Επιβλητική Τότεναμ, έκλεισε εισιτήριο για τους "8"

Επιβλητική Τότεναμ, έκλεισε εισιτήριο για τους "8"

Με το ένα πόδι στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου η Τότεναμ, μετά την ευρεία νίκη της με 3-0 απέναντι στην πρωτοπόρο της Μπουντεσλίγκα Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Γουέμπλεϊ, αφού στη ρεβάνς της 5ης Μαρτίου η ομάδα του Φαβρ θα πρέπει να κάνει υπέρβαση για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

Οι Βεστφαλοί ήταν καλύτεροι στα... σημεία στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο ανέπτυξαν επιθετικότητα και είχαν καλές στιγμές με τον Πούλισιτς στο 15΄ (σουτ άουτ), τον Ντιλέινι στο 35΄ (απέκρουσε ο Λορίς) και Ζαγκαντού στο 45΄, που πήρε την κεφαλιά ύστερα από σέντρα και ο Λορίς απέκρουσε με απίθανη προσπάθεια την τελευταία στιγμή, επί της γραμμής. Στο ίδιο διάστημα, οι Λονδρέζοι που στερήθηκαν και πάλι τους Χάρι Κέιν και Ντέλε Άλι, είχαν απειλήσει στο 7΄ με το για λίγο άστοχο σουτ του Μόουρα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ από τα... αποδυτήρια για τους γηπεδούχους, όταν ο Σον στο 47΄ νίκησε τον Μπούρκι από την περιοχή και άνοιξε το σκορ, με το τέταρτο γκολ του στους ισάριθμους αγώνες που έχει βρεθεί αντιμέτωπος της Ντόρτμουντ. Το γκολ, εν πολλοίς ενάντια στη ροή του αγώνα, αποσυντόνισε τους Γερμανούς, που αίφνης απογοητεύτηκαν. Με το 1-0 να παραμένει ως το τελευταίο δεκάλεπτο, η Τότεναμ τιμώρησε την αμυντική αδράνεια των φιλοξενούμενων σκοράροντας άλλα δύο γκολ σε ένα τρίλεπτο, με τον Βερτόγκεν στο 83΄ και τον Γιορέντε στο 86΄ (κεφαλιά) και κατακτώντας, ουσιαστικά, την πρόκριση από σήμερα.

Διαιτητής: Αντόνιο Ματέου Λαόθ (Ισπανία)

Κίτρινες: Οριέ - Ντιλέινι

TΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίτσιο Ποκετίνο): Λορίς, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Φόιτ, Βερτόνγκεν, Γουίνκς, Σισοκό (90΄ Γουανιάμα), Ερικσεν, Λούκας (84΄ Γιορέντε), Σον (90΄ Λαμέλα).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Λουσιέν Φαβρ): Μπούρκι, Χακίμι, Ζαγκαντού (77΄ Σμέλτσερ), Τοπράκ, Ντιαλό, Βίτσελ, Νταούντ, Ντιλέινι, Σάντσο (88΄ Γκερέιρο), Γκέτσε, Πούλισιτς (87΄ Λάρσεν).

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα