Europa League: Αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από την ΜΠΑΤΕ

Europa League: Αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από την ΜΠΑΤΕ

Ένα 45λεπτο καταστροφής έφερε τον ΠΑΟΚ να ηττάται από την ΜΠΑΤΕ με 3-1 στην Τούμπα και όχι μόνο ν’ αποκλείεται, αλλά να τερματίζει και τελευταίος, δίχως πόντο στην έδρα του, στον 12ο όμιλο του Europa League. 

Ένα τραγικό πρώτο μέρος, με τον ΠΑΟΚ να χάνει τα αυγά και τα καλάθια με αποτέ, έφερε τον Δικέφαλο του Βορρά πίσω στο σκορ με 3-0 από τα γκολ του Σκάβις στο 18’ και του Σίκνεβιτς στο 42’ με πέναλτι και με δεξί πλασέ στο 45’, όμως ο Στάσεβιτς ήταν εκείνος που έκανε τη μεγάλη ζημιά, αφού σέρβιρε τα δύο γκολ και κέρδισε το πέναλτι. 

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ υποχρεώθηκε μέσα σε ένα δεκάλεπτο να κάνει δύο αναγκαστικές αλλαγές, με τον Βιεϊρίνια ν’ αφήνει τη θέση του στον Τόσκα και λίγο μετά τον Πέλκα να φεύγει για να μπει ο Άκπομ. Η μείωση του σκορ από τον Πρίγιοβιτς στο 59’ και η αποβολή του Σίκνεβιτς στο 61’ έδωσε ενδιαφέρον στο ματς, ο ΠΑΟΚ είχε δύο-τρεις στιγμές, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο. 

Η 6η αγωνιστική στον 12ο όμιλο: 

Βίντι – Τσέλσι 2-2 

(32’ αυτ. Αμπαντού, 56’Νεγκό -30’ Ουίλιαν, 75’ Ζιρού) 

ΠΑΟΚ- ΜΠΑΤΕ 1-3 

(59’ Πρίγιοβιτς -18’ Σκάβις, 42’πεν., 45+1’ Σίκνεβιτς) 

Η βαθμολογία: 

Τσέλσι 16 

ΜΠΑΤΕ 9 

Βίντι 7 

ΠΑΟΚ 3 

Το ματς 

O ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με 4-2-3-1 και τους Ζαμπά και Λημνιό στα άκρα, ενώ ο Πέλκας έπαιζε πίσω από τον Πρίγιοβιτς, με τους Λευκορώσους να παρατάσσουν ένα 4-3-3. Ο Δικέφαλος του Βορρά μπήκε καλά στο πρώτο δεκάλεπτο, με μια πολύ καλή στιγμή, όταν ο Πρίγιοβιτς, βρήκε τον Πέλκα στο δεύτερο δοκάρι, αυτός έκανε με δυσκολία κοντρόλ με τον Σερμπίτσκι να κλείνει σωστά τη γωνία του και να παραχωρεί κόρνερ. Άλλη μια καλή ευκαιρία ήρθε στο 9’ μετά την εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα και την κεφαλιά του Βαρέλα που έφυγε άουτ. 

Προοδευτικά, ο εκνευρισμός και το άγχος των παικτών του ΠΑΟΚ, απέναντι σε μια ΜΠΑΤΕ που ήταν εξαιρετικά διαβασμένη, άρχισε να φαίνεται στο παραγωγικό κομμάτι και με τους Λευκορώσους να βρίσκουν άπλετο χώρο, άρχισε η κατάρρευση του Δικεφάλου του Βορρά. Στο 18΄ο Στάσεβιτς ελίχθηκε από αριστερά, έβγαλε τη σέντρα και στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Σκάβις που με το σώμα έκανε το 0-1. 

Από εκείνο το σημείο και μετά το θολωμένο μυαλό και τα λάθη, στην ομάδα του Λουτσέσκου, άρχισαν να κυριαρχούν, την ώρα που οι Λευκορώσοι άγγιζαν το δεύτερο γκολ, όταν ο Σίκνεβιτς έκοψε την μπάλα για τον Σκάβις, η παρέμβαση του Κρέσπο έφερε την μπάλα στα πόδια του Στάσεβιτς που πέρασε μόλις πάνω από το δοκάρι του Πασχαλάκη. 

Το τελευταίο πεντάλεπτο ήταν αυτό της απόλυτης καταστροφής. Την ώρα που η ΜΠΑΤΕ ανέβαζε στροφές, οι αποδοκιμασίες από τον κόσμο των Θεσσαλονικέων εντάθηκαν. Ο Βιεϊρίνια στο 40’ σουτάρει μόλις άουτ και αμέσως μετά ο Μάτος κάνει ένα πέναλτι στον Στάσεβιτς μετά από σέντρα του Σκάβις, με τον Βραζιλιάνο να κάνει καθαρή παράβαση πάνω στον αντίπαλο του. Ο Σίκνεβιτς έκανε το 0-2. Για να έρθει το τρίτο χτύπημα με τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, να είναι θεατές σε μια κόντρα της ΜΠΑΤΕ. Ο Στάσεβιτς έβγαλε την αντεπίθεση και έκανε την εξαιρετική πάσα στον Σίκνεβιτς αριστερά, που με δεξί πλασέ υπέγραψε το 0-3. 

Με την έναρξη του β’ μέρους, ο Λουτσέσκου, έριξε τον Τόσκα αντί του Βιεϊρίνια που είχε ενοχλήσεις από το πρώτο 20λεπτο, ενώ πέρασε και ο Ουάρντα αντί του Λημνιού. Ο ΠΑΟΚ έπαθε κι άλλη ζημιά αφού ο Πέλκας τραυματίστηκε και αποχώρησε αναγκαστικά στο 55’ για να τον αντικαταστήσει ο Άκπομ. 

Απέλπιδα προσπάθεια 

Η ωραία προσπάθεια του Λέο Ζαμπά στο 59’ έφερε τον Πρίγιοβιτς μέσα στη μικρή περιοχή για το 1-3 από κοντά. Ο Άκπομ είχε άμεσα την ευκαιρία να μειώσει, αλλά ο Σερμπίτσκι απομάκρυνε το ένα χέρι. Στο 62’ ο Βελτς είδε το χτύπημα εκτός φάσης του Σίκνεβιτς στον Κρέσπο και του έβγαλε απευθείας κόκκινη για να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς. Ωστόσο την ίδια ώρα στην Ουγγαρία η Βίντι κέρδιζε 2-1 την Τσέλσι, οπότε ο ΠΑΟΚ δεν είχε ελπίδα. 

Ο Βαρέλα στο 65’ θα χάσει μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά να μειώσει ακόμα περισσότερο με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Ουάρντα. Στο 70’ ο Σερμπίτσκι είπε «όχι» σε κεφαλιά του Άκπομ μετά από σέντρα του Βαρέλα για να κρατήσει το σκορ στο 1-3. Στο 74’ ο Τόσκα μετά από στρώσιμο του Κρέσπο νικήθηκε από τον Σερμπίτσκι, ενώ στο 80’ ο Άκπομ είχε την δική του καλή στιγμή μετά από ένα-δύο με τον Μάτος, αλλά το πλασέ του έφυγε έξω. 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (46’ λ.τρ. Τόσκα), Μαουρίσιο, Κάνιας, Λημνιός (46’ Ουάρντα), Ζαμπά, Πέλκας (55’ λ.τρ. Ακπομ), Πρίγιοβιτς 

Στον πάγκο έμειναν οι: Ρέι, Σάκχοφ, Βέρνμπλουμ, Μπίσεσβαρ, Άκπομ 

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ: Σερμπίσκι, Φιλίποβιτς, Πολιάκοφ, Βολκόφ, Ρίος, Ίβανιτς, Ντράγκουν (87’ Γιαμπλόνσκι), Μπαγκά, Στάσεβιτς, Σίγκνεβιτς, Σκάβις (82’ Γκορντέιτσουκ) 

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσίκαν, Μπερέζκιν, Χλεμπ, Σιμόνοβιτς, Μούκαμ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα