Ο ΟΦΗ κέρδισε τον ΠΑΣ Γιάννινα και την παραμονή στη Superleague

Ο ΟΦΗ κέρδισε τον ΠΑΣ Γιάννινα και την παραμονή στη Superleague

Ο ΟΦΗ κέρδισε τον ΠΑΣ Γιάννινα μέσα στο “Γεντί Κουλέ”με 1-0 και συνεχίζει τη μεγάλη του προσπάθεια για παραμονή στη Superleague. Στην... πίεση η ομάδα του Πετράκη, που ηττήθηκε μετά από 5 αγωνιστικές.

 

Με αυτή του τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα (1-0), ο ΟΦΗ πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τους Ηπειρώτες (26 έναντι 25β.) και τα πάντα είναι ανοικτά για την αποφυγή του υποβιβασμού, στις 3 τελευταίες αγωνιστικές.

 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα εμφανίστηκε πολύ προσεκτικός στα μετόπισθεν και πλησίασε στα καρέ του ΟΦΗ, χωρίς όμως να φτιάξει άμεσα κάποια φάση. Οι Κρητικοί έδειξαν πρόβλημα στην ανάπτυξη τους (σ.σ. δεν βοήθησε και η έντονη βροχόπτωση) αλλά ήταν αυτοί είχαν την πρώτη ευκαιρία του ματς Στο 8′ ο Βαζ κατάφερε να πιάσει το σουτ λίγο πίσω από το σημείο του πέναλτι, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Βελλίδη.

 

Ο ΟΦΗ πίεσε ψηλά στη συνέχεια και ανέλαβε τα… ηνία του αγώνα. Στο 15′ ο Κοροβέσης έπιασε δυνατό σουτ μέσα απ΄τη μεγάλη περιοχή και θέση αριστερά, η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο και “βοήθησε” τον Βελλίδη να πέσει και να μπλοκάρει. Τελικά, το 1-0 ήρθε πέντε λεπτά αργότερα. Ο Βαζ κατέβασε υπέροχα την μπάλα από το γέμισμα του Φερέιρα, έκανε το γυριστό πλασέ, η μπάλα κόντραρε στον Σαρκελασβίλι, “ξεγέλασε” τον αντίπαλο πορτιέρε και κατέληξε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 1-0.

 

Ο αγωνιστικός χώρος (σ.σ. γλίστραγε πολύ) δυσκόλεψε τις κινήσεις των παικτών, που όμως έδειξαν διάθεση να επιτεθούν. Οι φάσεις που δημιούργησαν όμως δεν έφεραν κάποιο τέρμα μέχρι την ανάπαυλα. Η καλύτερη ευκαιρία ήρθε από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 42′. Ο Γιάκος έβγαλε για τον Κρίζμαν, ο Κροάτης έκανε την προβολή – πρόλαβε τον Νάστο – αλλά ο Σωτηρίου ενστικτωδώς απομάκρυνε.

 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε καλύτερο πρόσωπο στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, προκαλώντας… αρκετά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας των γηπεδούχων. Ο ΟΦΗ πάντως δεν είχε παθητική στάση και συνέχισε να επιτίθεται. Τόσο οι Κρηρικοί, όσο και οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο σκληροί στο παιχνίδι τους, κι έτσι είχαμε διακοπές και… κάρτες (χωρίς όμως να υπάρξει ένταση μεταξύ των παικτών).

 

 

 

Παρά τις αλλαγές προσώπων και σχηματισμού, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπόρεσε να κάνει ευκαιρία στο δεύτερο μέρος. Ο ΟΦΗ πίεσε για ένα ακόμα γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε, αφού στο 90+2′ ο Βουό “σημάδεψε” το αριστερό δοκάρι του Βελλίδη

 

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα