Νίκη χρυσάφι για τον Πανιώνιο

Νίκη χρυσάφι για τον Πανιώνιο

Tο τέλος της 25ης αγωνιστικής της Super League βρίσκει τον Πανιώνιο να έχει πάρει μία τεράστια βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας. Οι κυανέρυθροι επιβλήθηκαν με 1-0 επί της Ξάνθης χάρη σε τέρμα του Μακσίμοβιτς στο 75' και έπιασε τους Θρακιώτες στην ένατη θέση με 29 βαθμούς.

Το παιχνίδι είχε δύο εικόνες. Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες πρόσφεραν κάκιστο θέαμα, ωστόσο στο δεύτερο έγιναν πιο επιθετικές, ο Πανιώνιος με τις αλλαγές του Μάντζιου ρίσκαρε περισσότερο και έφτασε δίκαια στη νίκη.

ΦΟΒΟΤΑΝ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ

Δεν γίνεται να μη σταθεί κανείς ξεχωριστά στο πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες πρόσεχαν σε τέτοιο βαθμό την άμυνα τους που σχεδόν ξέχασαν να επιτεθούν. Ο Πανιώνιος σε 46 λεπτά (45+1) είχε όλη κι όλη μία τελική. Στο 37' ο Ντουρμισάι έφυγε από τα δεξιά έξω από τη μεγάλη περιοχή και με ένα σουτ της απελπισίας προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ζίβκοβιτς.

Από την άλλη η Ξάνθη σύμφωνα με την στατιστική είχε τρεις τελικές εκ των οποίων η μία στην εστία. Αυτή η μία ήταν μία σέντρα σουτ την οποία μπλόκαρε ο Μάλερμπ και οι άλλες δύο ήταν σουτ που δεν βρήκαν τον στόχο. Αυτά ήταν όλα κι όλα όσα είδαμε στο πρώτο ημίχρονο από τις δύο ομάδες. Αν θα έπρεπε να κρατήσουμε κάτι από αυτά τα 46 λεπτά είναι το σκληρό μαρκάρισμα του Παπαγεωργίου στο 38' πάνω στον Μπαξεβανίδη στο οποίο ο μπακ του Πανιώνιου θα μπορούσε να είχε αποβληθεί απευθείας.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΙΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Όλα όσα αναφέραμε παραπάνω δεν ισχύουν στο δεύτερο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες ήταν πιο επιθετικές, δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά εκείνος που το ήθελε περισσότερο ήταν ο Πανιώνιος. Τουλάχιστον, αυτό έδειξαν οι κινήσεις που έκανε από τον πάγκο ο Άκης Μάντζιος.

Ο κόουτς των κυανέρυθρων, έστω και λόγω τραυματισμού έβγαλε τον Μανιάτη και στη θέση του έριξε τον Μακσίμοβιτς στο 69', ενώ τρία λεπτά αργότερα έβγαλε τον Τσιλούλη περνώντας στη θέση του τον Καμαρά. Ο Μακσίμοβιτς ήταν αυτός που λύτρωσε τον Πανιώνιο στο 75'. Ο Σέρβος μέσος είχε να σκοράρει από τον Νοέμβριο του 2017 όταν αγωνιζόταν στην Βοϊβοντίνα, όμως αυτό το τέρμα που σημείωσε έδωσε τεράστια ανάσα στους κυανέρυθρους.

 

Στη συνέχεια του ματς η Ξάνθη πίεσε, αλλά και πάλι αυτός που απείλησε περισσότερο ήταν ο Πανιώνιος που έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-0 στην τελευταία φάση του ματς με τον Κόρμπο.

 

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα