Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Κίνδυνος για εξοντωτική ποινή, τι προβλέπεται για τους συλληφθέντες

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Κίνδυνος για εξοντωτική ποινή, τι προβλέπεται για τους συλληφθέντες

Με εξοντωτική ποινή κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός μετά την οριστική διακοπή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όταν οπαδοί του τριφυλλιού προσπάθησαν να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο. Το ντέρμπι διακόπηκε οριστικά στο 70', ενώ τα επεισόδια συνεχίστηκαν έξω από το ΟΑΚΑ με επιθέσεις σε αστυνομικές δυνάμεις. 

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα του Πειραιά προηγείται των πρασίνων στο σκορ με 1-0, με γκολ του Γκερέρο που σημειώθηκε στο 53ο λεπτό.

Οπαδοί βρίσκονται στα πέριξ του αγωνιστικού χώρου και ο διαιτητής αποφάσισε οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια.

Ο Γερμανός διαιτητής, Μάρκο Φριτς, αναγκάστηκε να διακόψει ξανά το ματς στο 70ό λεπτό - το είχε κάνει και στο έκτο λόγω εισβολής οπαδών των γηπεδούχων κι επίθεσης στον πάγκο του Ολυμπιακού - καθώς η ατμόσφαιρα άρχισε να γίνεται πιο αποπνικτική και για τους ίδιους τους παίκτες.

Παναθηναϊκός: Δεν ζητήθηκε ποτέ εκκένωση

Με τον Γερμανό διαιτητής, Φριτς, φαίνεται πως τα έχει ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι», με επίσημη ενημέρωσή τους, γνωστοποίησαν πως ποτέ δεν ζητήθηκε εκκένωση του ΟΑΚΑ.

Επίσης, τόνιζαν χαρακτηριστικά για τους λόγους της διακοπής: «Ο διαιτητής ανέφερε ότι υπήρχε οσμή δακρυγόνου και ότι είχε ακόμα κόσμο. Υπόψη ότι δεν ζητήθηκε ποτέ εκκένωση». Ακόμα, από το «τριφύλλι» τόνιζαν πως ο Γερμανός δεν εξάντλησε το χρονικό περιθώριο της μίας ώρας από τη διακοπή και βγήκε στα 35 λεπτά.

Παναθηναϊκός: Κινδυνεύει με εξοντωτική τιμωρία

Παναθηναϊκός κινδυνευει με εξοντωτική ποινή για τα επεισόδια και την διακοπή του αιώνιου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι πράσινοι κινδυνεύουν με -3 για τη διακοπή του αγώνα, όμως μπορεί να γίνει και -6 βαθμοί, εφόσον στα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες κατά προσώπων. Πλέον, ο λόγος περνάει στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, η οποία θα αναλάβει την υπόθεση και θα αποφασίσει για τις ποινές του τριφυλλιού.

Στο άρθρο 15 του ΚΑΠ αναφέρεται στην παράγραφο 4β. για -3 εφόσον έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες κατά προσώπων και πρόστιμο από 50.000 - 250.000 ευρώ και ποινή έδρας 2-4 αγωνιστικών εφόσον έχουν σημειωθεί σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας. Με αυτό το άρθρο είχε τιμωρηθεί η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Μεγάλο ρόλο θα παίξει στο τι θα γραφτεί στο φύλλο αγώνα...

Αναλυτικά το επίμαχο άρθρο 15 αναφέρει:

"4. Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου

Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια στις κερκίδες και στον εν γένει χώρο του γηπέδου, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000), εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας.

β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές, και εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων επιβάλλεται επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών.

γ) Η είσοδος οπαδών πριν την έναρξη ή κατά τη διάρκεια του αγώνα, έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα, χωρίς προειδοποίηση, εφόσον συνδέεται με βιαιoπραγίες κατά προσώπων. Ο αγώνας που δεν άρχισε ή διακόπηκε οριστικά κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας με τέρματα 0-3 και από την υπαίτια ομάδα αφαιρούνται επιπλέον τρεις (3) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα.

δ) Σε περίπτωση που η είσοδος των οπαδών έγινε πριν από την έναρξη ή μετά την λήξη του αγώνα και δεν συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή με φθορές ξένης ιδιοκτησίας ισχύουν οι ποινές της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 4 μειωμένες μέχρι το 1/3.

ε) Σε περίπτωση που εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου υπάρξουν εις βάρος μίας ομάδας τρεις (3) περιπτώσεις εισόδου οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και δημιουργία βιαιοπραγιών εντός αυτού, τότε η εν λόγω ομάδα θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα".

Επίσης, ο ΚΑΠ στο άρθρο 21 αναφέρει πως "Αν ο αγώνας δεν αρχίσει ή διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του, λόγω παραβάσεων του άρθρου 15 του ΠΚ, εκτός των ανωτέρω ποινών (σ.σ. οι ποινές για τη διακοπή), η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με τις λοιπές ποινές που προβλέπονται στο αυτό άρθρο (15) του πειθαρχικού κώδικα)".

Αν ο Παναθηναϊκός τιμωρηθεί με -6 βαθμούς, τότε από τους 32 που έχει τώρα, θα πέσει στους 26 και θα είναι μόλις στο +3 από τα μπαράζ παραμονής και στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού, εφόσον βέβαια ισχύσει η αναδιάρθρωση και πέσουν τρεις ομάδες και ο 13ος παίξει μπαράζ με τον 2ο της Football League. Μεγάλη καμπάνα περιμένει πλέον το τριφύλλι...

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα