Εθνική Νέων: Οδυνηρή ήττα 3-1 και αποκλεισμός από την Τσεχία

Εθνική Νέων: Οδυνηρή ήττα 3-1 και αποκλεισμός από την Τσεχία

Μεγάλη ευκαιρία να προκριθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έχασε η εθνική νέων, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 από την Τσεχία στο Λάφμπορο, στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της για τον 2ο όμιλο της elite round. 

Η ελληνική ομάδα, στην οποία θα αρκούσε μία ισοπαλία για να πάρει την προνομιούχο πρώτη θέση του ομίλου (από τη στιγμή που η οικοδέσποινα Αγγλία ήρθε ισόπαλη την ίδια ώρα με τη Δανία 2-2), προηγήθηκε μόλις στο 10ο λεπτό με τον Εμμανουηλίδη, όμως οι Τσέχοι «γύρισαν» το ματς με τα γκολ των Ζλατοχλάβεκ (27΄), Χεζούτσκι (60΄) και Χαϊντενράιχ (90 5΄ με πέναλτι) και πήραν την πρόκριση.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η εθνική στάθηκε άτυχη, καθώς έκανε δύο αναγκαστικές αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο (αποχώρησαν τραυματίες ο Νικοπολίδης και ο Μελιόπουλος), ενώ είχε και δοκάρι στο 77΄ με τον Τσαούση. Η Τσεχία, από την πλευρά της, έχασε πέναλτι στο 87΄ με τον Κεπλ.

Ο Γιάννης Γκούμας παρέταξε την εξής σύνθεση: Νικοπολίδης (31΄ Μανδάς), Αντζουλάς (69΄ Μιχαηλίδης), Διαμαντής, Τσιγγάρας, Τσαούσης, Μελιόπουλος (39΄ Νεοφυτίδης), Γαϊτανίδης (69΄ Γκαργκαλατζίδης), Μπότος, Λύρατζης, Εμμανουηλίδης, Σέχου

Η τελική βαθμολογία του ομίλου:

ΤΕΡΜ.  Β.

1. Τσεχία     7-6   6

2. Ελλάδα     5-6   4

3. Αγγλία     7-5   4

 

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα