Online με το FBI... και στον ύπνο του ο Καντέρ

Ο σέντερ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερ, Ενές Καντέρ, παλεύει με τη γραμμή ψηλών των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς για μία θέση στους τελικούς του ΝΒΑ, αλλά αυτή δεν είναι η μοναδική «μάχη» στη ζωή του, καθώς υπάρχει ακόμη μία που δίνει πολύ πιο ισχυρή, απέναντι στη «δικτατορία που επικρατεί στην Τουρκία από τον πρόεδρο της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν», όπως ο ίδιος ισχυρίζεται. 

Ο 27χρονος έχει υποχρεωθεί να απουσιάσει από αγώνες του ΝΒΑ σε άλλες χώρες εκτός των ΗΠΑ, λόγω απειλών προς τη ζωή του, ενώ υπενθυμίζεται ότι την ημέρα που έμεινε ελεύθερος από τους Νιου Γιορκ Νικς και υπέγραψε με τους Μπλέιζερ, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να συναντηθεί με πράκτορες του FBI στο Πόρτλαντ.

Σαν σήμερα, μάλιστα, συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ημέρα που κρατήθηκε και αργότερα απελευθερώθηκε στη Ρουμανία, όταν η τουρκική πρεσβεία «ακύρωσε» το διαβατήριό του. Ο σέντερ των Μπλέιζερς, άλλωστε, θεωρείται «καταζητούμενος» στην χώρα του, την Τουρκία, από την κριτική που ασκεί στην τουρκική κυβέρνηση και τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Καντέρ, οι πράκτορες του FBI έχουν τοποθετήσει μία συσκευή δίπλα στο κρεβάτι του, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης... «Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με τίποτα, απλά πιέστε αυτό το κουμπί», του είπαν και πρόσθεσαν: «Αν ακούσετε κάτι που δεν σας αρέσει ή έχετε λόγο να πιστεύετε ότι υπάρχει μια απειλή, πιέστε το κουμπί και κάποιος θα είναι εδώ μέσα σε λίγα λεπτά».

Ο Καντέρ έχει καταθέσει όλες τις λεπτομέρειες στο FBI, μεταξύ της διαμάχης που υφίσταται με την Τουρκία, υπογραμμίζοντας ότι οι απειλές κατά της ζωής του αυξήθηκαν νωρίτερα αυτό το έτος, όταν ο ίδιος δεν ακολούθησε την αποστολή των Νικς σε αγώνα που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Λονδίνο. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα