Τι ζήτησε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος για τον θάνατο του

Ο «τυφώνας» του Παναθηναϊκού έφυγε από τη ζωή μετά από μακρά νοσηλεία σε ιδιωτικό θεραπευτήριο

Λίγους μόλις μήνες μετά τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου και σχεδόν ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Κώστα, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, σκορπώντας θλίψη στην οικογένειά  του Παναθηναϊκού αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Ο επιχειρηματίας νοσηλευόταν, σε κρίσιμη κατάσταση από τις 16/01 σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, με βαρύ θρομβωτικό αγγειακό επεισόδιο, ωστόσο ήταν επιθυμία της οικογένειάς του να μην δημοσιοποιηθεί το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο δικός τους άνθρωπος.

Άνθρωπος με όραμα και μεγάλη αγάπη για τη δουλειά του, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν μέλος μιας οικογένειας που δημιούργησε τη δική της «αυτοκρατορία» τόσο στον χώρο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας όσο και σε αυτόν του ελληνικού αθλητισμού.

Τα δυο αδέρφια, Θανάσης και Παύλος, αφιερώθηκαν στον «Παναθηναϊκό» και επί των ημερών τους, η ομάδα είδε ένδοξες στιγμές στο μπάσκετ με πολλές κούπες και έξι ευρωπαϊκά (Euroleague).

Εξαιτίας της μεγάλης του αγάπης για την ομάδα, οι φίλαθλοι του είχαν χαρίσει το προσωνύμιο «τυφώνας», καθώς οι αντιδράσεις του ήταν πάντα σαρωτικές.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, εκτός από ένας επιτυχημένος βιομήχανος, είχε περάσει και από τον προεδρικό θώκο του Παναθηναϊκού σε μπάσκετ, βόλεϊ και Ερασιτέχνη. Ήταν ιδιοκτήτης της ΒΙΑΝΕΞ, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ.

Από το 1992 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του «τριφυλλιού», μαζί με τον αδερφό του Παύλο, ενώ το 2012 παρέδωσε τη διοίκηση στον ανιψιό του και γιο του Παύλου Γιαννακόπουλου, Δημήτρη. Ανέλαβε την προεδρία των «πράσινων» ερασιτεχνικών τμημάτων από το 1999 έως το 2009.

Οι θάνατοι των τριών αδελφών του, πρώτα της αδελφής του Βασιλικής, μετά του μικρότερου από τα αδέλφια, Κώστα, και στη συνέχεια του Παύλου, τον κατέβαλαν. Χαρακτηριστικές οι εικόνες από την κηδεία του αδερφού του Παύλου, με τον Θανάση Γιαννακόπουλο να φτάνει στον Ιερό Ναό υποβασταζόμενος.

Ο «τυφώνας» του Παναθηναϊκού είχε εκφράσει πολλές φορές την τεράστια αγάπη που είχε για τον σύλλογο. Χαρακτηριστική ήταν η εξής φράση, πριν από μερικά χρόνια: «Θέλω να κάνω μια παραίνεση και μια παράκληση. Όταν θα πεθάνω, θέλω να με θάψετε με τη σημαία του Παναθηναϊκού», είχε πει, με τον τόνο της φωνής του να δείχνει τη βαθιά του συγκίνηση.


news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα