Η Εθνική Ελλάδας νίκησε 2-0 το Λιχτενστάιν, στο πρώτο παιχνίδι των προκριματικών του Euro 2020

Η Εθνική Ελλάδας νίκησε 2-0 το Λιχτενστάιν, στο πρώτο παιχνίδι των προκριματικών του Euro 2020

Η Εθνική Ελλάδας έπαιξε με σοβαρότητα, έκανε 30 τελικές και τελικά νίκησε 2-0 στη Βαντούζ το Λιχτενστάιν, στο πρώτο παιχνίδι των προκριματικών του Euro 2020. Φορτούνης και Δώνης τα γκολ.

Nικηφόρα ξεκίνησε στα προκριματικά του Euro 2020 η Εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 2-0 του Λιχτενστάιν στη Βαντούζ, με γκολ που σημείωσαν οι Φορτούνης (45'+1') και Δώνης (80'). Η "γαλανόλευκη" που ήταν καταφανέστατα ανώτερη έκανε το χρέος της και καλείται τώρα να πάρει θετικό αποτέλεσμα την προσεχή Τρίτη (26/3) στη Βοσνία, στο δεύτερο παιχνίδι του γκρουπ.

Πάμε να δούμε τα τέσσερα στοιχεία που κρατήσαμε από το ματς στο Λιχτενστάιν...
1. ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ... OFF

Η Εθνική κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο από το ξεκίνημα του αγώνα. Οι παίκτες του Αναστασιάδη είχαν διαρκώς τη μπάλα στην κατοχή τους και επεδίωκαν να βρουν τρόπο να φτάσουν γρήγορα στο γκολ. Παιχνίδι κυρίως από αριστερά με τον Μασούρα, λιγότερο από δεξιά με τον Μπακασέτα, την ίδια ώρα που ο Φορτούνης ξεκίνησε κάπως νευρικά την αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι μπορεί να είχαν ως κύριο στόχο τη διαφύλαξη του μηδέν, αλλά όταν τους δόθηκε η δυνατότητα δεν δίσταζαν και έφευγαν στην αντεπίθεση, δίχως βέβαια να ανησυχήσουν τον Βλαχοδήμο, στη δεύτερη εμφάνισή του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Στο 21' ήρθε ο τραυματισμός του αρχηγού Μήτρογλου (πρόβλημα στη γάμπα) και η αντικατάστασή του από τον Δώνη, την ίδια ώρα που παρουσιάζονταν αρκετά μεγάλα κενά ανάμεσα στις γραμμές της Εθνικής, που δεν βοηθούσαν στην άμεση ανάκτηση της μπάλας.
2. ΤΑ ΑΣΤΟΧΑ ΣΟΥΤ ΚΑΙ Η ΛΥΤΡΩΣΗ ΜΕ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Η Ελλάδα δημιουργούσε τελικές, κυρίως με μακρινά σουτ, τα οποία δεν έβρισκαν στόχο. Σάμαρης, Φορτούνης, Μπακασέτας και Δώνης δοκίμαζαν να "εκτελέσουν", δίχως επιτυχία. Ο Μασούρας το ίδιο, εντός περιοχής. Όσο περνούσε η ώρα στο πρώτο μέρος, ο Φορτούνης ανέβαζε στροφές και από αυτόν ξεκινούσαν σχεδόν όλες οι επιθέσεις. Ο Κούτρης έκανε αρκετές προωθήσεις από αριστερά, αλλά οι σέντρες του περνούσαν αναξιοποίητες. Παρότι ο Σιόβας ήταν ο παίκτης από το κέντρο της άμυνας που έδινε την πρώτη πάσα για την ανάπτυξη, από μπαλιά του παρτενέρ του ήρθε το 0-1 στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου. Ο Κουρμπέλης με εξαιρετική προσπάθεια βρήκε τον Φορτούνη στην πλάτη της αντίπαλης περιοχής και με σουτ στην κίνηση έγραψε το 0-1.

3. Η ΜΙΑ ΤΕΛΙΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ

Η Εθνική είχε πετύχει κάτι σημαντικό στα μισά του δρόμου, να σκοράρει. Και είναι αξιοσημείωτο ότι ενώ είχε κάνει το 0-1, στο δεύτερο ημίχρονο κηνύγησε το γκολ με ακόμη μεγαλύτερη ζέση σε σχέση με το πρώτο μέρος. Η μία τελική διαδεχόταν την άλλη. Επιθέσεις από δεξιά, από αριστερά και από τον άξονα. Οι γηπεδούχοι ήταν κλεισμένοι στην άμυνα και δέχονταν "πολιορκία" από τη "γαλανόλευκη". Φανταστείτε ότι μέχρι και ο Μπακάκης έφτασε να απειλήσει την εστία του Μπίχελ, με σουτ έξω από την περιοχή. Ο Ζέκα έδινε... ρεσιτάλ στη μεσαία γραμμή με το ατελείωτο τρέξιμο και τα απανωτά κλεψίματα, ενώ ο Μασούρας απειλούσε με περίσσια ευκολία, ευρισκόμενος σε θέσεις βολής, αλλά η μπάλα δεν κατέληγε στα δίχτυα. Όλα αυτά ενώ το Λιχτενστάιν κέρδισε το πρώτο του κόρνερ στο 68'.
4. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΟΛΟΒΟΥ, ΣΕΦΤΕΣ ΔΩΝΗ

Στο 71' ο Άγγελος Αναστασιάδης αποφάσισε να περάσει εκτός αγώνα τον Τάσο Μπακασέτα και να βάλει στη θέση του τον Δημήτρη Κολοβό. Ήταν 16/6/2015 όταν είχε παίξει τελευταία φορά με την Εθνική ο εξτρέμ της Ομόνοιας. Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά φόρεσε ξανά τη "γαλανόλευκη", στην τέταρτη συμμετοχή της καριέρας του. Ο Κολοβός πέρασε στην ίδια θέση όπου έπαιζε ο Μπακασέτας, δηλαδή στα άκρα της επιθετικής γραμμής. Ένας παίκτης που έψαξε όσο κανέναν άλλο το γκολ στο παιχνίδι, από εκεί και πέρα, ήταν ο Μασούρας. Μπορεί τελικά να μην τα κατάφερε, αλλά τουλάχιστον ήταν αυτός που έκανε την ασίστ στο 0-2 της Ελλάδας. Ο εξτρέμ της Εθνικής πέρασε εξαιρετικά τη μπάλα στον Δώνη, στην πλάτη της άμυνας του Λιχτενστάιν, και ο επιθετικός της Στουτγκάρδης με έναν "κεραυνό" μέσα και δεξιά από την περιοχή στο 80' υπέγραψε τη νίκη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που πετυχαίνει ο 23χρονος με την Εθνική, στην όγδοη συμμετοχή του σε αυτή. Ο Ευθύμης Κουλούρης που πέρασε ως αλλαγή πήγε να βάλει το κερασάκι στην τούρτα με ένα υπέροχο γυριστό, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Λίγο μετά ο Βέλγος ρέφερι Μπουκό σφύριξε τη λήξη του αγώνα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα