Λαμία – Ολυμπιακός: Τριάρα έστω και δύσκολα

Λαμία – Ολυμπιακός: Τριάρα έστω και δύσκολα

Ο Ολυμπιακός δεν είχε την «έκρηξη» και την παραγωγή των φάσεων που είχε στις τελευταίες αναμετρήσεις, είδε τον Ασούμπρε να ισοφαρίζει για τη Λαμία, αλλά έστω κι έτσι έφυγε από τη Φθιώτιδα με τριάρα (3-1) έχοντας ένα ξέσπασμα στο δεύτερο μέρος. Υπέροχο γκολ με εκτέλεση φάουλ ο Φορτούνης.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εκτός έδρας της Λαμίας με 3-1 και κατάφερε για ένα ακόμα παιχνίδι του στη Superleague να… φορτώσει την αντίπαλη εστία με περισσότερα από δύο γκολ (5ο στα τελευταία 6 του ματς). Αυτή ήταν η 9η σερί νίκη των «ερυθρόλευκων», που κάνουν ένα θεαματικό φινάλε.

Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλησε να τσεκάρει κάποιους ποδοσφαιριστές, έτσι ώστε να βγάλει συμπεράσματα ενόψει της νέας σεζόν. Γι’ αυτό και είδαμε τον Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια, τον Ανδρούτσος σε θέση δεξιού μπακ, τον Ζιλ Ντίας σε αυτή του δεξιού εξτρέμ, ενώ ο Σολδάνο διατηρήθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς έχοντας την κατοχή της μπάλας και προσπαθώντας να αναπτυχθεί γρήγορα, με τον Φορτούνη να είναι για μια ακόμη φορά ο… κινητήριος μοχλός των «ερυθρόλευκων». Η καλή αμυντική λειτουργία όμως της Λαμίας και το πολυπρόσωπο κέντρο της (με τρία ανασταλτικά χαφ) δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να γίνει απειλητικός. Στην άλλη περιοχή, Σισέ και Μπαράλες είχαν αρκετές «μάχες»…

Κάπως έτσι –και με μέτριο ρυθμό- πέρασαν 17 λεπτά για να δούμε την πρώτη φάση του ματς (ήρθε από την πλευρά των γηπεδούχων). Ο Ασούμπρε έφυγε στην αντεπίθεση, βρέθηκε απέναντι στον Λοντίγκιν, μέσα από την περιοχή και από θέση αριστερά, αλλά το σουτ που έπιασε έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λοντίγκιν.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ να περάσει μπαλιές προς τα καρέ του Μελίσσα και άρχισε τις σέντρες. Η πρώτη του τελική προς τα αντίπαλα καρέ ήρθε στο 27’ με τον Σολδάνο να βγαίνει εκτός μεγάλης περιοχής για να σουτάρει, με την μπάλα όμως να πηγαίνει πάνω στον πορτιέρε της Λαμίας.

Στην πρώτη του σοβαρή ευκαιρία όμως, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 35’. Ο Ποντένσε έβγαλε τη χαμηλή μπαλιά από τα δεξιά σε έναν κενό χώρο, ο Δημούτσος δεν κατάφερε να κόψει την μπάλα με προβολή, ο Καμαρά έπιασε το πλασέ στην κίνηση εντός μεγάλης περιοχής και έκανε το 0-1. 

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Γκιγιέρμε να.. τρομάζει τους ανθρώπους των «ερυθρόλευκων», αφού χτύπησε σε ανύποπτη φάση χαμηλά στο δεξί του πόδι (συνέχισε όμως κανονικά).

Οι δύο ομάδες είχαν καλύτερο ρυθμό στην επανάληψη, με τον Ολυμπιακό να έχει μια μικρή επιθετική υπεροχή. Στο 57’ μια κακή αντίδραση της άμυνας της Λαμίας παραλίγο να φέρει το 0-2, αλλά Σισέ, Ντίας και Γκιγέρμε κατά σειρά δεν κατάφεραν να στέιλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 60’ οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι. Ο Μπαράλες βγήκε τετ-α-τετ με τον Λοντίγκιν, «τσίμπησε» πάνω από τον αντίπαλο πορτιέρε την μπάλα, αλλά γκολκίπερ του Ολυμπιακού βρήκε τόσο την μπάλα, όσο και τον επιθετικό της ομάδας της Φθιώτιδας. Ο Κομίνης έδωσε άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα όμως η Λαμία έφτασε στην ισοφάριση. Έπειτα σέντρα του Βάντερσον και κεφαλιά-πάσα του Καραμάνου, ο Μεριά έδιωξε κάκιστα, η μπάλα έφτασε στον Ασούμπρε, που έπιασε αμαρκάριστος το κοντινό γυριστό σουτ και έκανε το 1-1.

Η χαρά της Λαμίας όμως δεν κράτησε για πολύ, αφού ο Ολυμπιακός έκανε το 1-2 στο 68’! Ο Φορτούνης με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Μελίσσα, ο οποίος ακούμπησε ίσα – ίσα τη μπάλα.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να παίζουν ανοικτά, οι προπονητές ολοκλήρωσαν τις διορθωτικές τους κινήσεις και δύο από τις αλλαγές του Μαρτίνς διαμόρφωσαν το τελικό 1-3. Ο Καμαρά έκανε την κάθετη, ο Νάτχο (ακριβώς μετά την είσοδο του στο ματς) γύρισε την μπάλα από δεξιά και ο Χασάν πέτυχε το 10ο του τέρμα στη Superleague.

 

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα