Έγραψε ιστορία η Αναντολού στον τουρκικό "εμφύλιο"

Έγραψε ιστορία η Αναντολού στον τουρκικό "εμφύλιο"

Η Αναντολού Εφές αναδείχθηκε νικήτρια στον τουρκικό «εμφύλιο» που προέκυψε στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του φάιναλ φορ της Euroleague, πανηγυρίζοντας ιστορική πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν επικράτησε άνετα με 92-73 της Φενερμπαχτσέ, με τον Τούρκο προπονητή να ξορκίζει την... κατάρα και να οδηγεί την Αναντολού για πρώτη φορά στη διεκδίκηση του τροπαίου, στο τρίτο φάιναλ φορ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ιστορία της, στη Βιτόρια. 

Μάλιστα, ο θρίαμβος του Αταμάν είναι διπλός, καθώς εκτός από το γεγονός ότι οδήγησε την ομάδα στον τελικό, ο ίδιος πέρασε σε φάιναλ φορ για πρώτη φορά το εμπόδιο του πολυνίκη του θεσμού, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, που ήταν προπονητής του Παναθηναϊκού στο φάιναλ φορ της Euroleague το 2000 στη Θεσσαλονίκη και σε αυτό της Σουπρολίγκας το 2001, αποκλείοντας στα ημιτελικά και τις δύο φορές την Εφές Πίλσεν. 

Ο αντίπαλος της Αναντολού Εφές στον τελικό της Euroleague θα προκύψει από το νικητή του ζευγαριού Ρεάλ Μαδρίτης-ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ ο ηττημένος θα αντιμετωπίσει στο «μικρό τελικό» τη Φενερμπαχτσέ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς θα πρέπει να περιμένει για τον 10ο τίτλο του στην Euroleague, ενώ η σημερινή ήταν η πρώτη ήττα του Κώστα Σλούκα σε ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης (σ.σ. μέχρι σήμερα είχε 6/6 νίκες). 

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ο Σέιν Λάρκιν με 30 πόντους (4/5δ., 5/9τρ., 7/8β.), 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ άξιος συμπαραστάτης του αναδείχθηκε ο Βασίλιε Μίτσιτς με 25. Από την Φενέρ, που ηττήθηκε στη «μάχη» των ριμπάουντ (21 έναντι 41), αλλά και σε αυτή της ευστοχίας από τα 6.75 (μόλις 6/21 τρίποντα), ξεχώρισε ο Γιαν Βέσελι με 14 πόντους. Ο Σλούκας έμεινε στο παρκέ για περίπου 22 λεπτά, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει σε εκτέλεση (8π.) και δημιουργία (2ασ.), με την εμφάνιση του να πλαισιώνεται και από 2 λάθη. 

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 40-45, 57-68, 73-92

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα