Νίκη ανάσας και ηρεμίας για τον Ολυμπιακό

Νίκη ανάσας και ηρεμίας για τον Ολυμπιακό

Σε μια έδρα που δυσκολεύτηκαν πολλές ομάδες με θύμα έκπληξης και τη ΤΣΣΚΑ. Η νίκη ήταν υποχρεωτική γιατί ένα στραβοπάτημα θα ήταν ίσως ένα βήμα εκτός playoff. 1η περίοδο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά με σημείο αιχμής το τρίποντο. Στο 4ο λεπτό το σκορ ήταν 15-4 όμως μετά από ένα time του Ρέπεσα και αλλαγές παικτών οι Μαυροβούνιοι έκαναν ένα 12-0 και προηγήθηκαν με 16-15. 

Εκεί στην επίθεση ανέλαβε ο Πρίντεζης με 6 από τους 12 πόντους και ο Μάντζαρης με την άμυνα του πάνω στο Κοουλ που είχε ήδη σε 8 λεπτά διψήφιο αριθμό πόντων!! Στη 2η περίοδο οι Πειραιώτες είχαν βρεί τρομερό ρυθμό στην επίθεση με πολλούς διαφορετικούς εκτελεστές και πολύ καλό ποσοστό στα τρίποντα. Η άμυνα καλή όχι όμως τρομερή στα πρώτα 5 λεπτά αλλά σκληρή στο τέλος δεχόμενη 4 πόντους σε 4,5 λεπτά. 

Τα 2 αυτά στοιχεία οδήγησαν μια σταθερή διαφορά στους 10 πόντους και πάνω, κλείνοντας το ημίχρονο στο 34-51 με 2 λάθη, 15 ασιστ και 7/13 τρίποντα. Στο 2ο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά με τρομερό ρυθμό και στις 2 πλευρές του γηπέδου εκτοξεύοντας τη διαφορά και πάνω από τους 20. Εκπληκτικός σε αυτό το διάστημα ο Βεζένκοφ με 7 συνεχόμενους πόντους. Οι Μαυροβούνιοι πλέον είχαν μπλοκάρει στην επίθεση και προσπαθούσαν με ατομικές ενέργειες αλλά χωρίς ουσία. 

Το 3ο δεκάλεπτο κλείνει με 19 πόντους διαφορά και τον Μιλιτούνοφ να έχει 15 πόντους και 10 ριμπάουντ ενώ ο Σπανούλης με 2 πόντους χωρίς να έχει χρειαστεί για κάτι παραπάνω. Τα τελευταιά 10’ του αγώνα είχαν τυπικη διαδικασία ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα και σε διαστήματα που η Μπουντουσνοστ πίστευε σε κάποιο θαύμα, πάταγε γκάζι. Τελικό σκορ 76-89.Βεζένκοφ και Τουπάν άρπαξαν την ευκαιρία ξανά και επιβεβαίωσαν ότι έχουν αδικηθεί. 

Ο Μάντζαρης μπήκε για κάτι συγκεκριμένο και έκανε και το κάτι παραπάνω. Ο Πρίντεζης σε πολύ καλή βραδιά μετά από καιρό με 19 πόντους και το Γκος στους 12 αλλά αρκετά άστοχο. Τρομερό στατιστικό οι 26 ασιστ με τα 7 λάθη.

ΥΓ Ξεκάθαροι ρόλοι σημαντικός παράγοντας της σημερινής εμφάνισης. ΥΓ1 Σε κακό φεγγάρι ο Λεντέι ιδίως στο 5 κάτι που σε βάζει σε υποθετικές σκεψεις.ΥΓ2 Νίκη στο Μιλάνο κλειδώνει την είσοδο στην 8αδα.

 

Πηγή: www.pameathlitika.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα