Επτάρα για τον Άρη μετά από 30 χρόνια

Επτάρα για τον Άρη μετά από 30 χρόνια

Την 15η του φετινή νίκη στη Superleague (και 9η εντός έδρας) πέτυχε ο Άρης, ολοκληρώνοντας έτσι τη χρονιά με… ιδανικό τρόπο. Οι Θεσσαλονικείς επέστρεψαν στη μεγάλη κατηγορία και κατάφεραν –όπως και τις άλλες δύο φορές που το έκαναν- να πάρουν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League.

Οι «κίτρινοι» διέλυσαν στο «Κλ. Βικελίδης» την Ξάνθη με 7-2 σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού οι γηπεδούχοι είχαν ήδη κατακτήσει την 5η θέση, την ώρα που οι Ακρίτες είχαν εξασφαλίσει την παραμονή τους στη Superleague. Ο Άρης ετοιμάζεται έτσι να φορέσει ξανά το… ευρωπαϊκό κοστούμι του και θα ξεκινήσει από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League (όπως δηλαδή και ο Ατρόμητος)..

Πριν την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου (9’), ο Άρης άγγιξε το 1-0, έχοντας δοκάρι σε πλασέ του Φετφατζίδη. Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως, η Ξάνθη έφτασε στο 0-1. Ο Ρος ανέτρεψε τον Μπεριέντος και ο Ματίας Κάστρο έκανε το 0-1 από το σημείο του πέναλτι.

Ο Άρης προσπάθησε να απαντήσει… άμεσα (17’), αλλά ο Ζίφκοβιτς (στο τελευταίο του ματς στη Ξάνθη) έδιωξε με υπερένταση το σουτ του Φετφατζίδη. Τελικά, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν μέσα σε 6 λεπτά να φέρουν… τούμπα το ματς.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν αρχικά πέναλτι το οποίο έφερε το 1-1 στο 28’. Ο Γκαρσία μπήκε από αριστερά στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Μπαξεβανίδη. Ο Σιώπης προσπάθησε να πετύχει το πρώτο του γκολ καριέρας σε 168 ματς, ο Ζίφκοβιτς απέκρουσε, αλλά ο Γιουνές κατάφερε με κεφαλιά να κάνει το 1-1 και να πετύχει το 9ο φετινό του γκολ στη Superleague

Λίγο αργότερα (33’), ο Άρης έφτασε στην ανατροπή του σκορ. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Ξάνθης, ο Δεληζήσης -με κεφαλιά- βρήκε στην καρδιά της περιοχής τον Ματέο Γκαρσία, ο οποίος κατέβασε τη μπάλα και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-1. Το πρώτο μέρος κύλησε σε χαμηλότερους ρυθμούς, με τη Ξάνθη να έχει μια καλή φάση στο 37’, με την κεφαλιά του Αλμέιδα να πηγαίνει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Ξάνθη κυκλοφόρησε γρήγορα την μπάλα και ο Ντουρίτσκοβιτς –με σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή- δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κουέστα και έκανε το 2-2!

Ο Σάββας Παντελίδης τόνωσε την ομάδα του, περνώντας στο ματς Μαρτίνες και Σόουζα. Ο πρώτος, τρία λεπτά μετά την είσοδο του πέρασε τρεις παίκτες της Ξάνθης και πλάσαρε, αλλά ο Ζίβκοβιτς ήταν και πάλι εκεί!

Η πίεση των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 69’. Ο Γιουνές πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, έκανε την παράλληλη σέντρα και ο επερχόμενος Ντιγκινί, έκανε το 3-2. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Άρης έφτασε στο 4-2, με τον Κόρχουτ να νικά από κοντά τον Ζίβκοβιτς.

Ο Άρης κατάφερε να κλείσει αυτή τη χρονιά με ένα θεαματικό 7-2. Ο Ντιγκινί σκόραρε από κοντινή απόσταση στο 79’, πετυχαίνοντας το δεύτερο του γκολ στην αναμέτρηση, τρία λεπτά μετά ο Γκαρσία έβαλε και αυτός για δεύτερη φορά το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ της αναμέτρησης, ενώ στις καθυστερήσεις του ματς ο Σιώπης κατάφερε να πετύχει το πρώτο γκολ καριέρας -με εκτέλεση πέναλτι- και να το πανηγυρίσει έξαλλα.

 

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα