Ζωντανός στο φινάλε ο ΠΑΣ Γιάννινα

Ζωντανός στο φινάλε ο ΠΑΣ Γιάννινα

Το γκολ του Καραμάνου στρίμωξε τους Γιαννιώτες στα σχοινιά, όμως ο Κάστρο στο 86' ισοφάρισε (1-1) και αναπτέρωσε τις ελπίδες της ομάδας του Γιάννη Πετράκη για παραμονή χωρίς μπαράζ!

«Ζωντανός» στο «κόλπο» της παραμονής έμεινε ο ΠΑΣ, που απέσπασε «χρυσό» βαθμό στη Λαμία (1-1) και δεν.. επέτρεψε στις ομάδες που σώζονται απευθείας (οι 26αρηδες) να του ξεφύγουν αισθητά. Ετσι  το επόμενο Σάββατο που θα υποδεχθεί την ΑΕΛ, θα παίξει τα... ρέστα του, πάντα με γνώμονα το 3+1. 

Ο Χάβος παρέταξε σήμερα τον Σαράνοβ κάτω από τα γκολπόστ, τους Σκόνδρα, Καρυπίδη, Αντέτζο, Βάντερσον στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπεχαράνο, Δημούτσο στον άξονα και τους,Πίτι, Μπερτόγλιο, Καραμάνο μεσοεπιθετική τριάδα πίσω από τον Μπαράλες.

Ο Πετράκης ξεκίνησε με τον Ν. Μιχαήλ κάτω από το τέρμα, τους Τζημόπουλο, Κάργα, Σκόνδρα τριάδα στην άμυνα, τον Μπουκουβάλα δεξιό μπακ-χαφ και τον Νικολιά αριστερό, τους Κάστο, Πάντελιτς, Βιδάλ στον άξονα και τους Αθανασιάδη, Μάνο επιθετικό δίδυμο, στο 3-5-2 του. 

Στο πρώτο ημίχρονο ο αγώνας είχε ρυθμό και οι δύο ομάδες «κυνήγησαν» το γκολ. Οι γηπεδούχοι κράτησαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους (η ανάπαυλα τους βρήκε με κατοχή μπάλας 62%), όμως οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν σωστά και δεν δέχονταν φάσεις. Εκείνοι μάλιστα ήταν που βρέθηκαν μια ανάσα από το να κουνήσουν δίχτυα, όταν στο 22' ο Σαράνοβ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Κάργα. 

Μεταξύ 15'-35' ο ΠΑΣ πατούσε καλύτερα, έφτανε με αξιώσεις στα καρέ της Λαμίας (απείλησε και με τον Τζημόπουλο στο 16'), αλλά κάπου εκεί οι γηπεδούχοι ανέβασαν ταχύτητα και με τον Μπαράλες στο 44' θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει (ο Ν. Μιχαήλ έδιωξε την κεφαλιά του). Ετσι το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες χωρίς σκορ, όμως αυτό δεν «μεταφράζονταν» σε ένα κακό παιχνίδι. 

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε σε ανάλογο τέμπο, αλλά χωρίς εκατέρωθεν ευκαιρίες. Η Λαμία όμως στο 56' άνοιξε το σκορ μετά από «καρφωτή» κεφαλιά του Καραμάνου σε ωραία σέντρα του Βάντερσον κ,αι τα δεδομένα άλλαξαν. Σε διάστημα περίπου 10 λεπτών ο ΠΑΣ έκανε και τις τρεις αλλαγές του, διαφοροποίησε το σύστημά του (4-4-2 σε ρόμβο) και βγήκε... όλος μπροστά. Ομως αδυνατούσε να απειλήσει, μέχρι το 86' όταν τον «λύτρωσε» ο Κάστρο με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μπουκουβάλα. 

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα