Ο Πανιώνιος καθάρισε την ΑΕΛ και την βάζει σε μπελάδες

Το γκολ του Μαξίμοβιτς στο 17' χάρισε στον Πανιώνιο τη νίκη επί της ΑΕΛ, στέλνοντας τους «κυανέρυθρους» στους 32 βαθμούς. Πολύ δύσκολο το πρόγραμμα των «βυσσινί», που μπλέκουν ξανά.

Πως ξεκίνησαν

Ο Άκης Μάντζιος υπολόγιζε ξανά στις υπηρεσίες του Σαραμαντά, ενώ και ο Σπιριντόνοβιτς ήταν στον πάγκο. Ο τεχνικός του Πανιωνίου παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-2-3-1 με τον Μαλέρμπ στο τέρμα και αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Μασούρα, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλο και Σαραμαντά. Κόρμπος και Μανιάτης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τον Μαξίμοβιτς σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Μπουμάλ (δεξιά) και Τσιλούλης (αριστερά) ήταν οι δύο ακραίοι με τον Ντουρμισάι στην κορυφή.

Από την πλευρά της η ΑΕΛ κατέβηκε με σύστημα 3-5-2 με τον Κρίστινσον κάτω από τα γκολπόστ. Μόρας, Γκόικοβιτς και Μπράλιτς ήταν τα τρία στόπερ με τον Μπέρτο να παίρνει την δεξιά πλευρά και τον Ζίβκοβιτς την αριστερή. Ο Σετσέροβιτς ήταν το αμυντικό χαφ με τους Φατιόν και Μιλοσάβλιεβιτς εσωτερικούς μέσους. Τέλος, Σικάφκα και Νούνιτς ήταν το επιθετικό δίδυμο.

 

Γκολ ο Μαξίμοβιτς, ανίκητος Μαλέρμπ

Το ματς ξεκίνησε με ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους όταν ο Νούνιτς από κοντά και μέσα από την μικρή περιοχή δεν έκανε την προβολή με τον Τσιλούλη να διώχνει. Αυτή ήταν και η μοναδική φάση για το επόμενο τέταρτο. Ο Πανιώνιος ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη καλή επίσκεψη στο τέρμα του Κρίστινσον με μια υπέροχη ατομική προσπάθεια του Μαξίμοβιτς ο οποίος άδειασε υπέροχα τον Μπράλιτς και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια η ΑΕΛ ανέβασε την απόδοσή της με τους «κυανέρυθρους» να δίνουν χώρο στον αντίπαλό τους. Η πίεση αυτή των φιλοξενούμενων παραλίγο να φέρει αποτέλεσμα, αλλά αρχικά η κεφαλιά του Μπράλιτς βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια το γυριστό σουτ του Σικάβκα έδιωξε εντυπωσιακά ο Μαλέρμπ. Μετά το 35' ο Πανιώνιος με σωστές τοποθετήσεις και αλληλοκάλυψη κατάφερε να κλεισει τους χώρους και να μην επιτρέψει στην ΑΕΛ να απειλήσει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Διαχείριση ο Πανιώνιος, νέες επεμβάσεις ο Μαλέρμπ

Στην επανάληψη η εικόνα του παιχνιδιού δεν ήταν καθόλου καλή. Οι πολλές διακοπές λόγω τραυματισμών είχε ως συνέπεια ένα χαμηλό τέμπο με τον Πανιώνιο παράλληλα να προσπαθεί να ροκανίσει το χρόνο κάνοντας διαχείριση του 1-0. Έτσι, μέχρι το 65' δεν υπήρξε φάση, για να έρθει ο Μπουμάλ στο επόμενο λεπτό να χάσει την ευκαιρία του αγώνα όταν σε κενό τέρμα μετά την πάσα του Ντουρμισάι κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ. Η απάντηση της ΑΕΛ ήρθε στο 78' με το σουτ του Γιακιμόφσκι το οποίο μπλόκαρε ο Μαλέρμπ. Ο Γάλλος τερματοφύλακας ήταν ανίκητος και στο 84' με εντυπωσιακή εκτίναξη είπε όχι στο μακρινό σουτ του Ζίβκοβιτς.

 

Η ΑΕΛ άφηνε πλέον χώρους αφού έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης κάτι που έδινε την δυνατότητα στον Πανιώνιο με δύο μπαλιές έφτανε στην αντίπαλη περιοχή και ο Ντουρμισάι έχασε ευκαιρία για το 2-0. Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΛ έψαξε με κάθε τρόπο το γκολ της ισοφάρισης αλλά έπεσε πάνω σε έναν εντυπωσιακό Μαλέρμπ ο οποίος ξανά είπε όχι στο τετ α τετ του Μιλοσάβλιεβιτς.

Με την ΑΕΛ όλη μπροστά ο Πανιώνιος κατάφερε να ροκανίσει τον χρόνο και μάλιστα στις καθυστερήσεις έφτασε κοντά στο 2-0 με τον Ντουρμισάι αλλά ο Κρίστινσον απέκρουσε εντυπωσιακά με το 1-0 να μην αλλάζει και τον Πανιώνιο να παίρνει τη νίκη-παραμονή.

 

Ενδεκάδες

 

Πανιώνιος (Μάντζιος): Μαλέρμπ, Μασούρας, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Μανιάτης, Μαξίμοβιτς (89' Οικονομίδης), Τσιλούλης (65' Παπαγεωργίου), Μπουμάλ (79' Άρτσε), Ντουρμισάι

 

ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον, Μπέρτος (86' Μπέρτος), Μόρας, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Γκοϊκοβιτς, Σετσέροβιτς, Φατιόν (71'Γιακομόφσκι),

Μιλοσάβλιεβιτς, Σικάφκα, Νούνιτς (65' Κούνιτς)

 

MVP: Ζερεμί Μαλέρμπ. Ο Γάλλος τερματοφύλακας του Πανιωνίου ήταν όλα τα λεφτά και ήταν αυτός που με τις επεμβάσεις του κράτησε μόνος του τους Νεοσμυρνιώτες. Ανίκητος, είπε όχι σε τρεις σημαντικές ευκαιρίες της ΑΕΛ για το 1-1. Κατά μεγάλο ποσοστό η νίκη του Πανιωνίου είναι δικιά του.

 

Στο ύψος του: Νόβιτσα Μαξίμοβιτς. Ο Σέρβος μεσοαμυντικός ήταν αυτός που με το δικό του καταπληκτικό γκολ χάρισε τη νίκη στον Πανιώνιο. Εκτός όμως από το γκολ που ήταν απόρροια μια υπέροχης ατομικής προσπάθειας, έκανε ένα μεστό παιχνίδι παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν όχι στην φυσική του θέση αλλά πιο μπροστά σε ρόλο οργανωτή.   

 

Αδύναμος κρίκος: Ο Μάρκο Νούνιτς. Ο Σλοβένος φορ της ΑΕΛ δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του, με τα στόπερ του Πανιωνίου να τον εξουδετερώνουν εύκολα. Δίκαια έγινε αλλαγή από τον προπονητή του.

 

Η γκάφα: Ανήκει στον Μπουμάλ για την ευκαιρία που έχασε σε κενό τέρμα στο 66. Αν είχε σκοράρει θα είχε δώσει προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του και θα είχε κλειδώσει το τρίποντο πολύ νωρίτερα.

 

Το στραγάλι: Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Κωνσταντίνου Κοτσάνη. Κοντά στις φάσεις, έκανε σωστή χρήση της κάρτας, αν και χαρίστηκε σε κάποιες περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο. Δεν είχε πάντως την δύσκολη φάση.   

 

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Πανιώνιος πήρε τη νίκη που τόσο πολύ χρειαζόταν για να οριστικοποιήσει την παραμονή και τη νέα σεζόν. Και το κατάφερε έχοντας σε καταπληκτική ημέρα τον Μαλέρμπ ο οποίος ήταν ανίκητος και είπε σε τρεις περιπτώσεις όχι στις ευκαιρίες της ΑΕΛ, αλλά και τον Μαξίμοβιτς ο οποίος σημείωσε ένα υπέροχο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους το πάλεψαν δημιούργησαν τις φάσεις για το γκολ, αλλά έπεσαν πάνω σε έναν Μαλέρμπ ο οποίος έκανε το καλύτερό του ματς με τους «κυανέρυθρους». Πλέον μετά και τη νίκη του ΟΦΗ η ΑΕΛ παραμένει σε κίνδυνο κι έχοντας μπροστά της τους ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ θα βρίσκεται στην πρίζα μέχρι το τέλος.

 

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα