Στέφανος Τσιτσιπάς: Μπορώ να κερδίσω τον Ναδάλ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Μπορώ να κερδίσω τον Ναδάλ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε 7-5, 4-6, 6-4, 7-6 στη Rod Laver Arena τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Australian Open. Ο Έλληνας σταρ θα βρεθεί στα ημιτελικά του διάσημου τουρνουά της Μελβούρνης κόντρα στον Ράφα Ναδάλ και δήλωσε πως μπορεί να τον νικήσει, τονίζοντας πως έχει πεισμώσει από την τελευταία φορά που αποκλείστηκε από τον φημισμένο Ισπανό:

«Πείσμωσα πολύ την τελευταία φορά που έχασα. Είπα στον εαυτό μου ότι έχω την ευκαιρία να τα πάω καλύτερα την επόμενη φορά. Επίσης είπα ότι μπορώ να τον κερδίσω γιατί τώρα ξέρω πώς παίζει. Δεν ήθελα να το πω αυτό, αλλά νιώθω ότι μπορώ να το κάνω. Ξέρω πολύ καλύτερα τις τακτικές που χρησιμοποιεί και θα είναι μεγάλη χαρά να βγω έξω στο γήπεδο, να παίξω καλό τένις και να φύγω με τη νίκη. Το θέλω πάρα πολύ».

Η μεγάλη μάχη του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ράφα Ναδάλ για τα ημιτελικά του Australian Open θα διεξαχθεί την Πέμπτη (24/1) στις 10:30 ώρα Ελλάδας. Ο Ισπανός είναι ο μοναδικός από τους "Big 3" του τένις, που δεν έχει κερδίσει ποτέ - έως τώρα - ο Έλληνας τενίστας.

Η προηγούμενη φορά που είχαν έρθει αντιμέτωποι, ήταν στο τελικό του Rogers Cup, τον Αύγουστο του 2018, όταν ο Ισπανός τενίστας είχε επικρατήσει με 2-0 σετ!

Για το πόσο δύσκολο ήταν να συγκεντρωθεί στο ματς με τον Μπαουτίστα, μετά το έπος με τον Φέντερερ δήλωσε: «Πολύ δύσκολο. Ήταν αρχικά δύσκολο να το επεξεργαστώ και στη συνέχεια δύσκολο να κοιμηθώ. Είχα και έναν πόνο στο πόδι μου που με κρατούσε ξύπνιο. Ήταν δύσκολη η πρώτη νύχτα, κοιμήθηκα λιγότερο από έξι ώρες και ανησυχούσα για το ματς μου. Την επόμενη κοιμήθηκα πολύ καλύτερα».

Η αγάπη του Στέφανου Τσιτσιπά για τη Φιλοσοφία και την Ιστορία τείνει να γίνει παράδοση, αφού μετά από κάθε αγώνα του, αναρτά στο λογαριασμό του στο Twitter και ένα ρητό.

Έτσι, μετά τον Όμηρο, Αριστοτέλη και τον Σωκράτη, ...σειρά στο Twitter του Τσιτσιπά, πήρε ο Ιούλιος Καίσαρας με την φράση «Φύσει γαρ άνθρωπος, ό βούλεται, τούτο και οίεται»,που σημαίνει «Από την φύση του ο άνθρωπος, αυτό που θέλει, αυτό νομίζει»...

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα