Super League: Ανέβηκε τέταρτη η Ξάνθη! Δείτε το γκολ και τη βαθμολογία

Super League: Ανέβηκε τέταρτη η Ξάνθη! Δείτε το γκολ και τη βαθμολογία

Ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχτηκε την Ξάνθη στο Θ. Κολοκοτρώνης στο ματς που έριχνε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Superleague. Ματς με σημαντικό διακύβευμα και για τους δύο αντιπάλους. Και αν η Ξάνθη ήθελε το τρίποντο για να… χωθεί στην 4άδα της βαθμολογίας, ο Αστέρας το ήθελε για λόγους «επιβίωσης» καθώς η βαθμολογική θέση των Αρκάδων είναι τουλάχιστον απογοητευτική και η θέση του Σάββα Παντελίδη κάθε άλλο παρά ασφαλής. Τελικά η ομάδα της Θράκης πήρε το σπουδαίο «διπλό» επικρατώντας 1-0 με γκολ του Γέντρισεκ και φιγουράρει πλέον στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας 18 βαθμούς.

Το έξτρα κίνητρο των γηπεδούχων φάνηκε ξεκάθαρα στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Αστέρας κυριάρχησαν από το πρώτο σφύριγμα και για 35’ έκαναν ό,τι μπορούσαν για να φτάσουν απέναντι από τον Ζίβκοβιτς. Με μακρινά σουτ αλλά και καλό παιχνίδι από τα άκρα τα κατάφεραν, αλλά ο Φερνάντεθ ήταν άστοχος στις δύο φάσεις που του παρουσιάστηκαν (13’ και 25’), ενώ στο 31’ ο Ζίβκοβιτς ενήργησε σωστά και αποσόβησε το γκολ σε δυνατό σουτ του Καλτσά. 0-0 το σκορ ημιχρόνου με τους γηπεδούχους να νιώθουν ίσως οι αδικημένοι της υπόθεσης. Η Ξάνθη προσπάθησε στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους να κρατήσει μπάλα και να επιτεθεί, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη συνέχισε να είναι παθητική στο γήπεδο, αλλά κατάφερε να απειλήσει πρώτη. Για την ακρίβεια ο Αστέρας κινδύνεψε με αυτογκόλ με τον Τριανταφυλλόπουλο να αντιδρά λάθος σε σέντρα του Καμαρά αλλά ο Παπαδόπουλος αποσόβησε το γκολ κατά της ομάδας του.

Ο Αστέρας απάντησε με τρεις φάσεις σε τρία λεπτά αλλά οι προσπάθειες των Ιγκλέσιας (59’), Μανιά (60’) και Τσιλιανίδη (61’) δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη. Ο Αστέρας παρουσίασε την… κλασική του δυστοκία μιας και βάζει ένα γκολ ανά 11 τελικές προσπάθειες, την ώρα που η Ξάνθη με έναν από τους καλύτερους στράικερ στο πρωτάθλημα, βρήκε γκολ από το… πουθενά. Ο Ντζουρίσκοβιτς σέντραρε από τα δεξιά, ο Γέντρισεκ πλάσαρε από τα όρια της περιοχής και κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία του 1-0 της Ξάνθης στο 72’.

Από εκεί και πέρα ο Αστέρας πίεσε και είχε φάσεις με τα μακρινά σουτ του Κυριακόπουλου (74’ και 78’) και τις φάσεις του Καλτσά εντός περιοχής (81’ και 90+2’) αλλά ο Ζίβκοβιτς ήταν πάντα στο κατάλληλο σημείο και έδινε τη λύση. Τελικό σκορ λοιπόν το 1-0 υπέρ της Ξάνθης που συμπλήρωσε όγδοο ματς σερί χωρίς ήττα και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας.

 

Διαβάστε και αυτό:

 Το πανόραμα της 9ης αγωνιστικής. Αποτελέσματα και βαθμολογία

in

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα