Σαββίδης: Τελικός με 1000 θεατές είναι γενοκτονία για το ποδόσφαιρο

Σαββίδης: Τελικός με 1000 θεατές είναι γενοκτονία για το ποδόσφαιρο

Όλα όσα είπε ο Ιβάν Σαββίδης για τον τελικό, για το VAR, για τον ΠΑΟΚ και τους στόχους, στα εγκαίνια του Αρχείου του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού Μαύρης Θάλασσας και του Κέντρου Ποντιακών Ερευνών.

Ο ιδιοκτήτης των νταμπλούχων Ελλάδας παρέστη το απόγευμα της Κυριακής (12/5) στα εγκαίνια του Αρχείου του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού Μαύρης Θάλασσας και του Κέντρου Ποντιακών Ερευνών στην κεντρική βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην σημασία και την αξία της συγκεκριμένης κίνησης για τον ποντιακό ελληνισμό, ενώ μίλησε και για την κατάκτηση του κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ με τη νίκη του επί της ΑΕΚ στον τελικό του ΟΑΚΑ.

«Αποδείχθηκε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει κερδίσει. Είμαι πολύ χαρούμενος για το γεγονός πως για τρία χρόνια ζητούσαμε το VAR και αποδείχθηκε η χρησιμότητα του στο παιχνίδι», σχολίασε ο Ιβάν Σαββίδης και πρόσθεσε:

«Μου βάζουν στόχους και τους πετυχαίνω. Στόχος μας μέσω του ΠΑΟΚ είναι η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα. Τελικός με 1000 θεατές είναι γενοκτονία για το ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται θρόνο αυτοκράτορα, καθόμαστε δίπλα στο θεό και θα συνεχίσουμε».

 

Σ’ ότι αφορά το πολιτιστικό γεγονός με τα εγκαίνια και τη λειτουργία του Αρχείου Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού Μαύρης Θάλασσας και του Κέντρου Ποντιακών Ερευνών είπε:

 

«Είμαι χαρούμενος που κάναμε το επόμενο βήμα και η έδρα μετατρέπεται σε κέντρο! Ο ποντιακός ελληνισμός είναι μοναδικό και τεράστιο τμήμα του ελληνισμού που δεν έχει μελετηθεί επαρκώς. Συμφωνήσαμε με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αποφασίσαμε να τεκμηριώσουμε τι σημαίνει ποντιακός ελληνισμός, ποιος ο ρόλος του και η καταστροφή του. Δεν πρέπει να σωπαίνουμε. Αλλιώς τέτοια γεγονότα όπως η καταστροφή στη Συρία θα επαναλαμβάνονται.

 

Κάθε μορφωμένος άνθρωπος, θα θεωρεί τιμή να ξέρει προσφορά του ποντιακού ελληνισμού, στον παγκόσμιο πολιτισμό. Νομίζω θα πάω στην Παναγία Σουμελά. Ο δρόμος για την ιστορική πατρίδα δεν πρέπει να ξεχνιέται».

 

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα