Europa League: Δύσκολες αποστολές για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Europa League: Δύσκολες αποστολές για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Κρίσιμες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το μενού της 5ης αγωνιστικής για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ στο Europa League, μια και την Πέμπτη (29/11) οι «ερυθρόλευκοι» δοκιμάζονται στην Ανδαλουσία απέναντι στην Ρεάλ Μπέτις και ο «Δικέφαλος» κοντράρεται στο Λονδίνο με την Τσέλσι.

Πρώτοι στην «μάχη», χρονικά, πέφτουν οι Πειραιώτες, οι οποίοι στις 19:55 (Cosmote Sport 2) θα τεθούν αντιμέτωποι της πρωτοπόρου του 6ου ομίλου,  Ρεάλ Μπέτις στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν». Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θέλει να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Μετά τις δύο νίκες επί της Ντουντελάνζ, το «συγκρότημα» του Λιμανιού πηγαίνει στην ιβηρική χερσόνησο, με στόχο να διατηρήσει τις ελπίδες για την πρόκριση στους «32» του Europa League. Η ελληνική ομάδα «μοιράζεται» τη δεύτερη θέση με την Μίλαν, έχοντας 7 βαθμούς, έναν λιγότερο από τους Ισπανούς, ενώ ουραγός είναι η ομάδα του Λουξεμβούργου, χωρίς βαθμολογική συγκομιδή, μέχρι στιγμής.

Δίλημμα για την επίθεση

Ο Πορτογάλος τεχνικός των «ερυθρόλευκων» προβληματίζεται για την θέση του σέντερ φορ, μια και ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα, παρά το γεγονός πως μετέχει στην αποστολή. Αυτό… αναγκάζει τον Πέδρο Μαρτίνς να σκέφτεται… τρικ για την κορυφή, με τους Ναουέλ και Κώστα Φορτούνη να διεκδικούν την θέση.

Αντίθετα, εκτός πλάνων για τον Ίβηρα κόουτς είναι ο Γιάγια Τουρέ, που «κόπηκε» από το ταξίδι στην Ισπανία και δεν υπολογίζεται, αλλά και οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Αχμέντ Χασάν, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού. Εκτός έμεινε ακόμα ο Μεριά, αλλά και οι εκτός αποστολής Δημήτρης Μάνος, Γιάννης Μασούρας, Φελίπε Πάρντο, Δημήτρης Νικολάου και Θανάσης Ανδρούτσος.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Χουτεσιώτης, Γιαννιώτης, Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Κούτρης, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τοροσίδης, Σισέ, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Νάτχο, Φορτούνης, Φετφατζίδης, Γκιλέρμε, Ναουέλ, Βρουσάι, Ποντένσε, Γκερέρο.

Την ίδια ώρα (19:55, Cosmote Sport 4), η Μίλαν υποδέχεται στο «Σαν Σίρο» την Ντουντελάνζ, στο άλλο παιχνίδι του 6ου ομίλου. Οι «ροσονέρι» αναζητούν… γιατρειά στην φετινή σεζόν και μέσω του Europa League και κόντρα στην ομάδα από το Λουξεμβούργο θέλουν να πανηγυρίσουν την τρίτη νίκη τους και να κάνουν ένα ακόμα… βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το «τρίποντο» αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τους Μιλανέζους, καθώς στις 13 Δεκεμβρίου θα επισκεφτούν το «Γ. Καραϊσκάκης», όπου θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό στην αυλαία των ομίλων. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν ακόμα βαθμολογική συγκομιδή στο γκρουπ και σε περίπτωση που καταφέρουν να «κόψουν» βαθμούς από τους Ιταλούς, θα… βοηθήσουν σημαντικά τους Πειραιώτες.

Με την πλάτη στον τοίχο ο ΠΑΟΚ

Λίγες ώρες αργότερα, στις 22:00 (Cosmote Sport 3) την… σκυτάλη θα πάρει ο «Δικέφαλος του Βορρά», ο οποίος αντιμετωπίζει την επικεφαλής του 12ου ομίλου, Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Οι διπλοί αγώνες, για την 3η και την 4η αγωνιστική της διοργάνωσης, απέναντι στην Βίντι έχουν πληγώσει τους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι είναι στην τελευταία θέση με 3 βαθμούς, όσους έχει και η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, τρεις πίσω από τους Πρωταθλητές Ουγγαρίας.

Ο ΠΑΟΚ θα πέσει στην «μάχη» κόντρα στους «μπλε» του Λονδίνου, γνωρίζοντας το αποτέλεσμα του άλλου ματς του ομίλου. Συγκεκριμένα, στις 19:55 (Cosmote Sport 5) η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ θα υποδεχθεί την Βίντι στην Λευκορωσία και οι «ασπρόμαυροι» θα ξέρουν αν θα έχουν ελπίδες για να κυνηγήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης ή αν το… ταξίδι τους θα ολοκληρωθεί την τελευταία αγωνιστική των ομίλων στην Τούμπα, απέναντι στην ΜΠΑΤΕ.

Δύο ερωτηματικά για Λουτσέσκου

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αναχώρησε την Τετάρτη (28/11) για την Αγγλία και το Λονδίνο, έχοντας στην αποστολή, τόσο τον Μαουρίσιο, όσο και τον Ελ Καντουρί, οι οποίοι μετέχουν στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων, ωστόσο, αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα σε τετρακέφαλο και οπίσθιους μηριαίους, αντίστοιχα. Παράλληλα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου συμπεριέλαβε στην αποστολή τους Ουάρντα και Χατσερίντι.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ: Ρέι, Πασχαλάκης, Σιαμπάνης, Μάτος, Βιεϊρίνια, Τόσκα, Βαρέλα, Κρέσπο, Χατσερίδης, Σάκχοφ, Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Ουάρντα, Λημνιός, Πρίγιοβιτς, Άκπομ, Καρέλης.

Παίρνουν εμπειρίες ΑΕΚ Λάρνακας και Απόλλων Λεμεσού

Από εκεί και πέρα, από το πλούσιο… μενού της 5ης αγωνιστικής ξεχωρίζουν οι δύο «μάχες» των κυπριακών ομάδων. Τόσο η ΑΕΚ Λάρνακας στον 1ο όμιλο, όσο και ο Απόλλων Λεμεσού στο 8ο γκρουπ, δεν έχουν ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι πρώτοι δοκιμάζονται εκτός έδρας απέναντι στην Ζυρίχη (19:55), ενώ οι δεύτεροι υποδέχονται την Λάτσιο (22:00, Cosmote Sport 6).

Συνοπτικά, το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής και οι βαθμολογίες:

1ος όμιλος

19:55 Μπάγερ Λεβερκούζεν - Λουντογκόρετς

19:55 Ζυρίχη - ΑΕΚ Λάρνακας

Η βαθμολογία:

1. Μπάγερ Λεβερκούζεν 9

2. Ζυρίχη 9

3. Λουντογκόρετς 2

4. ΑΕΚ Λάρνακας 2

2ος όμιλος

19:55 Ρόζενμποργκ - Σέλτικ

19:55 Σάλτσμπουργκ - Λειψία

Η βαθμολογία:

1. Σάλτσμπουργκ 12

2. Λειψία 6

3. Σέλτικ 6

4. Ρόζενμποργκ 0

3ος όμιλος

19:55 Μπορντό - Σλάβια Πράγας

19:55 Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης - Κοπεγχάγη

Η βαθμολογία:

1. Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 8

2. Σλάβια Πράγας 7

3. Κοπεγχάγη 5

4. Μπορντό 1

4ος όμιλος

19:55 Φενέρμπαχτσε - Ντιναμό Ζάγκρεμπ

19:55 Άντερλεχτ - Σπαρτάκ Τρνάβα

Η βαθμολογία: 

1. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 12

2. Φενέρμπαχτσε 7

3. Σπαρτάν Τρνάβα 3

4. Άντερλεχτ 1

5ος όμιλος

19:55 Βόρσκλα - Άρσεναλ

19:55 Καραμπάγκ - Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Η βαθμολογία:

1. Άρσεναλ 10

2. Σπόρτινγκ Λισαβόνας 7

3. Βόρσκλα 3

4. Καραμπάγκ 3

6ος όμιλος

19:55 Μπέτις - Ολυμπιακός

19:55 Μίλαν - Ντουντελάνζ

Η βαθμολογία:

1. Μπέτις 8

2. Μίλαν 7

3. Ολυμπιακός 7

4. Ντουντελάνζ 0

7ος όμιλος

17:50 Σπαρτάκ Μόσχας - Ραπίντ Βιέννης

22:00 Ρέιντζερς - Βιγιαρεάλ

Η βαθμολογία:

1. Βιγιαρεάλ 6

2. Σπαρτάκ Μόσχας 5

3. Ρέιντζερς 5

4. Ραπίντ Βιέννης 4

8ος όμιλος

22:00 Απόλλον Λεμεσού - Λάτσιο

22:00 Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Μαρσέιγ

Η βαθμολογία:

1. Άιντραχτ Φρανκφούρτης 12

2. Λάτσιο 9

3. Απόλλων Λεμεσού 1

4. Μαρσέιγ 1

9ος όμιλος

22:00 Μάλμε - Γκενκ

22:00 Σάρπσμποργκ - Μπεσίκτας

Η βαθμολογία:

1. Γκενκ 7

2. Σάρπσμποργκ 5

3. Μάλμε 5

4. Μπεσίκτας 4

10ος όμιλος

19:55 Κράσνονταρ - Ακίσαρ

22:00 Σταντάρ Λιέγης - Σεβίλλη

Η βαθμολογία:

1. Κράσνονταρ 9

2. Σεβίλλη 9

3. Σταντάρ Λιέγης 6

4. Ακίσαρ 0

11ος όμιλος

17:50 Αστάνα - Ντιναμό Κιέβου

22:00 Γιάμπλονετς - Ρεν

Η βαθμολογία:

1. Αστάνα 8

2. Ντιναμό Κιέβου 8

3. Ρεν 3

4. Γιάμπλονετς 2

12ος όμιλος

19:55 ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Βίντι

22:00 Τσέλσι - ΠΑΟΚ

Η βαθμολογία:

1. Τσέλσι 12

2. Βίντι 6

3. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 3

4. ΠΑΟΚ 3

cnn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα