Οι Γάλλοι θέλουν να κάνουν ολυμπιακό άθλημα το break dance

Οι Γάλλοι θέλουν να κάνουν ολυμπιακό άθλημα το break dance

Την ένταξη του break dance στα ολυμπιακά αγωνίσματα προτείνουν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, που θα διεξαχθούν στο Παρίσι.

Συνολικά, η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 πρότεινε την εισαγωγή τεσσάρων σπορ στο πρόγραμμα της Ολυμπιάδας: του break dance, του σκέιτμπορντ, του σέρφινγκ και της αναρρίχησης. Σύμφωνα με την επιτροπή, τα αθλήματα αυτά αντανακλούν την ταυτότητα της Γαλλίας και θα βοηθούσαν στο να βγουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες από τα στάδια στους δρόμους.

Οι διοργανωτές εξήγησαν πως θέλουν μία Ολυμπιάδα «σε συντονισμό με την εποχή, που θα εμπνεύσει νέα κοινά και θα προσελκύσει τους νέους», και που «μπορεί να διεξαχθεί παντού και οποτεδήποτε, σε αστικά ή άλλα περιβάλλοντα», όπως μεταδίδει το Reuters.

Σημειώνεται ότι τα άλλα τρία προτεινόμενα αθλήματα, πλην του break dance, θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, στο Τόκιο.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που θα ισχύσουν για πρώτη φορά από τους Ολυμπιακούς του 2020, οι διοργανώτριες πόλεις μπορούν να επιλέξουν ορισμένα αθλήματα και να τα προτείνουν προς ένταξη στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, εφόσον αυτά είναι δημοφιλή στη διοργανώτρια χώρα και προσθέτουν ενδιαφέρον στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι γαλλικές προτάσεις θα πρέπει πάντως να εγκριθούν από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή προτού ενταχθούν στο πρόγραμμα της διοργάνωσης του 2024.

Πηγή: newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα