Πέρασε αέρα από τη Λαμία ο Παναιτωλικός

Πέρασε αέρα από τη Λαμία ο Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός έβαλε τέλος στο σερί των τεσσάρων εντός έδρας νικών που μετρούσε η Λαμία εντός του 2019, περνώντας νικηφόρα με 2-0 από την πρωτεύουσα της Φθιώτιδας και επιστρέφοντας στις νίκες ύστερα από πέντε παιχνίδια και συγκεκριμένα μετά την επικράτηση (1-2) στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η ομάδα του Αγρινίου, που έφτασε τον Άρη στην έκτη θέση (με παιχνίδι περισσότερο), σκόραρε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, με τους Γουίλιαν στο 25ο και Μπαΐροβιτς στο 71ο λεπτό.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Μάκης Χάβος επέλεξε τον Μελίσσα κάτω από την εστία, τον Βασιλαντωνόπουλο δεξιά, τον Βάντερσον αριστερά και τους Αντέτζο και Πλιάτσικα στο κέντρο της άμυνας. Μπουλούλης και Δημούτσος έπαιξαν στον άξονα, ο Καραμάνος δεξιά, ο Μπερτόλιο αριστερά και ο Τομάς πίσω από τον Μπαράλες.

Από την πλευρά του ο Τραϊανός Δέλλας διάλεξε τον Κυριακίδη στο τέρμα, τον Λιάβα δεξιά, τον Τσοκάνη αριστερά και τους Άργκους και Μιχάι ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στον άξονα πήραν θέση ο Τσιγγάρας και ο Λουσέρο, ο Ντίας δεξιά, ο Γουίλιαν αριστερά και ο Γκούγκα έπαιξε πίσω από τον Μπαΐροβιτς.

Ανώτερος ο Παναιτωλικός και δικαίωση

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και φάνηκαν ιδιαίτερα διαβασμένοι, ώστε να εξουδετερώσουν τον ιδιαίτερα φορμαρισμένο αντίπαλό τους. Με τον Γουίλιαν και τον Γκούγκα να απειλούν διαρκώς μπροστά και τους Λουσέρο και Τσιγγάρα να κάνουν «κτήμα» τους στο κέντρο, είχαν δυο καλές στγμές (8’, 20’) με τον Πορτογάλο μέσο πριν η ανωτερότητα της ομάδας του Δέλλα μετουσιωθεί σε έργα.

Αυτό συνέβη στο 25’, όταν ο Ουίλιαν σκόραρε για δεύτερη φορά στη σεζόν, ανοίγοντας το σκορ στο ΔΑΚ. Ο Γκούγκα σούταρε, η κόντρα έφερε τη μπάλα στην περιοχή στον Μπαΐροβιτς και ο επερχόμενος Βραζιλιάνος κινήθηκε πιο γρήγορα από τον Βασιλαντωνόπουλο και τον Αντέτζο, νικώντας από κοντά τον τερματοφύλακα της Λαμίας για το 0-1.

Η αντίδραση της Λαμίας ήταν ισχνή, δίχως ουσιαστική απειλή ως τέλος του α’ μέρους, που βρήκε τα  «καναρίνια» να διατηρούν με σχετική ευκολία το προβάδισμα.

Το «καθάρισε» στο δεύτερο μέρος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να θέλουν εμφανώς να απειλήσουν περισσότερο, αλλά τους περισσότερους από τους επιθετικούς τους να βρίσκονται σε κακή μέρα και με εξαίρεση τον Μπερτόλιο, να μη βάζουν δύσκολα στην οπισθοφυλακή των «καναρινιών».

Το δυνατό μακρινό σουτ του Μπουλούλη (54’) δεν αιφνιδίασε τον Κυριακίδη, ενώ ουσιαστικότερα απείλησε ο Γκούγκα (64’), που από ευνοϊκή θέση έστειλε ψηλά άουτ τη μπάλα μετά την εξαιρετική ενέργεια του Ουίλιαν. Τη δουλειά ως το… τέλος έκανε ο Μπαΐροβιτς, που στο 71’ βγήκε στην πλάτη της άμυνας των «κυανόλευκων» και με δυνατό σουτ νίκησε τον Μελίσσα, σκοράροντας με ωραίο τρόπο το πρώτο του γκολ με τα χρώματα του Παναιτωλικού.

Το ματς στη συνέχεια «έσβησε», με τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν τον χαμηλό ρυθμό ως το τέλος και να πανηγυρίζουν τη νίκη.

Λαμία (Μ. Χάβος): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας,Βάντερσον, Μπουλούλης (70’ Επστάιν), Δημούτσος, Καραμάνος (60’ Πίτι), Τομάς (83’ Σκόνδρας), Μπερτόλιο, Μπαράλες.

Παναιτωλικός (Τρ. Δέλλας): Κυριακίδης (62’ λ.τ Γιανακκόπουλος), Μιχάι, Τσιγγάρας, Τσοκάνης, Λιάβας, Γουίλιαν, Λουσέρο, Άργκους, Ντίας, Μπαΐροβιτς (75’ Μαλής), Γκούγκα (82’ Αμαράλ)

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα