Πέρασε και από το Αγρίνιο ο ΠΑΟΚ

Πέρασε και από το Αγρίνιο ο ΠΑΟΚ

Ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο βρίσκεται ο ΠΑΟΚ που πέρασε και από το Αγρίνιο επικρατώντας του Παναιτωλικού με 2-1 και μάλιστα μετά από μια τρομερή ανατροπή, μέσα σε τρία λεπτά, η οποία είχε τη σφραγίδα του αρχηγού της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος με ένα ασύλληπτο σε έμπνευση και εκτέλεση τέρμα ισοφάρισε για την ομάδα του που είχε βρεθεί πίσω στο σκορ.

Ο ΠΑΟΚ που παρουσίασε δυο πρόσωπα στο παιχνίδι του Αγρινίου παρέμεινε αήττητος και στο Αγρίνιο και συνεχίζει την πορεία του προς την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος πηγαίνοντας τη διαφορά στο +10 από τον δεύτερο Ολυμπιακό ο οποίος την Κυριακή θα δώσει το αιώνιο ντέρμπι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Δείτε τα τρία πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση του Αγρινίου:

1. ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΦΑΣΕΙΣ Ο ΠΑΟΚ

Στο πρώτο μέρος του αγώνα όλα τα εύσημα πάνε στον Παναιτωλικό. Η ομάδα του Αγρινίου είχε στηθεί εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο, έκλεισε τον άξονα της και τους Ολιβέιρα, Μπίσεσβαρ με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μην μπορεί να κάνει κάθετο παιχνίδι και να βρεις διαδρόμους προς την εστία του Γιαννακόπουλου.

Οι παίκτες του Παναιτωλικού οδηγούσαν τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να παίξουν από τα πλάγια με την άμυνα των γηπεδούχων να διώχνει πανεύκολα κάθε φάση. Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να μην έχει ούτε τελική προς την εστία του Γιαννακόπουλου.

Αντίθετα οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος όταν ο Μάρκος Πάουλο με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα πρώτα να σκάσει στο έδαφος αναγκάζοντας τον Πασχαλάκη σε μια εντυπωσιακή επέμβαση.

2. Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι με σκοπό να βάλει ένα γκολ. Πίεσε περισσότερο και βρήκε φάσεις σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο. Στο 50' μάλιστα έφτασε και σε ένα γκολ με τον Άκπομ το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Λουτσέσκου και των συνεργατών του.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντίας ανατράπηκε από τον Κρέσπο με τον Τσαμούρη να δείχνει την άσπρη βούλα και τον Μπαίροβιτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι νίκησε τον Πασχαλάκη και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς τον Σβιντέρφσκι αντί του Λημνιού για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και να ψάξει την ανατροπή. Αυτή ήρθε μέσα σε τέσσερα λεπτά χάρη στην ποιότητα του Βιεϊρίνια. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έχει πάρει από το χέρι την ομάδα του και την οδηγεί στον τίτλο.

Ο Πορτογάλος στο 64' πέτυχε ένα ασύλληπτο γκολ με το οποίο ισοφάρισε. Ο Βιεϊρίνια από σαράντα μέτρα είδε τη μπάλα να στρώνεται μπροστά του και επιχείρησε ένα σουτ με το δεξί το οποίο πήρε απίστευτα φάλτσα και κατέληξε στην δεξιά γωνία της εστίας του Γιαννακόπουλου που δεν μπορούσε να αντιδράσει. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ μάλιστα πανηγύρισε έξαλλα το τέρμα που σημείωσε μπροστά από τον πάγκο της ομάδας του.

Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ανατροπή της αναμέτρησης με τέρμα του Μάτος. Μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Μπίσεσβαρ από τα δεξιά ο Βραζιλιάνος πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και νίκησε τον Γιαννακόπουλο για το 2-1 του ΠΑΟΚ.

 

3. ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΗΤΤΗΤΟ ΤΙΤΛΟ

Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ πέρασε και από το Αγρίνιο και μάλιστα με αυτή την τρομερή ανατροπή πλέον φτάνει ακόμα πιο κοντά στον τίτλο και μάλιστα ως αήττητος. Το ματς κόντρα στον Παναιτωλικό που προερχόταν και από μια τρομερή νίκη ήταν από τα πλέον δύσκολα που είχε να δώσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αυτό πέρασε όμως και απομένουν ακόμη πέντε ματς με Ξάνθη, Λαμία, ΑΕΛ, Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα στα οποία ο ΠΑΟΚ πρέπει να διατηρήσει το αήττητο και να ισοφαρίσει ένα ρεκόρ το οποίο κρατάει από το 1963-64 και το αήττητο πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού.

 

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα