Νίκη με ανατροπή ο Πανιώνιος 2-1 τον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη

Νίκη με ανατροπή ο Πανιώνιος 2-1 τον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη

 Ο Πανιώνιος νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και απέκτησε μικρό προβάδισμα για την πρόκριση του στη επόμενη φάση του θεσμού.

 Οι «κυανέρυθροι» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με γκολ του Σφιντέρσκι (57'), κατάφεραν να πάρουν τη νίκη χάρη στα γκολ των Ντουρμισάι (74') και Σταυρόπουλο (90 1). Ο επαναληπτικός αγώνας θα γίνει στην Τούμπα στις 26 Φεβρουαρίου.

Επηρεασμένοι από το βαρύ αγωνιστικό χώρο, λόγω της δυνατής βροχής οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουν πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 57'. Ο Γιαννούλης έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο Κότνικ δεν υπολόγισε σωστά και δεν κατάφερε να απομακρύνει, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και ο Σφιντέρσκι σε κενή εστία άνοιξε το σκορ. Η ισοφάριση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 74' μετά από εκπληκτική ενέργεια του Τσιλούλη ο Ντουρμισάι πλάσαρε εύστοχα κι έκανε το 1-1.

Στο 87' οι γηπεδούχοι έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης. Ο Σπιριντόνοβιτς έκανε το σουτ, αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ από ήρωας έγινε μοιραίος στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Σπιριντόνοβιτς εκτέλεσε το φάουλ και ο Πασχαλάκης δεν μπόρεσε να διώξει, με αποτέλεσμα ο Σταυρόπουλος σε κενή εστία να κάνει το 2-1.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδία)

Κάρτες: Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Σαραμαντάς - Λύρατζης, Ακπόμ

Πανιώνιος (Μάντζιος): Κότνικ, Παπαγεωργίου (67' Μαξίμοβιτς ), Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκεζ, Κόρμπος, Κούρντι (77' Καμαρά), Μακρύλλος (67' Σπιριντόνοβιτς), Τσιλούλης, Μασούρας, Ντουρμισάι

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Τόσκα, Γιαννούλης, Σάχοβ (63' Μίσιτς), Ολιβέιρα, Ενρίκε (80' Ακπόμ), Πέλκας (72' Ελ Καντουρί ), Λημνιός, Σφιντέρσκι

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα