ΑΕΛ – Λεβαδειακός: Μένει σούζα το αλογάκι, χάνονται οι Βοιωτοί

ΑΕΛ – Λεβαδειακός: Μένει σούζα το αλογάκι, χάνονται οι Βοιωτοί

Την πιο σημαντική της νίκη τη φετινή σεζόν στη Superleague έκανε η ΑΕΛ. Οι “βυσσινί” επικράτησαν μέσα στην έδρα τους με 2-0 του Λεβαδειακού, ανέβηκαν στους 26 βαθμούς, πήραν τεράστια βαθμολογική «ανάσα» και παράλληλα άφησαν τους Βοιωτούς στους 20 β. και στις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό.

Η ΑΕΛ είχε την κατοχή της μπάλας με το ξεκίνημα του αγώνα, βρέθηκε να είναι στην επίθεση στο μεγαλύτερο μέρος του 45λέπτου, αλλά έδειξε πρόβλημα στο να διασπάσει την αμυντική γραμμή του Λεβαδειακού.

Στην καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στο… χλωμό πρώτο μέρος, ο Λεοζίνιο έπιασε κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή -χωρίς αντίπαλο δίπλα του- αλλά έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ (34′). Στη μοναδική φάση που είχε ο Λεβαδειακός στο ημίχρονο (45+1′) ο Σαβαντογκό έφυγε… σφαίρα στην αντεπίθεση, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή από δεξιά, αλλά σούταρε αρκετά άουτ.

Το δεύτερο μέρος πάντως είχε άλλη εικόνα, με τον Λεβαδειακό να… βοηθάει σε αυτό, λόγω της ανόδου του. Μάλιστα, στο 50′ οι φιλοξενούμενοι “άγγιξαν” το γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μόρας προσπάθησε να διώξει, αλλά παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι.

Στο 64′ όμως Τζανλούκα Φέστα πέρασε στο ματς τον Σικάβκα, ο οποίος έξι λεπτά αργότερα βοήθησε στο να γίνει το 1-0. Ο Λευκορώσος επιθετικός σέντραρε, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ρεχιασβίλι και ο διαιτητής έδειξε την… άσπρη βούλα. Ο Ντέλετις ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και στο 71′ έκανε το 1-0 για την ΑΕΛ.

Ο Λεβαδειακός βγήκε μπροστά στη συνέχεια, αλλά στο 77′ είδε τον διαιτητή να δίνει άδικη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Παντελιάδη, γεγονός που τον άφησε με δέκα παίκτες (η μπάλα βρήκε στο σώμα και όχι στο χέρι του του παίκτη των Βοιωτών). Η ΑΕΛ βγήκε… κερδισμένη από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, αφού στο 83′ έφτασε στο 2-0. Ο Γιακιμόβσκι έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Σικάβκα πλάσαρε σε κενή εστία για να διαμορφώσει το τελικό σκορ, επαναφέροντας την ομάδα του στα «τρίποντα» μετά από 8 αγωνιστικές!

 

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα