Προκριματικά Euro 2020: Όρθια με ανατροπή η Εθνική, 2-2 στην Βοσνία

Προκριματικά Euro 2020: Όρθια με ανατροπή η Εθνική, 2-2 στην Βοσνία

Το κάκιστο πρώτο ημίχρονο παραλίγο να κοστίσει στην Εθνική ομάδα την (πρώτη) ήττα στο 10ο προκριματικό όμιλο του EURO 2020. 

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δέχθηκε δύο γκολ στο πρώτο τέταρτο (10΄ Βίσκα, 15΄ Πιάνιτς) από τη Βοσνία στη Ζένιτσα, μεταμορφώθηκε όμως στην επανάληψη και έφυγε με βαθμό από το «Μπίλινο Πόλιε», χάρις στα γκολ των Φορτούνη στο 64΄ (πέναλτι) και Κολοβού στο 85΄.

Το σχήμα με τους τρεις στόπερ (Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κουρμπέλης) δεν λειτούργησε ποτέ, οι διεθνείς μπήκαν με σαφή αμυντικό προσανατολισμό στο παιχνίδι αλλά έχασαν κάθε μονομαχία και η ανυπαρξία της ελληνικής ομάδας στο πρώτο εικοσάλεπτο αποτυπώθηκε στο 0-2 με το οποίο βρέθηκε να χάνει από το 15΄!

Στο 10΄ ο Βίσκα άνοιξε το σκορ σε φάση διαρκείας, αφού η άμυνα δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή και στο 15΄ ο Πιάνιτς διπλασίασε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, σε φάση που ουσιαστικά δεν στήθηκε τείχος (!) και για την οποία φέρει μεγάλη ευθύνη ο Βλαχοδήμος, καθώς έκανε λάθος εκτίμηση, ενώ γενικά δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη.

Ο Αναστασιάδης άλλαξε το 3-5-2 σε 4-4-2 μεταφέροντας τον Κουρμπέλη στη μεσαία γραμμή και ο Φορτούνης έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία για να μειώσει στο 22΄, όταν ο Μπακάκης του έδωσε «μισό γκολ» αλλά εκείνος σούταρε ψηλά άουτ μέσα από τη μικρή περιοχή. Η Εθνική άρχισε να κρατά την μπάλα περισσότερο, στο 33΄ μια (αδύναμη) κεφαλιά του Δώνη μάζεψε ο Σέχιτς, ενώ στο 40΄ ο ίδιος δεν κατάφερε να φτάσει στην μπάλα σε ωραία σέντρα του Κούτρη.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τη Βοσνία να έχει δώσει χώρο μετά το 0-2 αλλά να είναι πολύ επικίνδυνη όταν έβγαινε μπροστά, με τους καλούς χειριστές της. Η είσοδος του Μασούρα αντί του Μπουχαλάκη έκανε ακόμη πιο δραστήρια την ελληνική ομάδα, που εξακολουθούσε να έχει κατοχή αλλά όχι και να απειλήσει με μια «καθαρή» ευκαιρία που θα την ξανάβαζε στο παιχνίδι.

Τελικά αποδείχθηκε πως όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος και μέσα σε ένα δίλεπτο το αγωνιστικό σκηνικό μεταβλήθηκε άρδην, προς όφελος της Ελλάδας. Στο 63΄ ο Σούνιτς μάρκαρε απρόσεκτα στην περιοχή τον Φορτούνη υποπίπτοντας σε πέναλτι, που εκτέλεσε ο άσος του Ολυμπιακού στο 64΄ για να σημειώσει το 6ο γκολ σε 41 αγώνες με τη γαλανόλευκη φανέλα, ενώ ένα λεπτό αργότερα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Πιάνιτς, για σκληρό φάουλ στον Ζέκα!

Ο Αναστασιάδης αφαίρεσε ακόμη έναν μέσο από την ενδεκάδα για να βάλει επιθετικό, με τον Κολοβό να παίρνει τη θέση του Κουρμπέλη και να απειλεί άμεσα τη Βοσνία με ισοφάριση στο 76΄, όταν ο Σέχιτς απέκρουσε σωτήρια με το πόδι (!) το σουτ του Έλληνα διεθνή, ενώ το ίδιο έπραξε και δύο λεπτά αργότερα, σε προσπάθεια του Σάμαρη. Η αφόρητη, πλέον, πίεση των διεθνών στην περιοχή του Σέχιτς απέφερε τελικά καρπούς στο 85΄, όταν ο Κολοβός ισοφάρισε με «κεφαλιά-δυναμίτη» από σέντρα του Ζέκα, χαρίζοντας ένα βαθμό που στην τελική «σούμα» του ομίλου θα μπορούσε να δώσει την πρόκριση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάνι Μάκελι (Ολλανδία)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 65΄ Πιάνιτς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κολάσινατς - Κουρμπέλης, Δώνης

ΒΟΣΝΙΑ (Ρόμπερτ Προσινέτσκι): Σέχιτς, Μπίτσακτσιτς, Κολάσινατς, Μπέσιτς, Βίσκα, Ντούλιεβιτς (80΄ Μιλόσεβιτς), Τζέκο (89΄ Γκόγιακ), Τσίμιροτ (90΄ 3 Κρούνιτς), Σούνιτς, Ζουκάνοβιτς.

ΕΛΛΑΔΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Μπακάκης (80΄ Κουλούρης), Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κούτρης, Κουρμπέλης (66΄ Κολοβός), Μπουχαλάκης (46΄ Μασούρας), Ζέκα, Σάμαρης, Φορτούνης, Δώνης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα