Η γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πάει τον Τάκη Τσουκαλά στο ΕΣΡ και τον Αρειο Πάγο για τον Αντετοκούνμπο

Η γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πάει τον Τάκη Τσουκαλά στο ΕΣΡ και τον Αρειο Πάγο για τον Αντετοκούνμπο

Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης εστάλη κατόπιν παρέμβασης της γενικής γραμματέως Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρίας Γιαννακάκη (δείτε το σχετικό έγγραφο κάτω), το βίντεο με τη ρατσιστική επίθεση του Τάκη Τσουκαλά, από το βήμα της τηλεοπτικής εκπομπής του, κατά του Θανάση Αντετοκούνμπο. 

Αφορμή για το ρατσιστικό παραλήρημα του γνωστού οπαδού του Ολυμπιακού ήταν η παθιασμένη εμφάνιση του καλαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τους «ερυθρολεύκους» για την Ευρωλίγκα, την περασμένη Παρασκευή, στο οποίο νικητές αναδείχθηκαν οι «Πράσινοι».

 

 

Είχε προηγηθεί μηνυτήρια αναφορά κατά του Τάκη Τσουκαλά από τον Παναγιώτη Δημητρά, εκπρόσωπο του Ελληνικού Παρατηρητηρίου τωνΣυμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), στο πλαίσιο του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων. Εξαλλος από την εμφάνιση και την ήττα της ομάδας του στο μπάσκετ, ο «ερυθρόλευκος» οπαδός αποκάλεσε «πίθηκο» τον Θανάση Αντετοκούνμπο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ενα μπ…λο είστε.Με έναν πίθηκο.

Εκείνος ο Αντεμπακούκο πίθηκος είναι. Τι είναι αυτά που κάνει ο καραγκιόζης; Δεν ντρέπεται λιγάκι; Ξεφτιλίζει και τον αδερφό του» (Γιάννη Αντετοκούνμπο). Τον ίδιο χαρακτηρισμό είχε κάνει πριν από μερικά χρόνια και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που διαπρέπει σήμερα στα γήπεδα του ΝΒΑ με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς.

Πηγή: Protagon.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα