Ολυμπιακός - Ξάνθη 4-0

Ολυμπιακός - Ξάνθη 4-0

Ο Ολυμπιακός στο τελευταίο ματς για φέτος στο Καραϊσκάκη, κέρδισε εύκολα με 4-0 την Ξάνθη και παράλληλα κέρδισε και το χειροκρότημα των φίλων του. 2 γκολ ο Γκιγιέρμε, από ένα οι Ομάρ και Φορτούνης!

Εξαιρετικός ο Ολυμπιακός σε μία σούπερ εμφάνιση που "σκόρπισε" την Ξάνθη έχοντας αρκετούς διακριθέντες όπως τους Γκιγιέρμε, Ομάρ, Φορτούνη και Καμαρά. Επιστροφή του Αβραάμ στο Καραϊσκάκη με αποθέωση από τον κόσμο των Πειραιωτών που έδωσε δυναμικών παρών στο τελευταίο ματς εντός για φέτος. Δύο γκολ ο Γκιγιέρμε και από ένα οι Ομάρ και Φορτούνης στο 4-0 επί της Ξάνθης.

ΜΕ 4-2-3-1 ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ

Τόσο Ολυμπιακός όσο και Ξάνθη ξεκίνησαν με το ίδιο σχήμα το ματς. Με διάταξη 4-2-3-1. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ως εξής: Σα κίπερ, άμυνα με Τσιμίκα, Ομάρ, Μεριά και Σισέ, κέντρο με Καμαρά και Γκιγιέρμε, άκρα με Ντίας και Ποντένσε και ο Φορτούνης πίσω από τον φορ Σολδάνο.

Οι 11 της Ξάνθης που είχε τον Μελιόπουλο ως επιτελικό πίσω από τον φορ Μπρίτο ήταν οι: Ζίβκοβιτς, Ντε Αμορίμ, Κασάδο, Καμαρά, Κοβάσεβιτς, Ντουρεστάμ, Μελιόπουλος, Μπρίτο, Σαρπόνγκ, Μπαξεβανίδης και Σιλά.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ ΚΑΙ "ΚΑΘΑΡΙΣΕ" ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ 2-0 ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΣΤΟ 3-0 Ο ΟΜΑΡ

Ο Ολυμπιακός στο α' μέρος ήταν σχεδόν από την αρχή πολύ σοβαρός και καλός δημιουργικά και επιθετικά. Η Ξάνθη είχε μία φάση στην αρχή αλλά μετά δέχθηκε μεγάλο πρέσινγκ με το α' μέρος να τελειώνει με 13-2 τελικές και τον Ολυμπιακό να έχει και δοκάρι από σουτ του Καμαρά. Μόλις στο 10ο λεπτό ο Φορτούνης συνεργάστηκε ξανά με τον Γκιγιέρμε σε φάση γκολ. Κόρνερ του αρχηγού των Πειραιωτών και κεφαλιά του Βραζιλιάνου για το 1-0. Στο 16' ο Γκιγιέρμε σκόραρε και πάλι με πολύ καλό τελείωμα μετά από φάση που άρχισε με δικό του κλέψιμο και γύρισμα από τον Ομάρ. Ο Ολυμπιακός που είχε χαμένες ευκαιρίες με Φορτούνη, Γκιγιέρμε και Ομάρ θα συνέχιζε το σκοράρισμα. Στο 43' ο Καμαρά είχε ένα σουτ "οβίδα" στο δοκάρι και στην συνέχεια ο Ομάρ με "ριμπάουντ" και κεφαλιά έκανε το 3-0.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ - ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟ 4-0 ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ

Στο β' μέρος ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε. Στο 57ο λεπτό βρήκε και άλλο γκολ. Ο Γκιγιέρμε έβγαλε μία σούπερ βαθιά μπαλιά στον Φορτούνη που από κοντά έγραψε το 4-0. Στην συνέχεια στο 69ο λεπτό ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αποθεώθηκε από όλο το γήπεδο στο πρώτο ματς του μετά την επιστροφή του στην ομάδα. Μέχρι το τέλος του ματς ο Ολυμπιακός που άλλαξε και το σχήμα του σε 4-4-2 με την είσοδο του Χασάν πίεζε και για άλλο γκολ και είχε φάσεις.

MVP: Τρομερός Γκιγιέρμε που στο α' μέρος είχε δύο γκολ και στο β' την σούπερ ασίστ στον Φορτούνη. Εξαιρετικός και ο Ομάρ με γκολ και ασίστ στο πρώτο 45λεπτο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Καμαρά και Φορτούνης είχαν θετικότατο πρόσημο. Γενικά δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι υστέρησε κάποιος τρομερά από τον Ολυμπιακό. Οι περισσότεροι παίκτες πήγαν καλά. Η Ξάνθη σε κέντρο και άμυνα είχε αρκετά προβλήματα και δεν είχε διακριθέντα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα και το κέντρο της Ξάνθης. Βρέθηκαν σε κακή μέρα.

Η ΓΚΑΦΑ: Μπορούν να μπουν οι φάσεις των γκολ του Ολυμπιακού στο α' μέρος και κυρίως του 43' όπου ο Σιλά έχει χάσει τελείως τον Ομάρ που κάνει το 3-0.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής του ματς δεν έχει κάνει σοβαρά ή μεγάλα λάθη. Δύο οι λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ από τους επόπτες σε επιθέσεις του Ολυμπιακού. Στην 2η φάση θα σκόραρε ο Μασούρας.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός έδωσε μία εξαιρετική αγωνιστική παράσταση μπροστά στον κόσμο του στο τελευταίο του φετινό εντός έδρας ματς στο πρωτάθλημα αλλά και γενικά στις υποχρεώσεις τους. Οι παίκτες του Μαρτίνς μπορούσαν να βάλουν και άλλα γκολ απέναντι σε μία κακή Ξάνθη και με ελλείψεις.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Καμαρά, Φορτούνης (74' Χασάν), Γκιγιέρμε, Ομάρ, Μεριά (69' Αβραάμ), Τσιμίκας, Σολδάνο, Ζιλ Ντίας, Ποντένσε (58' Μασούρας) και Σισέ.

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Ντε Αμορίμ, Κασάδο (46' Οκάν), Καμαρά, Κοβάσεβιτς, Ντουρεστάμ, Μελιόπουλος, Μπρίτο (73' Φακής), Σαρπόνγκ (65' Θυμιάνης), Μπαξεβανίδης και Σιλά.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα