Ξάνθη-Απόλλων Σμύρνης: Τρίποντο παραμονής για τους Θρακιώτες

Ξάνθη-Απόλλων Σμύρνης: Τρίποντο παραμονής για τους Θρακιώτες

Η Ξάνθη κερδίζοντας με 2-0 τον Απόλλων Σμύρνης στην έδρα της εξασφάλισε από την 29η ημέρα την παραμονή της στη Super League της περιόδου 2019-20. 

Η ομάδα της Θράκης που έχει τη δική της ξεχωριστή ιστορία στην κατηγορία κέρδισε τον "πεσμένο" Απόλλωνα με 2-0 χάρις σε αυτογκόλ του Βαφέα στο 15' και τέρμα του Γέντρισεκ στο 81'! 

Οι παίκτες του Ράσταβατς έλεγχαν το παιχνίδι από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, κέρδισαν δίκαια, και πανηγύρισαν την παραμονή χωρίς να μπλέξουν σε σενάρια στην 30η ημέρα της διοργάνωσης. 

Ένα αυτογκόλ έδωσε τη ... λύση 

Η Ξάνθη ξεκίνησε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και πίεσε για να σκοράρει. Τα κατάφερε στο 15' αλλά με την βοήθεια της "Ελαφράς Ταξιαρχίας". 

Ο Καντά βγάζει ωραία σέντρα από τα αριστερά και ο Βαφέας στέλνει άθελα του τη μπάλα στα δίχτυα του Αστρά για το 1-0. 

 

Οι γηπεδούχοι πιέζουν με Ντουρίτσκοβιτς και Μπαριέντος αλλά η ομάδα του Λευτέρη Βελέντζα έχει την ευκαιρία! 

 

Στο 32' ο Ακόστα μπαίνει στην περιοχή σουτάρει αλλά ο Ζίβκοβιτς διώχνει στο τετ α τετ με τα πόδια τη μπάλα και σώζει την ομάδα του! 

 

Ο Απόλλων έχει άλλη μια φάση με τον Ριβέρο στο 40' αλλά το ημίχρονο τελειώνει 1-0. 

 

Διπλή απόκρουση! 

 

Η Ξάνθη έχοντας πλέον και τον Κοβάσεβιτς στη σύνθεση της πίεσε από την αρχή του 2ου ημιχρόνου για το γκολ. Στο 51' όμως ο Αστράς "είπε" διπλό όχι και διατήρησε την αγωνία στους παίκτες της Ξάνθης. 

 

Ο νεαρός τερματοφύλακας απέκρουσε πρώτα το σουτ του Μπαριέντος και στη συνέχεια του Ντουρίτσκοβιτς κρατώντας το 1-0. 

 

Δέκα λεπτά αργότερα (61') η Ξάνθη ζητά πέναλτι σε μαρκάρισμα του Στάθη στο Γέντρισεκ μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής δείχνει να συνεχιστεί το παινχίδι.

 

Ο Γέντρισεκ "σφράγισε" την παραμονή! 

 

Στο 78' ο Μπαριέντος πιάνει δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και πλάγια αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ. 

 

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η ... λύτρωση. Ο Κοβάσεβιτς μετά από κλέψιμο του Γέντρισεκ κερδίζει φάουλ έξω από την περιοχή πάνω στη γραμμή. 

 

Στο 81' ο Κοβάτσεβιτς εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε στο τείχος και έφτασε κοντά στην μικρή περιοχή.

 

Ο Σλοβάκος βρέθηκε πρώτος στη μπάλα και με αριστερό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, παρά το ότι ο Αστράς βρήκε λίγο τη μπάλα.

 

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντουρίτσκοβιτς (87' Σιλά), Κασάδο, Καμαρά, Αλμεϊδα, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καντά (46΄Κοβάσεβιτς), Κάστρο, Γέντρισεκ, Μπαριέντος (90+3'Ντε Αμορίμ).

 

Απόλλων (Βελέντζας): Αστράς, Κοντοές, Βαφέας, Ναδάλες, Στάθης, Ρώσση (64' Μπεντινέλι), Ντούρσο, Ακόστα (83' Οικονομόπουλος), Ριβέρο, Γαρουφαλιάς, Βάρκας (75' Ντεφεντερίκο). 

 

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα