Euroleague: Αυτά είναι τα ζευγάρια του Final Four με τουρκικό "εμφύλιο"

Euroleague: Αυτά είναι τα ζευγάρια του Final Four με τουρκικό "εμφύλιο"

Η Αναντολού Εφές ήταν η τελευταία ομάδα που πήρε το εισιτήριο για το Final Four της Ευρωλίγκας, επικρατώντας 80-71 της Μπαρτσελόνα, στο πέμπτο ματς της μεταξύ τους σειράς. 

Οι τέσσερις αντίπαλοι θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στη Βιτόρια από τις 17 μέχρι τις 19 Μαΐου. 

Στον έναν ημιτελικό, προέκυψε τουρκικός «εμφύλιος» με τη Φενέρμπαχτσε να αντιμετωπίζει την ομάδα του Εργκίν Αταμάν, ενώ στον άλλο θα τεθούν αντιμέτωπες Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. 

Οι ώρες των αγώνων θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες από τους διοργανωτές.

«Βομβάρδισε» την Μπαρτσελόνα και πήρε το εισιτήριο η Αναντολού Εφές

Η Αναντολού Εφές φέτος δεν ήταν η... συνηθισμένη Εφές. Η σεζόν για εκείνη δεν έμοιαζε με «τρενάκι» του λούνα παρκ, όπως έμοιαζαν οι προηγούμενες. Αντιθέτως, όλη τη χρονιά η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ήταν σταθερή, συνεπής δίχως σκαμπανεβάσματα. Έβγαλε πολλούς πρωταγωνιστές (Σέιν Λάρκιν, Βασίλιε Μίσιτς, Αντριέν Μοερμάν και όχι μόνο), πήρε το πλεονέκτημα έδρας στη regular season και εν τέλει πήρε και το εισιτήριο για το Final Four, ύστερα από μια εκπληκτική σειρά στα πλέι οφ με την Μπαρτσελόνα (3-2), την οποία νίκησε με 80-71 στο πέμπτο και καθοριστικό μεταξύ τους παιχνίδι.

Να σημειώσουμε ότι στο ματς της χρονιάς (μέχρι το επόμενο) η Αναντολού Εφές σούταρε μόλις 15 δίποντα (8/15), ενώ έβαλε 17 τρίποντα (17/39), με 43,6% πίσω από τη γραμμή!

Τα Δεκάλεπτα: 23-28, 47-42, 61-57, 80-71.

inner

inner

 

  Mε πληροφορίες από filathlos
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα