Νίκη - ανάσα μετά από δύο μήνες για τον Πανιώνιο 1-0 τον Αστέρα

Νίκη - ανάσα μετά από δύο μήνες για τον Πανιώνιο 1-0 τον Αστέρα

Νίκη «ανάσα» πανηγύρισε ο Πανιώνιος επί του Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Σμύρνη, στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της εξ αναβολής 15ης αγωνιστικής της Super League.

Χάρη σε γκολ του Ντουρμισάι στο 36΄, οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν 1-0, πήραν το πρώτο «τρίποντό» τους μετά από δύο μήνες και έξι «στείρους» αγώνες (και πρώτο με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο) και αποσπάστηκαν αρκετά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Αντίθετα, οι Αρκάδες γνώρισαν την τέταρτη διαδοχική ήττα τους και πλέον... μπλέκουν σε περιπέτειες.

Οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρία να προηγηθούν μόλις στο 2ο λεπτό, όταν η κεφαλιά του Ντομίνγκες μετά από κόρνερ πέρασε λίγο πάνω από την εστία, όμως στη συνέχεια ο Αστέρας πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ζήτησε πέναλτι στο 3΄, όταν ο Κότνικ βγήκε στα πόδια του Κώτσιρα για να απομακρύνει τη μπάλα. Παρά την εδαφική υπεροχή τους, οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν μόνο μία ευκαιρία, με σουτ του Καλτσά στο 18΄ που πέρασε λίγο άουτ.

Από την πλευρά του, ο Πανιώνιος βρήκε τη μία φάση που χρειαζόταν για να ανοίξει το σκορ στο 36΄: ο Κόρμπος «έσκαψε» τη μπάλα για τον Ντουρμισάι, αυτός εκμεταλλεύθηκε τη λάθος εκτίμηση του Τριανταφυλλόπουλου και με ωραίο βολέ από το ημικύκλιο της περιοχής «νίκησε» τον Παπαδόπουλο.

Η αρκαδική ομάδα πλησίασε την ισοφάριση από στημένη φάση στο 55΄, όμως ο Κότνικ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου. Ο Γιώργος Παράσχος ρίσκαρε με δύο επιθετικογενείς αλλαγές και το ματς «άνοιξε» πολύ, καθώς ο Αστέρας άφησε αρκετά κενά πίσω.

Στο 66΄ ο Μουνάφο βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά δεν έπιασε όπως θα ήθελε την κεφαλιά, δύο λεπτά αργότερα ο Πανιώνιος «άγγιξε» το 2-0, όταν ο Ντουρμισάι με «τακουνάκι» έβγαλε τον Τσιλούλη τετ-α-τετ με τον Παπαδόπουλο, που όμως έσωσε την εστία του, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε ένα σουτ μέσα από την περιοχή που πέρασε μόλις άουτ (80΄).

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν ως το τέλος, όχι όμως με ορθόδοξο τρόπο και οι «κυανέρυθροι» άντεξαν και πήραν τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Διαιτητής: Τσαμούρης (Πειραιά)

Κίτρινες: Μανθάτης, Τσιλούλης - Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Κότνικ, Σαραμαντάς, Παπαγεωργίου, Ντομίνγκες, Μπανανά, Κόρμπος, Κουρντί, Τσιλούλης (90΄ Σταυρόπουλος), Σιντί Αλί (76΄ Καμαρά), Μανθάτης (60΄ Οικονομίδης), Ντουρμισάι

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος, Πασαλίδης (60΄ Φερνάντεζ), Τριανταφυλλόπουλος, Μπελόκ (67΄ Ρόλε), Μουνάφο, Καλτσάς, Τσιλιανίδης (76΄ Δουβίκας), Βλάχος, Μανιάς

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα