Νίκη θρίλερ του Ολυμπιακού στο Λαύριο, 81-76

Νίκη θρίλερ του Ολυμπιακού στο Λαύριο, 81-76

Ίδρωσε ο Ολυμπιακός για να κάμψει την αντίσταση του Λαυρίου, το οποίο νίκησε 81-76 εκτός έδρας στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Basket League. 

Οι γηπεδούχοι ήταν ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος, μάλιστα προηγήθηκαν με 7 πόντους στο παιχνίδι, όμως Πρίντεζης και Σπανούλης, οι παλιές καραβάνες των “ερυθρόλευκων”, πρόσφεραν λύσεις στην ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ.

Το ματς ήταν ντέρμπι μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν και ο Ολυμπιακός με την εμπειρία του κατάφερε και «κλείδωσε» τη νίκη και πλέον στρέφει το ενδιαφέρον του στην αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο για την Ευρωλίγκα.

Κορυφαίος για τους “ερυθρόλευκους” ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 18 πόντους, ενώ ακολούθησε σε απόδοση ο Μπριάντε Ουέμπερ με 14, με τον Σπανούλη να είναι κομβικός στο τέλος. Για το Λαύριο, Λαμπ (16π.) και Μιλόσεβιτς (11π.) συν η άμυνα ζώνης του Σερέλη ήταν τα «κλειδιά» του.

Το Λαύριο έκανε την αρχή στο σκορ με τον Μπιούφορντ, με τον Παπανικολάου να απαντάει για το 2-2, αλλά και το 5-6 με τρίποντο και φάουλ! Ο Μπιούφορντ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, ο Βεζένκοφ με τρίποντο διαμόρφωσε το 7-9. Οι δύο ομάδες πήγαν χεράκι με χεράκι στο σκορ, πετώντας…. Αετό στην άμυνα αφού οι επιθέσεις είχαν τον πρώτο λόγο. Ο Ουέμπερ με γκολ φάουλ έπειτα από ασίστ του Μιλουτίνοφ διαμόρφωσε το 11-14, το Λαύριο αντέδρασε από την μεριά του και προηγήθηκε με 17-16 με έμμεσο τρίποντο του Ουίτι, με τον ΛεΝτέι να δίνει ξανά το προβάδισμα στους Πειραιώτες. Ο Μπιούφορντ ήταν ενεργός στην επίθεση, ο ΛεΝτέι και πάλι σκόραρε με το δεκάλεπτο να λήγει με 22-22 μετά από δίποντο του Δημήτρη Αγραβάνη.

Το Λαύριο δεν είχε κάτι να χάσει, ο Ολυμπιακός συνέχιζε να παίζει κάκιστα στην άμυνα και με καλάθια των Χαραλαμπόπουλου, Μιλόσεβιτς και Κακλαμανάκη προηγήθηκε με 28-22 αναγκάζοντας σε οργισμένο τάιμ άουτ τον Ντέιβιντ Μπλατ. Ο Πρίντεζης μείωσε, ο Κακλαμανάκης πέτυχε το 30-24 και το 32-24 με κάρφωμα, με τον υπαρχηγό του Ολυμπιακού με τρίποντο να διαμορφώνει το 32-27.

Ο Ουέμπερ ήταν πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ αφού με πέντε προσωπικούς του πόντους σημείωσε το 34-32, ο Λαμπ τον.. χαβά του με νέο τρίποντο για να τον ακολουθήσει στον αντίποδα ο Ουίλιαμς-Γκος για το 37-35. Και πάλι ο νεοφερμένος παίκτης των Πειραιωτών «εκτέλεσε» από την περιφέρεια για το προσπέρασμα της ομάδας του (37-38), ο Λαμπ “έγραψε” το 40-38, με τον Παπανικολάου να ισοφαρίζει με βολές σε 40-40.

Το Λαύριο εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία των “ερυθρόλευκων” και πέρασε με 4 πόντους μπροστά (44-40)  25 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο Σπανούλης δεν σκόραρε στην τελευταία επίθεση και η ομάδα του Χρήστου Σερέλη πέρασε στα αποδυτήρια με προβάδισμα τεσσάρων πόντων.

Επιστρέφοντας στο παιχνίδι, ο Μιλουτίνοφ πέτυχε 4 σερί πόντους και μείωσε σε 45-44, με τον Ολυμπιακό πάντως να έχει εγκλωβιστεί στην άμυνα ζώνης του Λαυρίου. Χωρίς περιφερειακό σουτ οι φιλοξενούμενοι έμειναν χωρίς σκορ, ο Λούντζης έγραψε το 49-44 και ο Μπιούφορντ έφτασε το ματς στο 51-44.

Δύο σερί καλάθια του Πρίντεζη ροκάνισαν τη διαφορά για τον Ολυμπιακό, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στην άμυνα και ο υπαρχηγός της ομάδας του Πειραιά με ένα ακόμα δίποντο μείωσε σε 51-50. Ο Μιλόσεβιτς ήταν η κύρια απειλή των γηπεδούχων στην επίθεση, ο Ουίλιαμς-Γκος προσπάθησε να κρατήσει την ομάδα του κοντά στο Λαύριο με τον Σπανούλη να επαναφέρει με τρίποντο το προβάδισμα για τους “ερυθρόλευκους”(57-61).

Τελικά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ξεφύγουν με 61-65 χάρη σε καλάθι του Βασίλη Σπανούλη στο τέλος της περιόδου.

Οι γηπεδούχοι όσο έμειναν ζωντανοί το πίστευαν και με το παραπάνω και με τον Κακλαμανάκη προηγήθηκαν με 66-65. Αύξησαν την προσπάθειά τους στην άμυνα, με έμφαση στη ρακέτα, περιόρισαν τον Μιλουτίνοφ αν και ο Πρίντεζης με βολές διαμόρφωσε το 66-67. Ο Σπανούλης ευστόχησε από τα 6,75μ για το 68-70 και με λέι απ έπειτα από κλέψιμο του Πρίντεζη έδωσε ανάσα 4 πόντων στους Πειραιώτες..

Σαν το παλιό καλό κρασί ο αρχηγός της ομάδας του Ντέιβιντ Μπλατ, με ένα ακόμα ντράιβ έκανε το 70-74. Το τρίποντο του Λούντζη έφερε το ματς στον πόντο με 3:52 για το τέλος και ο Ολυμπιακός από την μεριά του σπατάλησε δύο επιθέσεις με χαμένα τρίποντα, ενώ ο Ουέμπερ υπέπεσε σε βήματα.

Στη ζώνη των γηπεδούχων ο Ολυμπιακό κόλλησε, ο Μιλουτίνοφ έκοψε τον Λαμπ και στον αιφνιδιασμό ο Πρίντεζης κέρδισε το φάουλ από τον Κακλανάκη και από τις βολές ισοφάρισε. Παρά το επιθετικό ριμπάουντ του Μιλουτίνοφ, ο Γκος χάρισε μία μπάλα στο Λαύριο, όπως και ο Μιλόσεβιτς στο Ολυμπιακό με το Ουέμπερ να βάζει το λέι απ στον αιφνιδιασμό για το 75-77.

Το φάουλ του Παπανικολάου  21,9’’ πριν το τέλος, έστειλε τον Μιλόσεβιτς στις βολές, αυτός έχασε τη μία από τις δύο και η κατοχή πήγε στον Ολυμπιακό. Το Λαύριο πίεσε για να κλέψει την μπάλα στην επαναφορά, δεν τα κατάφερε και οδήγησε τον Ουέμπερ στις βολές. Μπορεί να έχασε τη δεύτερη, όμως ο Κουζέλογλου αστόχησε και το ματς «κλειδώθηκε» από τον Μιλουτίνοφ.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 44-40, 61-65, 76-81. 

Λαύριο: Λούντζης 11, Κουζέλογλου, Λαμπ 16, Μπιούφορντ 7, Γουίτι 6 (6 ριμπ.), Μαστρογιαννόπουλος 4, Χαραλαμπόπουλος 5, Μιλόσεβιτς 11 (6 ριμπ.), Περράκης, Κακλαμανάκης 12, Νίξον 4 (4 ασίστ), Ερμείδης. 

Ολυμπιακός: Βεζένκοβ 3, Μιλουτίνοφ 7 (7 ριμπ.), Παπανικολάου 8 (5 ριμπ., 5 ασίστ), Ουίλιαμς-Γκος 11 (5 ασίστ), Ουέμπερ 14 (6 ριμπ.), Πρίντεζης 18 (5 ριμπ.), Αγραβάνης 2, Σπανούλης 12 (6 ριμπ.), Μάντζαρης 2, Τουπάν, Τίμα, ΛεΝτέι 4.

Πηγή: filathlos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα