Ελπίζει για την τρίτη θέση ο Ατρόμητος, νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό

Ελπίζει για την τρίτη θέση ο Ατρόμητος, νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό

Εξαρχής ήταν ένα παιχνίδι που κανένας από τους δύο αντιπάλους δεν είχε ουσιαστικό στόχο. Ωστόσο, ο Ατρόμητος ήταν αυτός ο οποίος έδειξε να το θέλει περισσότερο, είχε τον τρόπο να φτάσει στο γκολ μέσω των στατικών φάσεων και πήρε τη νίκη με 2-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο γηπεδούχος πανηγύρισε ένα μεγάλο αποτέλεσμα στην έδρα του, αφού είχε ηττηθεί από Ολυμπιακό και ΑΕΚ και είχε αποσπάσει ισοπαλία από τον ΠΑΟΚ, έστω και αν το Τριφύλλι δεν έχει την ποιότητα του παρελθόντος.

Βέβαια, το ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας... Ο Ατρόμητος σκόραρε στο 61' και στο 72' με στατικές φάσεις, εκμεταλλευόμενος τη δουλειά του Νταμίρ Κάναντι και το πλεονέκτημα των παικτών του στον αέρα, συγκριτικά με τους "πράσινους". Στην πρώτη περίπτωση ο Μπρούνο και στη δεύτερη ο Κουλούρης αξιοποίησαν την υπεροπλία των συμπαικτών τους και τελείωσαν τις φάσεις, δίνοντας τη νίκη στον Ατρόμητο.

Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

 

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

 

Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών, Μιχάλης Παπαδάκης (Ηρακλείου)

 

4ος: Γιώργος Λάμπρου (Εύβοιας)

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μανδάς, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Κατράνης, Μάντσον, Νάτσος, Ενσικουλού (71' Μπουσούλατζιτς), Μπρούνο, Ουγκράι (63' Ουάρντα), Κουλούρης (81' Μούγιακιτς).

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Κότσαρης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Γιόχανσον, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Χατζηγιοβάνης (64' Καμπετσής), Αθανασακόπουλος (46' Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα (46' Εμμανουηλίδης).

 

Γκολ: 61' Μπρούνο, Κουλούρης 72'

 

Κίτρινες: 14' Κιβρακίδης, 20' Ινσούα, 32' Αθανασακόπουλος, 35' Δώνης, 35' Χατζηισαΐας

 

Κόκκινες:

 

Θυμηθείτε ΕΔΩ το Live της αναμέτρησης

 

1. ΔΥΟ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΤΟ 2001 ΣΤΙΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Η απουσία βαθμολογικού στόχου για τις δύο ομάδες, επέτρεψε στους προπονητές να δώσουν ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ο Νταμίρ Κάναντι άρχισε τον τερματοφύλακα Χρήστο Μανδά, ο οποίος έχει γεννηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου του 2001. Ήταν η δεύτερη συμμετοχή του Μανδά στη Superleague, αφού είχε αγωνιστεί για 14' ως αλλαγή στο 4-0 του Ατρόμητου επί της Κέρκυρας, στην 30η αγωνιστική της σεζόν 2017-2018. Ο Γιώργος Δώνης χρησιμοποίησε τον επιτελικό χαφ Ανδρέα Αθανασακόπουλο, ο οποίος έχει γεννηθεί στις 27 Νοεμβρίου του 2001. Για τον Αθανασακόπουλο ήταν το ντεμπούτο του στην Α' Εθνική.

 

2. ΧΩΡΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Θα περίμενε κανείς ότι η έλλειψη σκοπιμότητας, θα επέτρεπε στους ποδοσφαιριστές να παίξουν χωρίς άγχος και να αποδώσουν όμορφο ποδόσφαιρο. Ωστόσο, οι προσδοκίες όσων βρέθηκαν στο Περιστέρι, διαψεύστηκαν πλήρως... Οι γηπεδούχοι και οι φιλοξενούμενοι ήταν νευρικοί και βιαστικοί στις προσπάθειες τους, αδυνατούσαν να συνδυαστούν και οι τερματοφύλακες πέρασαν ένα ήσυχο και ηλιόλουστο απόγευμα... Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο, ο Ατρόμητος και ο Παναθηναϊκός δεν δημιούργησαν ούτε μία οργανωμένη επίθεση.

 

3. ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΤΙΣ ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ

Οι αλλαγές του Γιώργου Δώνη έκαναν τον Παναθηναϊκό πιο δημιουργικό στο δεύτερο ημίχρονο, όμως ο Ατρόμητος χτύπησε με τις στατικές φάσεις... Το σύνολο του Νταμίρ Κάναντι είναι από τα πιο αποτελεσματικά στο πρωτάθλημα σε αυτό τον τομέα και βρήκε δύο γκολ στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Η πρώτη ήταν στο 61' από το κόρνερ του Ενσικουλού, την κεφαλιά του Κουλούρη και το γκολ του Μπρούνο και η δεύτερη στο 72' με το κόρνερ του Ουάρντα, την κεφαλιά του Ρισβάνη και το τέρμα του Κουλούρη. Ασφαλώς, εκτός από τη δουλειά, οι γηπεδούχοι πλεονεκτούσαν σε ύψη, σε σχέση με τους “πράσινους”.

 

4. ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ

Ο Ατρόμητος δεν διεκδικεί κάτι στη βαθμολογία, όμως ένας παίκτης του επιζητεί την ατομική διάκριση. Πριν τη σέντρα, ο Ευθύμης Κουλούρης ήταν ο πρώτος σκόρερ της Superleague με 18 γκολ και εναντίον του Παναθηναϊκού σκόραρε το 19ο... Την ίδια στιγμή, ο κύριος ανταγωνιστής του, ο Εζέκιελ Πόνσε της ΑΕΚ, έμεινε “άσφαιρος” και ο Κουλούρης απέκτησε διαφορά τεσσάρων τερμάτων εν όψει της τελευταίας αγωνιστικής.

 

5. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟΣ

Ή νίκη του επί του Παναθηναϊκού, σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ από τη Λάρισα με 1-0, επιτρέπει στον Ατρόμητο να ελπίζει στην κατάκτηση της τρίτης θέσης. Η Ένωση προπορεύεται με 54 βαθμούς, έναντι 52 της ομάδας των Δυτικών Προαστίων. Την τελευταία στιγμή, ο Ατρόμητος υποδέχεται τον ΟΦΗ και είναι το ακλόνητο φαβορί για τη νίκη. Αν η ΑΕΚ “στραβοπατήσει” στη Λιβαδειά με τον Λεβαδειακό, τότε ο Ατρόμητος θα αναδειχτεί τρίτος, πλεονεκτώντας στην ισοβαθμία. Δύσκολο σενάριο, αλλά όχι ανέφικτο.

 

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα