Προμηθέας – Παναθηναϊκός: Παππάδες από τη νέα ομάδα του Πιτίνο!

Προμηθέας – Παναθηναϊκός: Παππάδες από τη νέα ομάδα του Πιτίνο!

Με κορυφαίο παίκτη τον Νίκο Παππά και τον Γιώργο Παπαγιάννη να παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από τον Ρικ Πιτίνο, ο Παναθηναϊκός "σάρωσε" τον Προμηθέα στην Πάτρα με 86-69.

Με τον καλύτερο τρόπο έχει ξεκινήσει η περίοδος Πιτίνο για τον Παναθηναϊκό, αφού οι “πράσινοι” ήταν εντυπωσιακοί και στην Πάτρα, έχοντας ως νέους πρωταγωνιστές τον Νίκο Παππά και τον Γιώργο Παπαγιάννη στη νίκη με 86-69 επί του Προμηθέα.

Ο Έλληνας γκαρντ ήταν ασταμάτητος στην επίθεση και με 5 τρίποντα “υπέγραψε” το διπλό της ομάδας του, ενώ ο νεαρός σέντερ του Τριφυλλιού έδειξε… αναζωογονημένος μετά την αλλαγή προπονητή, όντας θετικός και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Το παιχνίδι

Ο Προμηθέας ξεκίνησε πιο δυνατά το ματς και προηγήθηκε στο σκορ με 21-16 στο πρώτο δεκάλεπτο, αφού οι “πράσινοι” δεν είχαν καμία σχέση στην άμυνα σε σχέση με το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. 

Ο Πιτίνο ήταν έξαλλος στον πάγκο και προχώρησε σε πολλές αλλαγές στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον πάγκο του να ανταποκρίνεται πλήρως, φέρνοντας… τούμπα το ματς με πρωταγωνιστή τον Παππά, για το 34-35 του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος μάλιστα, οι “πράσινοι” πάτησαν το… γκάζι, με τον Γιώργο Παπαγιάννη να είναι “κυρίαρχος” στην άμυνα με ριμπάουντ και τάπες, περιορίζοντας την επίθεση των γηπεδούχων, οι οποίοι έβρισκαν πια σκορ, μόνο από τον εξαιρετικό Μπράουν. 

Κάπως έτσι, η διαφορά ξέφυγε στο τέλος, με τον Καλάθη να παίρνει τη “μπαγκέτα” και να φθάνει τις 8 ασίστ στο τέλος του ματς, έχοντας αγωνιστεί μόλις 20 λεπτά στον αγώνα.

Τα στατιστικά των παικτών στο Προμηθέας Πατρών – Παναθηναϊκός

Προμηθέας Πατρών (Γιατράς): Γκίκας (0/6 σουτ, 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Τσαϊρέλης 4, Μέγιερ 12 (3), Λίποβι 10 (2), Μπράουν 23 (4/10 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 9/10 βολές, 4 ριμπάουντ), Σαλούστρος 5, Κασελάκης 6 (2), Γερομιχαλός 3, Χολ 2, Έλις 4, Παρκς.

Παναθηναϊκός (Πιτίνο): Λοτζέσκι 6, Παπαπέτρου 4, Καλάθης 12 (2/2 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα), Βουγιούκας 2, Τόμας 14 (2), Παπαγιάννης 4 (9 ριμπάουντ), Γκιστ 9 (5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Παππάς 18 (5/7 τρίποντα), Καλαϊτζάκης 2, Μήτογλου 5, Αντετοκούνμπο 3 (1), Λεκαβίτσιους 7 (1). 

Πηγή:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα