Ελλάδα - Αγγλία Κ19 2-1: Μεγάλο βήμα πρόκρισης στο Euro για τους Νέους

Ελλάδα - Αγγλία Κ19 2-1: Μεγάλο βήμα πρόκρισης στο Euro για τους Νέους

Φανταστικό ματς από την Εθνική Νέων, η οποία φιλοξενήθηκε από την αντίστοιχη της Αγγλίας για τη δεύτερη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου του Elite Round. Τα παιδιά του Γιάννη Γκούμα υπέταξαν τα "τρία λιοντάρια" - ομάδα με εξαπλάσια αξία σύμφωνα με το ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο του Transfermarkt - και πανηγύρισαν τη νίκη (2-1).

Έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέρασε στην πρώτη θέση του ομίλου, αφήνοντας την Αγγλία στη δεύτερη και σε αναμονή του έτερου ματς της δεύτερης αγωνιστικής ανάμεσα σε Τσεχία και Δανία (18:30).

Η Εθνική Ελλάδας Κ19 ορίζει τη μοίρα της για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου της που δίνει το εισιτήριο για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της αντίστοιχης ηλικιακής κατηγορίας, η οποία θα διεξαχθεί στην Αρμενία (14-27/7).

Η Ελλάδα άνοιξε το σκορ με τον Γιώργο Λιάβα στο 34ο λεπτό. Ο μπακ του Παναιτωλικού αξιοποίησε την ασίστ του Μελιόπουλου και με ιδανικό τελείωμα νίκησε τον Μπούρσικ. Διεύρυνε, μάλιστα, το προβάδισμά της στο 69' με τον Διαμάντη να εκμεταλλεύεται τη σύγχυση στην άμυνα της Αγγλίας κι από κοντά να σκοράρει για το 2-0!

Στο 77ο λεπτό ο Βιταλιώτης ανέτρεψε τον Λόουντερ, ο φορ των Άγγλων εκτέλεσε, αλλά ο εξαιρετικός Νικοπολίδης απέκρουσε. Πέναλτι καταλογίστηκε και στο 90ό λεπτό - με τους ίδιους πρωταγωνιστές - αλλά αυτή τη φορά ο Νικοπολίδης δεν μπόρεσε ν' αποτρέψει την παραβίαση της εστίας του από την εκτέλεση του Γκιμπς-Γουάιτ.

Για την τελευταία (3η) αγωνιστική η Ελλάδα κοντράρεται την Τρίτη (26/3) με την Τσεχία στις 16:00, ενώ την ίδια μονομαχούν Αγγλία και Δανία.

ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Λύρατζης, Διαμάντης, Μιχαηλίδης, Αντζουλάς, Λιάβας (64' Βιταλιώτης), Τσιγγάρας, Μπότος, Μελιόπουλος, Σέχου (53' Τσαούσης), Εμαννουηλίδης (87' Γκαργκαλατζίδης).

ΑΓΓΛΙΑ: Μπούρσικ, Λάμπτεϊ, Γκουέχι, Πάντσο, Σεσενιό, Γκάλαχερ (64' ΜακΊχραν), Γκιμπς-Γουάιτ, Πόβεντα (65' Άαρονς), Γκόμες (71' Νμέτσα), Άπια (46' Σάκα), Γουόκερ (71' Λόουντερ).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ελλάδα 4 (4:3)

 

2. Αγγλία 3 (5:3)

 

3. Δανία 1 (2:2)

 

4. Τσεχία 0 (1:4)

 

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα