Στον τρίτο προκριματικό του Champions League οριστικά ο ΠΑΟΚ

Στον τρίτο προκριματικό του Champions League οριστικά ο ΠΑΟΚ

Η τελευταία αγωνιστική της Premier League έφερε καλά νέα για τον ΠΑΟΚ σε ό,τι αφορά την παρουσία του στους προκριματικούς γύρους του Champions League, μετά την κατάληψη της τέταρτης θέσης της Premier League από την Τότεναμ.

Κανονικά ο πρωταθλητής Ελλάδας θα βρισκόταν στο δεύτερο γύρο των προκριματικών του Champions League από το μονοπάτι των πρωταθλητών.

Ωστόσο, εφόσον ο κάτοχος του Champions League του 2019 εξασφάλιζε το εισιτήριο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο από το πρωτάθλημά του, τότε η 11η χώρα στην κατάταξη της UEFA (Αυστρία) θα έστελνε τον πρωταθλητή της απευθείας στους ομίλους, επηρεάζοντας και τον ΠΑΟΚ.

 

Κάτι που συνέβη. Οι δύο φιναλίστ του τελικού της 1ης Ιουνίου Λίβερπουλ και Τότεναμ έχουν εξασφαλισμένη παρουσία μέσω του πρωταθλήματος στους ομίλους, με αποτέλεσμα οι πρωταθλητές Ελλάδας να προωθούνται από το δεύτερο στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

 

Αυτό σημαίνει ότι για να μπουν στους χρυσοφόρους ομίλους θα πρέπει ν' αποκλείσουν δύο και όχι τρεις αντιπάλους.

Ο ΠΑΟΚ, δεν είναι ακόμη γνωστό εάν θα είναι στους ισχυρούς, θα μάθει τον αντίπαλό του στις 22 Ιουλίου, ενώ η πρώτη αναμέτρηση του τρίτου προκριματικού γύρου θα διεξαχθεί 6 ή 7 Αυγούστου κι η δεύτερη στις 13 Αυγούστου.

 

Πηγή: filathlos.gr

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα