Europa League: Απόψε η κρίσιμη αγωνιστική για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Europa League: Απόψε η κρίσιμη αγωνιστική για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Ο μεγάλος στόχος του Μαρτίνς και του Ολυμπιακού απόψε (19.55 Cosmote Sport2) κόντρα στην Ντουντελάνζ είναι να ξαναμπούν στον δρόμο των επιτυχιών. Ο ΠΑΟΚ πάει για τη δεύτερη σερί νίκη στον όμιλό του στο Γιουρόπα Λιγκ απόψε στην Τούμπα (22.000 COSMOTE) με αντίπαλο τη Βίντι.

Η Ντουντελάνζ δεν αποτελεί υψηλό εμπόδιο, όταν όμως ο Ολυμπιακός προέρχεται από σερί αρνητικών αποτελεσμάτων, τα πόδια είναι βαριά και το μυαλό θολώνει.

Οχι πια. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο Πέντρο Μαρτίνς, φάνηκε σίγουρος (και το είπε άλλωστε) ότι οι «ερυθρόλευκοι» αφήνουν πίσω τους τα άσχημα αποτελέσματα, κλείνουν την κακή παρένθεση και κάνουν νέα αρχή με νίκη που θα τους κρατήσει μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

«Το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας είναι το… κλικ επαναφοράς στα καλά αποτελέσματα. Είμαι σίγουρος πως θα βγούμε από αυτή την αρνητική κατάσταση.

Η ομάδα είναι αφοσιωμένη στο έργο της. Θα επιστρέψουμε στις νίκες. Πρέπει να καταλάβουμε σε ποιο σύλλογο αγωνιζόμαστε. Στο προηγούμενο ματς δεν ήμασταν ο εαυτός μας. Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε την εικόνα», ήταν τα λόγια του Μαρτίνς.

Εγκώμιο στους παίκτες

Ο Πορτογάλος αναφέρθηκε στον… εγκλεισμό στου Ρέντη τονίζοντας ότι έγινε για δοθεί έμφαση στον ψυχολογικό παράγοντα. Επειτα έπλεξε το εγκώμιο των παικτών του. «Αυτή η ομάδα από την αρχή της χρονιάς έχει δουλέψει πάρα πολύ, έχει πολύ καλούς παίκτες και έχουν δεσμευτεί να πάρουν τίτλους. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου, είναι η καλύτερη που είχα ποτέ», υπογράμμισε.

Φυσικά έκρουσε κώδωνα κινδύνου για να μην υποτιμήσει κανείς την Ντουντελάνζ.

«Είναι οργανωμένη, δουλεύει καλά κι έχει αποδείξει ότι μπορεί να γίνει επικίνδυνη», ήταν τα λόγια του.

Ο Σισέ μίλησε για κακιά στιγμή αναφερόμενος στο ματς με τον ΟΦΗ. «Να δείξουμε ότι καταλάβαμε τι συνέβη και να το αλλάξουμε, να επιστρέψουμε στις νίκες. Είμαστε Ολυμπιακός, κοιτάμε μπροστά. Ενωθήκαμε περισσότερο όταν μείναμε στου Ρέντη», ήταν το σχόλιο του Σενεγαλέζου αμυντικού.

Ο Μαρτίνς θα κάνει αρκετές αλλαγές σήμερα. Σα, Τοροσίδης, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης είναι τα φαβορί για την άμυνα. Στη μεσαία γραμμή, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Φορτούνης είναι στα πλάνα του προπονητή και μπροστά η τριπλέτα θα είναι Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος, Γκερέρο. Ο Νάτχο διεκδικεί μια θέση στο κέντρο, ο Μαρτίνς μέχρι τελευταία στιγμή θα σκέφτεται να ξεκινήσει τον Ισραηλινό.

H Nτουντελάνζ είναι η… Σταχτοπούτα του Γιουρόπα Λιγκ

Διαθέτει το μικρότερο μπάτζετ από τις 48 ομάδες των ομίλων. Δεν ξεπερνά τα 2,5 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που τα έσοδά της από την πρόκριση σε όμιλο θα αγγίξουν τα 3 εκατ. Η ομάδα του Λουξεμβούργου έχει 27 χρόνια ζωής και κατάφερε να βγάλει τους οπαδούς της στον δρόμο για να πανηγυρίσουν τον περασμένο Αύγουστο.

Ο σημερινός αγώνας θα γίνει στο γήπεδο που χρησιμοποιεί η Εθνική του Λουξεμβούργου, το «Ζοσί Μπαρτέλ», χωρητικότητας 8.000 θεατών. Από αυτούς περίπου 1.500 θα είναι «ερυθρόλευκοι».

Υπάρχουν τρεις παίκτες από τη 18άδα της που δεν είναι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Φέτος έγινε η υπέρβαση με την πρόκριση σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Γερμανός τεχνικός της Ντουντελάνζ, Ντίνο Τοπμέλερ (γιος του μεγάλου Κλάους Τοπμέλερ), ήταν ξεκάθαρος χθες: «Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό είναι ο δυσκολότερος του ομίλου, γιατί όλοι περιμένουν από μας να πάρουμε αποτέλεσμα, κάτι που δεν συνέβη κόντρα στη Μίλαν ή την Μπέτις». Ποιος είναι ο στόχος των παικτών του απόψε; «Θέλουμε να πετύχουμε το πρώτο μας γκολ σε όμιλο. Επειτα αν μπορέσουμε, να πάρουμε τον πρώτο μας βαθμό. Ο Ολυμπιακός σίγουρα δεν θα μας υποτιμήσει όπως πιθανότατα έκανε η Μίλαν», κατέληξε ο Τοπμέλερ.

Ο Γερμανός μέσος της Ντουντελάνζ Μάριο Πόκαρ τόνισε ότι κόντρα στον Ολυμπιακό θέλουν να παλέψουν για τη νίκη, ώστε να γράψουν ιστορία στο Λουξεμβούργο.

Στον δρόμο των επιτυχιών

Να ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε πριν από τρεις εβδομάδες με τον θρίαμβο (4-1) την προηγούμενη αγωνιστική εκτός έδρας επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ φιλοδοξεί ο ΠΑΟΚ υποδεχόμενος στην Τούμπα τη Βίντι για τον 12ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θέλει να φθάσει στη 2η διαδοχική της νίκη, να κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και επί της ουσίας να… αποτελειώσει την αντίπαλό του η οποία έχει δύο ήττες ως τώρα. Με τον Ρουμάνο τεχνικό των γηπεδούχων να επισημαίνει: «Το παιχνίδι έχει τη δική του δυσκολία. Είμαστε σε μία καλή περίοδο, έχουμε αυτοπεποίθηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπούμε στο γήπεδο, έχοντας κερδίσει το παιχνίδι.

Για να κερδίσουμε, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, 100% συγκεντρωμένοι και με τα στοιχεία που θα έχουμε βγάλει, να είμαστε κυρίαρχοι. Είναι μία ιδιαίτερη ομάδα, που έχει δείξει διαφορετικά πρόσωπα στις διοργανώσεις. Νομίζω έχουμε την ομάδα με την ποιότητα και την ικανότητα να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Χωρίς Βιεϊρίνια και Μαουρίτσιο

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ που δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Μαουρίσιο και τον αρχηγό Βιεϊρίνια για λόγους ξεκούρασης αναμένεται να ξεκινήσει με τους Πασχαλάκη, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Κάνιας, Βέρνμπλουμ, Μπίσεσβαρ (ή Ελ Καντουρί), Λημνιό (ή Ουάρντα), Πέλκα και Πρίγιοβιτς.

Από την πλευρά του ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ επεσήμανε: «Είμαστε όλοι σε καλή κατάσταση, έχουμε την αυτοπεποίθηση και νομίζω ότι ο αυριανός αντίπαλος πρέπει να φοβάται πιο πολύ εμάς, παρά εμείς αυτόν. Θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια του ομίλου και να πάρουμε την πρόκριση η οποία θα παιχτεί μέχρι τον τελευταίο αγώνα».

Στην περυσινή πρωταθλήτρια Ουγγαρίας την 11άδα της οποίας θα αποτελέσουν πιθανότατα οι Τούιβελ, Φιόλα, Γιούχαζ, Βινίσιους, Στοπίρα, Νέγκο, Χάτζιτς, Χούστι, Κόβατς, Νικόλοφ, Μιλάνοφ, Στσέποβιτς, ο τεχνικός Μάρκο Νίκολιτς υπογράμμισε: «Δεν ήρθαμε εδώ ως… ντεκόρ. Στα προηγούμενα παιχνίδια σταθήκαμε καλά. Είναι καθοριστικά παιχνίδια αυτά με τον ΠΑΟΚ. Δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος, είναι περίπου 30-40% πιο δύσκολος αντίπαλος από την ΑΕΚ».

Τέλος, σύμφωνα με τον Ανέλ Χάτζιτς, «θα είναι ένα κομβικό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ είναι σε καλύτερη κατάσταση από την ΑΕΚ, είναι πιο δυνατός αντίπαλος».

etypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα