Μίλησε στην αστυνομία ο ρέφερι που δέχθηκε επίθεση. Αποχή σκέφτονται οι διαιτητές

Μίλησε στην αστυνομία ο ρέφερι που δέχθηκε επίθεση. Αποχή σκέφτονται οι διαιτητές

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και ολόκληρη η χώρα, για τη δολοφονική επίθεση στο διαιτητή, Θανάση Τζήλο, η οποία και τον έφερε “βαριά” τραυματισμένο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Ο ίδιος μάλιστα φέρεται να έχει αποκαλύψει ήδη τα πρώτα στοιχεία για το απίστευτο συμβάν στη θεσσαλική πόλη. Μιλώντας στην αστυνομία της Λάρισας, έκανε λόγο για τρεις δράστες, τους οποίους και περιέγραψε ως θηριώδεις.

Όσον αφορά δε την επίθεση αυτή καθαυτή, ο άτυχος Έλληνας ρέφερι, τόνισε ότι “ένας με κρατούσε, δύο με χτυπούσαν”, φθάνοντας στο νοσοκομείο, όπου άπαντες έμειναν έκπληκτοι από τη βαναυσότητα των χτυπημάτων που είχε δεχθεί.

Στο μεταξύ, προβληματισμό όσο και αναστάτωση προκάλεση στις τάξεις των διαιτητών η βίαιη επίθεση και ο ξυλοδαρμός του Θανάση Τζήλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σοβαρές σκέψεις για αποχή από τους προσεχείς αγώνες σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ταυτόχρονα συμπαράστασης στον συνάδελφό τους.

Μάλιστα υπάρχουν κάποιες επαφές μέσω e-mail, ακόμη όμως δεν υπάρχει κάποια οριστική απόφαση.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Βίτορ Μέλο Περέιρα, φέρεται να έχει διαμηνύσει στους διαιτητές πως θα πρέπει να μην πάρουν αποφάσεις εν θερμώ, αλλά πως καλό θα ήταν να υπάρξει μια συνάντηση όλων για να αποφασίσουν με ψυχραιμία και από κοινού πώς θα αντιδράσουν.

Ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής θεωρεί πως ένα «λουκέτο» στα πρωταθλήματα δεν θα περάσει το μήνυμα που θέλουν να στείλουν οι διαιτητές και θα πρέπει να αναζητηθεί ένας άλλος τρόπος αντίδρασης στη στοχοποίησή τους.

Filathlos.gr

fosonline.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα