Εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ: Ναζιστικοί χαιρετισμοί και πανό από φιλάθλους στο Ελλάδα-Εσθονία

Εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ: Ναζιστικοί χαιρετισμοί και πανό από φιλάθλους στο Ελλάδα-Εσθονία

Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες από την εξέδρα των φιλάθλων της Εθνικής Ελλάδος, που την Κυριακή αγωνίστηκε με την Εσθονία.

Σε αυτές φαίνονται οπαδοί της ελληνικής Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου να προβαίνουν σε ναζιστικό χαιρετισμό και να φέρουν φασιστικά σύμβολα.

Ετσι εκτός από τον γνωστό ναζιστικό χαιρετισμό, έφεραν εντός του γηπέδου και σημαία με τον «Μαύρο Ήλιο» των SS. Το οποίο είναι ένα από τα σύμβολα που έχει κυνηγήσει στο παρελθόν η UEFA. Συγκεκριμένα, η οδηγία της Ομοσπονδίας ανέφερε: «Ο μαύρος ήλιος μοιάζει με μια σβάστικα με δώδεκα βραχίονες ή έναν τροχό με δώδεκα ρουνικά σύμβολα της νίκης (Sig-Runes). Χρησιμοποιούνταν από τα SS ως βορειοευρωπαϊκό παγανιστικό θρησκευτικό σύμβολο».

Μαζί με τον «Μαύρο Ήλιο» και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, στο ΟΑΚΑ χθες έγινε και κάψιμο τουρκικής σημαίας, ενώ σηκώθηκε μία ελληνική σημαία με το σύμβολο της Χρυσής Αυγής, όπως και δύο σημαίες της Σερβίας και της Ρωσίας, ενώ σημαία της ακροδεξιάς, εθνικιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης ΜΑΒΗ (Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου) σηκώθηκε στο ματς Ελλάδα-Φινλανδία.

Η σημαία της Τουρκίας Η σημαία της Τουρκίας Οταν της έβαλε φωτιά Ελληνας οπαδόςΟταν της έβαλε φωτιά Ελληνας οπαδόςΗ σημαία της Τουρκίας καίγεται... Η σημαία της Τουρκίας καίγεται... Η σημαία της Χρυσής Αυγής, δίπλα σε αυτές της Σερβίας και της ΡωσίαςΗ σημαία της Χρυσής Αυγής, δίπλα σε αυτές της Σερβίας και της ΡωσίαςΗ σημαία του ΜΑΒΗΗ σημαία του ΜΑΒΗ

Και το χθεσινό πολύ σοβαρό και ντροπιαστικό κρούσμα έρχεται να προστεθεί σε αντίστοιχα περιστατικά στο πρόσφατο παρελθόν. Πριν περίπου δύο χρόνια είχε αναρτηθεί πανό με το σύνθημα «σύρμα - μαχαίρι - Σρεμπρένιτσα», σύνθημα των Σέρβων εθνικιστών με αναφορά στη μεγαλύτερη σφαγή αμάχων στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, από οπαδούς της Εθνικής σε ματς με τη Βοσνία.

iefimerida