισε:

«Το πλεονέκτημά μου θα είναι η φυσική κατάσταση. Έχει σίγουρα μεγαλύτερη πείρα από μένα, αλλά αν καταφέρω και βρω διεξόδους μέσα στον αγώνα που θα μου φέρουν κάποια break και αν σερβίρω καλά θα μπορώ να δημιουργήσω περισσότερες ευκαιρίες και αυτό θα μου δώσει και περισσότερη ψυχολογία.»

Όσον αφορά τον αντίπαλο του, ο πολύπειρος Ελβετός προστέθηκε ως ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα αυτών που έχουν αποθεώσει τον Τσιτσιπά.

«Είναι εκπληκτικός παίκτης, σίγουρα. Πολύ βελτιωμένος. Κερδίζει πολλούς αγώνες. Έχει κερδίσει ήδη τους κορυφαίους, οπότε σίγουρα θα είναι ένας δύσκολος αγώνας. Είναι πολύ νέος και βρίσκεται ήδη στο top επίπεδο, έχει ήδη κερδίσει τους καλύτερους παίκτες και ψάχνει το δρόμο για μια μακροχρόνια καλή καριέρα. Είμαι χαρούμενος που θα τον αντιμετωπίσω. Σίγουρα θα είναι σπουδαίο ματς και είμαι χαρούμενος που θα αντιμετωπίσω αυτή την πρόκληση», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

 

«Ποτέ δεν τον αντιμετώπισα, αλλά έχουμε προπονηθεί κάποιες φορές. Όταν είσαι απέναντί του, νιώθεις διαφορετικά τα χτυπήματά του σε σχέση με όταν τα βλέπεις. Όταν τον παρακολουθείς, νομίζεις πως το παιχνίδι του είναι κάπως πιο αργό, απ' αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Δεν θα νιώθει πίεση και περιμένω να παίξει καλά. Θα είναι ένα ενδιαφέρον ματς.»

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα