Euroleague: Αυτά θέλουν Παναθηναϊκός κι Ολυμπιακός για πρόκριση στα playoffs

Euroleague: Αυτά θέλουν Παναθηναϊκός κι Ολυμπιακός για πρόκριση στα playoffs

Έξι σερί νίκες ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, επτά ήττες στα εννέα παιχνίδια ο Ολυμπιακός. Δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου της EuroLeague, οι "πράσινοι" κάθονται στην έβδομη θέση της κατάταξης και οι "ερυθρόλευκοι" στην ένατη, με την ομάδα του Ρικ Πιτίνο να έχει πλέον την κατάσταση στα χέρια της όσον αφορά την πρόκριση στα playoffs και εκείνη του Ντέιβιντ Μπλατ να γνωρίζει ότι υπάρχει σενάριο που την αφήνει εκτός οκτάδας ακόμη και αν γίνει το 2/2 στο ΣΕΦ, απέναντι στη Ζάλγκιρις Κάουνας και τη Νταρουσάφακα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ 2/2

Τα πράγματα για τους Πειραιώτες, είναι απλά σε περίπτωση που κάνουν δύο νίκες στις εντός έδρας αναμετρήσεις με τη Ζάλγκιρις Κάουνας και τη Νταρουσάφακα.

Αν η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ επικρατήσει εκείνης του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κι εκείνης του Σελτσούκ Ερνάκ, θα έχει σχεδόν κλειδώσει τη συμμετοχή της στα playoffs. Για να μείνει εκτός, θα πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα. Θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να κάνει το 2/2 (εντός Ρεάλ Μαδρίτης, εντός Μπουντούτσνοστ), η Μπασκόνια να κερδίσει και εκείνη τα τελευταία δύο ματς (εντός Αναντολού Εφές, εκτός ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και η Αρμάνι Μιλάνο να κάνει το 2/2 (εντός Φενέρμπαχτσε και εκτός Αναντολού Εφές).

Αν συμβεί αυτός ο συνδυασμός, τότε η Μπασκόνια θα είναι έκτη με ρεκόρ 17-13, ο Παναθηναϊκός έβδομος με 17-13, η Αρμάνι Μιλάνο όγδοη με 16-14 κι ο Ολυμπιακός ένατος με 16-14 καθώς έχει χάσει δύο φορές από τους Ιταλούς του Σιμόνε Πιανιτζάνι και του Μάικ Τζέιμς.

Σε περίπτωση ήττας από τη Ζάλγκιρις (που έχει ακόμη ελπίδες, έστω και λίγες, έστω και μαθηματικές για την οκτάδα), τότε η κατάσταση θα δυσκολέψει πολύ για τους Πειραιώτες και τα σενάρια θα είναι πάρα πολλά για την πρόκριση ή τον αποκλεισμό τους από τα playoffs. Αμέσως μετά το ματς με τους Λιθουανούς η κατάσταση θα είναι πιο ξεκάθαρη καθώς θα γνωρίζουμε και τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ομάδων που παλεύουν για τον ίδιο στόχο. Ο αγώνας του Ολυμπιακού με την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα κλείσει την 29η αγωνιστική (29/3 στις 21:30). Οι Πειραιώτες δεν μπορούν να τερματίσουν πάνω από την έκτη θέση.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ PLAYOFFS

Με τη νίκη τους στο Μιλάνο, οι πράσινοι ουσιαστικά "κλείδωσαν" την πρόκρισή τους στα playoffs της EuroLeague καθώς χρειάζονται πλέον μία νίκη στα τελευταία δύο εντός έδρας παιχνίδια τους. Αν επικρατήσουν είτε της Ρεάλ Μαδρίτης, είτε της Μπουντούτσνοστ, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν εκτός οκτάδας. Αν πάρουν μάλιστα δύο νίκες τότε θα μπορούν να βγουν πέμπτοι αν η Μπαρτσελόνα κάνει 0/2 και η Μπασκόνια 1/2, έκτοι αν οι Καταλανοί και οι Βάσκοι κάνουν 1/2 και έβδομοι αν η Μπάρτσα και η Μπασκόνια κάνουν το 2/2.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Εχει Μπασκόνια και Παναθηναϊκό, όχι όμως και την Αρμάνι Μιλάνο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ: Δεν έχει Ολυμπιακό και Μπασκόνια, έχει όμως την Αρμάνι Μιλάνο

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ: Εχει τον Ολυμπιακό, όχι όμως τη Μπασκόνια και τον Παναθηναϊκό

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: "Εχει" τον Παναθηναϊκό και την Αρμάνι Μιλάνο, όχι όμως τον Ολυμπιακό.

Η κατάταξη της Euroleague

ΠΗΓΗ: filathlos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα