Ξεπέρασαν τους πενήντα χιλιάδες οι δρομείς που θα τρέξουν την Κυριακή στον Μαραθώνιο

Ξεπέρασαν τους πενήντα χιλιάδες οι δρομείς που θα τρέξουν την Κυριακή στον Μαραθώνιο

Η αντίστροφη μέτρηση για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Αθήνας έχει αρχίσει, καθώς μεθαύριο Κυριακή διεξάγεται ο Αυθεντικός 36ος Μαραθώνιος της Αθήνας. Πέραν της κλασικής διαδρομής των 42 χιλιομέτρων, περιλαμβάνονται διαδρομές 5 και 10 χιλιομέτρων αλλά και αγώνες για παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Περισσότεροι από πενήντα χιλιάδες δρομείς από 105 χώρες από όλο τον κόσμο θα κατακλύσουν το λεκανοπέδιο αποδεικνύοντας τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής.

 

Την εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων θα δώσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στις 8.30, από τη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο Σύνταγμα. «Οι αθλητές που έρχονται από όλο τον κόσμο, επαγγελματίες και απλοί δρομείς, μόνο στον Αυθεντικό Μαραθώνιο νιώθουν το μοναδικό συναίσθημα που προσφέρει ο τερματισμός στο ιστορικό Παναθηναϊκό Στάδιο. Κι αυτό κάνει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο ξεχωριστό. Είναι η κυριότερη έκφραση μαζικού αθλητισμού κι αποτελεί την κατάλληλη αφορμή να γνωρίσει όλος ο κόσμος τη δυναμική της Αθήνας, την ιστορική της ταυτότητα αλλά και τη σύγχρονη εικόνα της» δήλωσε.

Η εκκίνηση για το Μαραθώνιο Δρόμο δίνεται στις 9 το πρωί από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Αφετηρίας, στον Μαραθώνα, ενώ διοργανώνονται μεταξύ άλλων και αγώνες πέντε και δέκα χιλιομέτρων.

Η εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων θα δοθεί στις 7.45 στη Βασ. Σοφίας στο Σύνταγμα και θα ακολουθηθεί η διαδρομή  Λ. Βασ. Αμαλίας - Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) - Ρήγα Φεραίου - Ακαδημίας - Λ. Βασ. Σοφίας - αναστροφή Λ. Βασ. Σοφίας (ΝΙΜΙΤΣ) - Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρ. Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων θα διεξαχθεί κατά μήκος της διαδρομής  Λ. Βασ. Αμαλίας - Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) - Χαρ. Τρικούπη - Ακαδημίας - Λ. Βασ. Σοφίας - Φειδιππίδου - Λ. Μεσογείων - αναστροφή Λ. Μεσογείων (πρώην Σχολές Αξ/κών ΕΛ.ΑΣ.) - Λ. Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φειδιππίδου - Λ. Μεσογείων - Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρ. Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η εκκίνηση του αγώνα δρόμου SPECIAL OLYMPICS HELLAS (1200μ.), θα δοθεί στις 8.50 στη Βασ Σοφίας στο Σύνταγμα  και θα ακολουθηθεί η διαδρομή Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρ. Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η εκκίνηση του αγώνα Παίδων (1.200μ) θα δοθεί στις 10.25’ από τη  Βασ. Σοφίας στο Σύνταγμα και θα ακολουθηθεί η διαδρομή  Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρ. Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ από το βράδυ του Σαββάτου 10 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου. Διαβάστε αναλυτικά εδώ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα